≫ 

Stanojević poziva na oprez: "Možemo biti zadovoljni pobedom, ali moramo popraviti realizaciju"

Ima Partizan prednost pred revanš, ali minimalnu poput Vojvodine

  • 2

Fudbaleri Partizana savladali su Dunajsku stredu sa 1:0 u okviru prvog meča drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija, strelac jedinog pogotka bio je Lazar Marković, dok je trener Stanojević je poručio da moraju biti zadovoljni, jer su ipak odneli pobedu u ovom meču.

Mučio se Partizan, stvarao je pregršt šanse ali je realizacija izostala, upravo to je Stanojević prvo pomenuo na konferenciji posle meča, jer njegov tim ima prednost od "samo" 1:0 nakon duela u Beogradu.

- Možemo biti zadovoljni pobedom, što je izuzetno važno za nas, ali nismo iskoristili šanse. Ne pamtim kada smo ih stvorili više u evropskoj utakmici i zaslužili smo još neki gol. Nadam se da ćemo u revanšu to uspeti. Igračima čestitam, bili su maksimalno koncentrisani, samo nam je falila bolja završnica. Imali smo previše prilika za gol koje smo propustili - izjavio je trener crno-belih.

Partizan - Dunajska Streda Foto: Nikola Tomić

Sama utakmica je dokazala da ne postoji dilema koja ekipa od ove dve je kvalitetnija, ali upravo slaba realizacija bi mogla da predstavlja ogroman problem Partizanu u revanš utakmici, ali i u narednim fazama takmičenja, ukoliko Partizan sačuva prednost.

- Pokazali smo da smo bolji. Dali smo sve od sebe, imali smo ogroman broj stopostotnih šansi. Žao mi je što nismo postigli još golova, uz poštovanje protivnika, ali zaslužili smo. Da li ćemo proći? Verujem da hoćemo, sigurno je da će biti teška utakmica, ali daćemo sve od sebe.

Jedini gol na meču je postigao Lazar Marković, dok je jednu izuzetnu priliku imao i mladi Nemanja Jović.

- Lazar je bio izvanredan, nastavio je dobar niz iz pripremnog perioda. Jović je isto bio izvanredan, žao mi je što je zalomio, ali on je mlad dečko, veliki talenat i generalno mu ne zameram, neću da ga sputavam - poručio je Stanojević.

Partizan - Dunajska Streda Foto: Nikola Tomić

Ono što je otežavajuća okolnost za fudbalere Partizana je ta što više nema pravila gola u gostima, pa im jedan gol ne bi doneo prednost, kao što bi to bio slučaj ranijih godina, a Stanojević je pozvao i na oprez jer će Slovaci sigurno u revanšu biti znatno agresivniji.

- Sigurno da će oni biti agresivniji u revanšu. Igraju pred svojim navijačima, jednim golom bi anulirali prednost. Imaju svoj sistem 3-5-2 i neće ga menjati, ali i mi ćemo nadam se stvoriti ovoliko šansi i biti koncentrisaniji u završnici nego večeras - zaključio je Stanojević.

Video: Snimak tuče Grobara iz drugog ugla: Jedna grupa je pobegla preko atletske staze na južnu tribinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GP

    23. jul 2021 | 08:41

    Ti nemas blage veze sa trenerskim poslom. Postaces i StredaStanoje. Odlazi, bre, vise i povedi upravu. Predjite sa druge strane brda svakako ste njihovi.

  • NAVIJACI

    23. jul 2021 | 14:03

    SAMO NASOM UPRAVOM NISMO ZADOVOLJNI ! ONI RADE ZA DRUGE INTERESE ! MI U VUCELICU NEMAMO POVERENJA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA