Zvanično: Arsenal doveo treće najskuplje pojačanje u istoriji kluba

Ben Vajt je novi štoper "Topdžija"

  • 0
Brajton, Liverpul, Premijer liga Foto: Tanjug/AP

Fudbalski klub Arsenal doveo je svoje treće pojačanje ovog leta, nakon Alberta Lokonge i Nuna Tavareša, klub s Emirejtsa potpisao je ugovor sa engleskim štoperom Benom Vajtom iz Brajtona.

Transfer Bena Vajta je postao i treći najskuplji u istoriji Arsenala, pošto su za njegov potpis izdvojili 50.000.000 funti (nešto više od 58 miliona evra).

Prethodne sezone, Vajt je propustio samo dve utakmice u Premijer ligi igrajući za Brajton, a slobodno se može reći da je bio jedan od najzaslužnijih igrača zašto je njegov tim ostao u Premijer ligi.

Njegove dobre igre su ga preporučile i selektoru Engleske, Geretu Sautgejtu koji ga je naknadno pozvao za nedavno završeno Evropsko prvenstvo, na kom se okitio srebrnom medaljom.

Arsenal je ovaj transfer predstavio na svom Tviter nalogu gde se usput i "izvinio zbog kašnjenja uzrokovanog saobraćajem".

- Izvinite što kasnimo... Saobraćaj je bio noćna mora.

Trener Arsenala, Mikel Arteta nije krio oduševljenje zbog ovog transfera.

- Ben je bio naša glavna meta ovog leta i sjajno je što smo ga konačno doveli. On je inteligentan defanzivac koji zna da igra s lotpom i baš takav stil igre nama i odgovara. Pritom, on je i mlad, tako da smo i ovim transferom pokazali da mislimo na budućnost kluba.

Video: Zlatne devojke posetile Telegraf: Milica i Tijana nam otkrile kako su se kovale medalje na OI

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA