Vojvodina se mučila, ali savladala Panevežis: Simić i Čović za mirniji revanš u Novom Sadu

Iako imaju pozitivan rezultat, Novosađani će morati da igraju mnogo bolje ukoliko žele da naprave rezultat u Evropi

  • 22
nemanja čović Foto: Arena sport

Fudbaleri Vojvodine uspeli su da savladaju Panevežis sa 1:0 u okviru prvog meča drugog kola kvalifikacija za Konferens ligu, a strelac jedinog pogotka na meču bio je Nemanja Čović.

Nakon Čukaričkog, Vojvodina je drugi klub iz Srbije koji je uzeo učešće u ovom novoformiranom takmičenju, a na debiju su uspeli da ostvare i pobedu.

Ogroman teret se nalazio na plećima Vojvodine, pošto su Čukarički i Zvezda u sredu odigrali dve veoma loše utakmice i doživeli su poraz od Kairata, odnosnoremi sa azerbejdžanskim Sumagajitom.

Ekipa Vojvodine je nekoliko puta bila u "pat poziciji" tokom duela s litvanskim predstavnikom, ali je štoperski tandem Kovačević - Stevanović iz svake situacije izašao kao pobednik. Pritom, važno je napomenuti i da je golman Simić imao veoma zapaženu ulogu u ovoj pobedi Vojvodine.

Jedini raspoložen za igru u napadu Vojvodine bio je Nemanja Čović, koji je i postigao jedini gol na ovoj utakmici.

Penevežis - Vojvodina 0:1

(Čović 70')

Sastavi:

Penevežis: Golas - Floro, Bisi, Janusevskis, Figeredo - Eliusis, Kozoronis - Sarpong, Ribeiro Dantas, Jankauskas (Od 77. Kruzikas) - Elias (od 71. Kapnidis)

Vojvodina: Simić - Cucin, Stevanović, Kovačević, Devetak - Topić, Čović, Maksimović (Od 62. Busnić) - Simić, Mrkaić (Od 62. Zukić), Novevski (od 46. Bastajić).

Izveštaj meča:

Na otvaranju utakmice mnogo bolje su se snašli fudbaleri Panevežisa, te su krenuli da prete od prvih minuta, već u četvrtom minutu je pokušao Sarpong ubacivanjem sa strane, međutim, njegov pokušaj je završio pored gola.

Nije se dugo čekalo na prvi udarac Litvanaca, nakon dva minuta koja su bila prepuna ubacivanja sa strane, lopta je došla do Figereda koji je okušao svoj šut sa 20-ak metara, ali je i ova lopta otišla pored gola Simića.

Uvodnih 15 minuta su jasno pokazali da su Novosađani u ogromnom problemu na ovom meču, a to se videlo i dva minuta kasnije, igrao se 17 minut, kad aje Ribeiro Ontas pokušao sa 18 metara. Nikola Simić je ponovo bio na visini zadatka, te je loptu odbacio u korner.

Čekalo se sve do 24. minuta utakmice na prvi udarac Vojvodine, nakon centaršuta, pokušao je Stevanović, ali je golman Golas bio siguran na golu.

Nakon deset minuta od te šanse, viđena je i najbolja prilika na meču. Fudbaleri Panevežisa su odigrali akciju nakon slobodnog udarca, Simić je već bio savladan, ali je stativa bila saveznik "Lala" u ovoj situaciji.

Fk Vojvodina, Nikola Simić Foto: MN Press

U smiraju prvog poluvremena, tačnije u 41. minutu viđena je najbolja prilika Novosađana. Centrirao je Čović, pokušao je Kovačević, ali je golman Golas uz ogroman napor uspeo da odbrani. Potom je pokušao i Stevanović, ali njegov udarac je završio pored gola.

Na poluvremenu je viđena jedna promena u redovima Vojvodine, iz igre je izašao Novevski, a na teren je ušao Nebojša Bastajić, kako bi osvežio napad, međutim, napad je i dalje ostao izvan prilika.

Panevežis je pravio pritisak tokom čitavog drugog poluvremena,bez ozbiljnih šansi, a takođe s druge strane ni Vojvodina nije mogla ništa više da učini.

Prvi udarac Vojvodine došao je u 68. minutu utakmice kada je Mirko Topić pokušao s ćoška šesnaesterca, ali je njegov udarac završio daleko preko gola.

Nemanja Covic, FK Vojvodina Foto: MN Press

Konačno, igrao se 70. minut igre kada je Nemanja Čović dobio pravovremenu loptu na uglu šesnaesterca, pobegao je svojim čuvarima i moćnim udarcem je uspeo da "probije" golmana domaćih, Golasa. Vojvodina je na ovaj način povela sa 1:0.

Samo pet minuta kasnije, fudbaleri Vojvodine su uspeli da postignu još jedan gol, ali ovoga puta je ofsajd sprečio novo radovanje "Lala" u Litvaniji.

Iako je većinu utakmice odbrana Vojvodine igrala na vrhunskom nivou, umalo je u 79. minutu upravo ona bila krivac za gol. Na sreću Vojvodine, udarac Panevežisa je završio daleko pored stative gola koji čuva Simić.

Poslednjih 10 minuta je Vojvodina strepela po svoj gol, pošto Litvanci doslovno ni u jednom trenutku nisu popuštali pritisak, međutim, svaka lopta je završila u naručju golmana Vojvodine, Nikole Simića.

U 89. minutu utakmice usledio je još jedan opasan šut Panevežisa, ali je lopta, po ko zna koji put na utakmici, završila pored stative Simića.

Video: Sa dva metra umesto gol pogodio je severnu tribinu: Neverovatni promašaj Bena, ozbiljno se obrukao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fudbal

    22. jul 2021 | 19:40

    Danas svi igraju fudbal, ali mi ne. Brate privatizacija klubova neminovna. Sve i jednu navijacku grupu rasterati , vratiti normalne navijače na tribine. Politiku odvojiti od sporta. Biti strpljiv i za par godina nadati se boljem. AJJJ ZDRAVO.

  • Nile

    22. jul 2021 | 19:24

    Još jedan pokazatelj koliko je naš fudbal u dubokom blatu, pre smo ovim nižerazrednim ekipama davali po pet komada a sada nas i oni dominiraju brukaaa!!!🤦‍♂️

  • Ivan

    22. jul 2021 | 17:56

    20 minuta igre, Vojvodina ne moze da predje centar protiv fudbalske velesile koja je nastala pre 6 godina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA