≫ 

Gotovo: Vladimir Stojković po drugi put napustio Partizan

Iskusni čuvar mreže i definitivno karijeru nastavlja u Saudijskoj Arabiji

  • 18
vladimir stojković Foto: MN Press

Drugi mandat Vladimira Stojkovića u Partizanu je okončan, jer kapiten crno-belih karijeru nastavlja u Al Feihi iz Saudijske Arabije, koju sa klupe predvodi srpski trener Vuk Rašović.

Konačan dogovor dve strane je postignut i iskusni čuvar mreže odlazi u Saudijsku Arabiju kao slobodan igrač, pošto mu je u Humskoj ugovor isticao u decembru, a klub, zbog svega što je učinio u prošlosti, nije želeo da mu stoji na putu.

Stojković će sa saudijskim klubom potpisati ugovor na godinu dana (lekarski pregledi ga očekuju u ponedeljak veče) sa mogućnošću da se saradnja nastavi na još godinu ukoliko obe strane budu zadovoljne. I sve bi verovatno bilo mnogo ranije okončano, još dok je Partizan bio u Sloveniji, da Al Feiha nije menjala planove za prelazni rok u hodu, ali su na kraju ideje trenera Vuka Rašovića ispoštovane do kraja, pa će pomenuti klub, uz kapitena Partizana, angažovati još sedmoricu stranaca kako bi bio konkurentan u tamošnjoj ligi.

Ostaće zabeleženo da je Stojković bio na golu Partizana na 254 utakmice, odnosno 22.721 minut, da je na 126 mečeva sačuvao svoju mrežu, da je primio ukupno 187 golova, dobio 30 žutih kartona, da nikada nije isključen.

Zbog činjenice da je Partizan u prošloj sezoni ostao bez trofeja, ostalo je "ispod radara" da je Vladimir Stojković oborio sopstveni rekord po broju vezanih mečeva bez primljenog gola. Iskusni golman je tada sačuvao mrežu u mečevima sa TSC, Čukaričkim, Napretkom, Javorom, Inđijom, Vojvodinom (prvenstvo) i Metalcem (Kup Srbije), odnosno ukupno 630 minuta.

Mimo statistike Stojković će biti upamćen kao jedan od najboljih čuvara mreže na ovim prostorima u poslednjih 20 godina i jedan od miljenika navijača Partizana.

Od Loznice do Lisabona i nazad

Finale kupa Srbije, Derbi Foto: Nikola Tomić

Stojković je u Partizan stigao avgusta 2010. godine, u transferu iz Sportinga iz Lisabona, isprva kao pozajmljen igrač, samo nekoliko dana pošto je tim uspeo da se plasira u Ligu šampiona.

U prvom mandatu se u Humskoj zadržao do januara 2014, a u pomenute tri i po godine je osvojio tri titule i jedan Kup, ali se našao u idealnom timu sezone u Superligi Srbije. Postigao je čak i jedan gol i to u avgustu 2012. protiv BSK Borče, sa bele tačke u pobedi Partizana od 7:0.

Treba napomenuti da je Stojković bio jedan od najboljih aktera tima u Ligi šampiona, a kraju 2013, proglašen je za najboljeg igrača Partizana u toj godini.

Drugi mandat u Humskoj Stojković je započeo u avgustu 2017. godine i to takođe isprva kao pozajmljen fudbaler Notingem Foresta.

Fudbaleri Partizana u novootvorenom Zepter shopu Foto: ATA Images

Debitovao je u dvomeču plej–ofa za Ligu Evrope protiv mađarskog Videotona koji je sa klupe predvodio bivši trener Partizana Marko Nikolić i bio junak remija u Beogradu (0:0) i revanša u Mađarskoj (4:0), što je crno-bele odvelo u grupnu fazu takmičenja.

U minule tri godine četiri godine sa crno-belima je osvojio tri Kupa Srbije i zadužio kapitensku traku, posle povlačenja Saše Ilića. Pored Partizana, nosio je dres Loznice, Crvene zvezde, Leotara, Zemuna, Nanta, Vitesea, Sportinga, Hetafea, Vigana, Ergotelisa, Makabija iz Haife i Notingem Foresta.

Branio je boje mlade selekcije Srbije i Crne Gore (24 meča), sa kojom je bio učesnik dva Evropska prvenstva, potom i A reprezentacije (84 meča) čije je boje branio na 84 utakmice i tri Svetska šampionata.

Partizan će u čast Stojkovića u utorak upriličiti oproštaj svog dosadašnjeg kapitena od beogradskih medija.

Video: Stojković: U Partizan sam prešao jer me Zvezda nije htela

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Febo

    26. jul 2021 | 12:36

    Sta tu ima da se kaze.dovoljno je samo mustafa

  • Beograd

    26. jul 2021 | 13:19

    DOBRO JE 👏 , ČISTIJI VAZDUH U GRADU

  • 🔴🔵⚪

    26. jul 2021 | 12:37

    Hvala ti za sve sto si ucinio za nas Vladimire, dokazao si kako se iskreno voli Partizan!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA