≫ 

Saznajemo! Vladimir Stojković odlazi iz Partizana, sutra kompletira transfer u Saudijsku Arabiju

Al Feiha, koju predvodi srpski stručnjak i bivši trener crno-belih Vuk Rašović, rešila je da angažuje kapitena tima iz Humske

  • 42
Vladimir Stojković Foto: Marko Jovanović, Wikimedia

Utakmica protiv Dunajke Strede bila je poslednja za Vladimira Stojkovića u dresu Partizana, pošto će sutra kompletirati transfer u Al Feihu, saznaje Telegraf. Klub iz Saudijske Arabije je posle višenedeljnog "opipavanja pulsa", na inicijativu bivših partizanovaca - trenera Vuka Rašovića i pomoćnika Ljubiše Rankovića, rešio da angažuje kapitena crno-belih.

Konačna odluka je doneta upravo na utakmici Partizana sa Slovacima, kojoj su prisustvovali i pomenuti Rašović i Ranković, ali i predsednik i sportski direktor Al Feihe, koja se već nekoliko sedmica priprema u Srbiji.

Iako Stojković nije imao previše posla, bili su oduševljeni onim što su videli, njegovom sigurnošću, pojavom i prešlo se na konkretnu realizaciju posla u Humskoj, gde će u toku sutrašnjeg dana biti utanačeni i poslednji detalji pošto večeras u Beograd stiže još jedan čelnik Al Feihe, koji će zaključiti posao sa čuvarom mreže i crno-belima.

Transfer bi bio realizovan još tokom priprema Partizana u Sloveniji, kada ste na Telegrafu mogli i da pročitate o ponudi Al Feihe Stojkoviću, ali su se čelnici kluba dvoumili između domaćeg čuvara mreže i stranca, a dobro je poznato da Arapi mnogo puta "mere" pre nego što "preseku" u odlukama. Pogotovo, jer daju ogroman novac.

Na kraju je koncept Al Feihe potpuno promenjen, pa će, uz Stojkovića, biti angažovano još sedam stranaca kako bi tim bio konkurentan u tamošnjem šampionatu (Kirjakos Papadopulos iz Lokomotive Zagreb je već angažovan, stižu Rus, dva Brazilca...).

Ostao je, dakle, još taj završni korak između Stojkovića i Al Feihe, mada je jasno da se u četvrtak uveče iskusni golman praktično oprostio od crno-belog dresa i predao palicu mlađima Nemanji Stevanoviću i Aleksandru Popoviću, kao i kapitensku traku, koja će trajno na ruku Lazara Markovića.

Od Loznice do Lisabona i nazad

Stojković je u Partizan stigao avgusta 2010. godine, u transferu iz Sportinga iz Lisabona, isprva kao pozajmljen igrač, samo nekoliko dana pošto je tim uspeo da se plasira u Ligu šampiona.

U prvom mandatu se u Humskoj zadržao do januara 2014, a u pomenute tri i po godine je osvojio tri titule i jedan Kup, ali se našao u idealnom timu sezone u Superligi Srbije. Postigao je čak i jedan gol i to u avgustu 2012. protiv

BSK Borče, sa bele tačke u pobedi Partizana od 7:0.

Treba napomenuti da je Stojković bio jedan od najboljih aktera tima u Ligi šampiona, a kraju 2013, proglašen je za najboljeg igrača Partizana u toj godini.

Drugi mandat u Humskoj Stojković je započeo u avgustu 2017. godine i to takođe isprva kao pozajmljen fudbaler Notingem Foresta.

Debitovao je u dvomeču plej–ofa za Ligu Evrope protiv mađarskog Videotona koji je sa klupe predvodio bivši trener Partizana Marko Nikolić i bio junak remija u Beogradu (0:0) i revanša u Mađarskoj (4:0), što je crno-bele odvelo u grupnu fazu takmičenja.

U minule tri godine četiri godine sa crno-belima je osvojio tri Kupa Srbije i zadužio kapitensku traku, posle povlačenja Saše Ilića.

Pored Partizana, nosio je dres Loznice, Crvene zvezde, Leotara, Zemuna, Nanta, Vitesea, Sportinga, Hetafea, Vigana, Ergotelisa, Makabija iz Haife i Notingem Foresta.

Branio je boje mlade selekcije Srbije i Crne Gore (24 meča), sa kojom je bio učesnik dva Evropska prvenstva, potom i A reprezentacije (84 meča) čije je boje branio na 84 utakmice i tri Svetska šampionata.

Video: Opšta tuča posle provokacija Krstovića i Stojkovića: Celi timovi uleteli na teren!

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA