≫ 

Južnoamerički šmek Šerifa i nestvarno brojna legija stranaca čekaju Zvezdu u 3. kolu kvalifikacija

Najubojitiji igrač ekipe Kastanjeda u protekloj sezoni postigao 28 golova, drugi najopasniji igrač, Luvanor, u četiri ovosezonska meča kvalifikacija postigao isto toliko golova, ali to je samo mali deo arsenala narednog rivala Beograđana

  • 11
fudbaleri šerifa Foto: youtube/FC Sheriff Tiraspol

Fudbaleri Zvezde precrtali su Kairat, popravili su utisak u utorak uveče u revnša utakmici i pokazali navijačima da ipak imaju čemu da se nadaju i ove sezone, mada to nije tako izgledalo nakon bledunjavih superligaških utakmica, i duela u Kazahstanu.

Jedna dobra utakmica, disciplinovana, efektna goleada i dopadljiva napadačka igra izbrisali su sve minuse iz prvog meča, te je veliki teret skinut s pleća s obzirom na to da su crveno-beli plasmanom u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona obezbedili najmanje igranje u Ligi Konferencija.

Kvalifikacioni period, uz igranje domaće lige, ne dozvoljava ni sekund predaha jer se novi rivali ređaju kao na traci. Zvezda naredni meč igra sa Spartakom u Subotici, a onda sledi novo evropsko iskušenje - Šerif iz Tiraspolja.

Moldavski prvak je nadigrao jermenski Alaškert u dvomeču ukupnim rezultatom 4:1, pokazao daleko bolji fudbal i naveo na pomisao sve u Zvezdi da pred sobom imaju izuzetno opasnog rivala. Naravno, Moldavci su sve samo nisu bauk, Beograđani su po svim parametrima kvalitietniji tim i to moraju potvrditi na terenu, a Stanković će, kao i do sada, zajedno sa saradnicima, imati zadatak da kvalitetnim skautingom rivala pripremi meč.

Kada je reč o Šerifu, i letimičan pogled na roster ekipe navodi na zaključak da je ovaj tim šarenolika legija stranaca u kojoj i brojnošću i kvalitetom prednjače Južnoamerikanci.

Dvojica se izdvajaju.

U pitanju je Kolumbijac Frank Anderson Kastanjeda Velez, daleko najbolji strelac moldavskog prvenstva prethodne sezone sa 28 golova. Ostali najbolji napadači lige mu nisu bili ni blizu u tom segmentu prethodne godine (drugi strelac imao 16 golova).

Kastanjeda je ove sezone u pet utakmica (jedna u šampionatu Moldavije, četiri u kvalifikacijama za Ligu šampiona) jednom bio strelac, pogodio je protiv Teute u prvom kolu kvalifikacija, pa je potom "zatajio" sa Alaškertom, ali je definitivno glavna napadača pesnica prvaka Moldavije.

Drugi igrač na kojeg će u Zvezdi najviše obratiti pažnju je naturalizovani Moldavac, momak rođen u Brazilu - Silva Enrike de Souza Luvanor.

Luvanor je od starta sezone u izuzetnoj pucačkoj formi, postigao je četiri gola u četiri utakmice kvalifikacija za Ligu šampiona. Dva je dao Teuti, oba na jednom meču, i dva Alaškertu, jedan na strani i jedan kod kuće, te se nametnuo kao najproduktivniji adut narednog rivala Zvezde.

Luvanor i Kastanjeda su i najskuplji igrači Šerifa (po transfermarktu). Kolumbijac vredi milion evra, a Brazilac 750.000 evra.

Obijica su se savršeno uklopila u ekipu možda najviše zbog činjenice da pored sebe imaju plejadu igrača sa tla Latinske Amerike.

Osim pomenute dvojice, u Šerifu igraju još dva Brazilca (Fernando Konstanca i Kristijano, obojica defanzivci), još dva Kolumbijca (defanzivac Arboleda i napadač Zapata), Peruanac Dulanto (defanzivac), a osim njih tu su i dvojac iz Malavija (Petro i Banda), igrač iz Trinidada i Tobaga Žulijen, Luksemburžanin Til, Grk Atanasidis (golman), Ukrajinac Blizničenko, Dago iz Obale Slonovače, Jansane iz Gvineje, Traore i Kjuabu iz Malija, Ado iz Gane, Bizjak iz Slovenije i Radeljić iz Bosne i Hercegovine.

Ukupno 20 stranaca igra za moldavski tim!

U ovoj svojevrsnoj internacionali iz Moldavije je i jedan srpski igrač, golman Dušan Marković (eks Rad).

Nema sumnje da će baš od njega trener šerifa i čitava ekipa dobiti najvrednije informacije o Zvezdi, Marakani, i ostale detalje koji o srpskom prvaku mogu ispričati samo igrači sa ovih prostora.

Sve u svemu, pred Beograđanima je izuzetno zanimljiv rival, egzotičan po sastavu i imenima, u isto vreme opasan i željan iskoraka u evropskim takmičenjima koji se u Tiraspolju čeka kao nova godina.

Imao je Partizan u prvom meču priliku da ubedljivije pobedi slovački DAC, ali je na kraju bilo 1:0. Večeras (20.45) crno-beli će braniti tu prednost za treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija, a pokazali su da su kvalitetniji. Kvota na dvojku je 2,35, na iks 3,20, a na keca 2,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za DAC – Partizan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    29. jul 2021 | 16:33

    Ma kakve kvalifikacije za LS, patlidzan igra najjace klubsko takmicenje u istoriji fudbala, bivsi kup Jasara Ahmedovskog, a danas poznatiji kao neka Liga Konferencija hahahaha

  • Toka Tokio

    29. jul 2021 | 15:32

    Je l' vam hladno na -2 u julu? Sta kaze mustafa Borjan?

  • ???

    29. jul 2021 | 14:59

    Smesan zreb,lakse uvi u ligu sampiona ,nego u druga dva takmicenja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA