Saznajemo: Partizan bez pojačanja za Soči! Tvente blokirao Meniga

Klub iz Humske sticajem nesrećnih okolnosti ostao bez Holanđanina, a od igrača Šarlroa sam odustao

  • 28
FK Partizan - FK Voždovac

Foto: partizan.rs/Miroslav Todorović

Najteže iskušenje u kvalifikacijama za Ligu konferencija protiv ruskog Sočija, Partizan će dočekati bez novih pojačanja, ako izuzemmo golmana Milana Lukača, koji je danas potpisao za crno-bele. o čemu je Telegraf u popodnevnim časovima već izvestio. Dakle, u Humsku neće ni Kvinsi Menig (25) iz Tventea, niti Mamadu Fol iz Šarlroa - svako od navedenih iz različitog razloga.

Menig je kao mlađi bio interesantniji Partizanu, koji se upustio u pregovore sa Tventeom, poslao i nekoliko ponuda i dogovor bi sigurno bio realizovan, da se holandskom klubu nije dogodkio interni peh.

Naime, Tvente je tokom vikenda igrao kontrolni meč sa Arminijom Bilefeld na kome se teže povredio jedan od krilnih napadača, posle čega su Holanđani u potpunosti odustali od prodaje Meniga.

Dan pre pomenutog meča sam Menig je bio u kancelariji kod sportskog direktora Tventea i zahtevao transfer u Partizan, međutim, umesto konkretnog odgovora, dobio je obećanje čelnika da će se na tu temu razgovarati odmah posle prijatreljske utakmice sa Nemcima i da postoji prostor za dogovor.

Video: Stanojević zabrinut zbog povrede Nemanje Jovića

Ipak, kako već rekosmo, došlo je do povrede, usled koje je Tvente blokirao sve razgovore u vezi sa prodajom Meniga i on će i ubuduće ostati u pomenutom klubu.

Čisto da uđe u "zapisnik", Tvente je za Meniga tražio obeštećenje do 1.000.000 evra, a početna cifra koju je Partizan ponudio iznosila je 600.000 evra i bonuse. Kasnije su crno-beli povećali ulog na 700.000 evra i Holanđani su bili spremni za ustupak, ali je sudbinski priča otišla u sasvim drugom smeru.

SENEGALAC NEMA FINANSIJSKI "NASTAVAK"

 

Što se Mamadua Fola (29), Partizan je dobio opciju da ga angažuje tokom gostovanja u Slovačkoj i isprva su crno-beli bili veoma zainteresovani da dovedu igrača, koga su vrlo dobro upoznali na međusobnom meču sa Šarlroa prošle godine.

Međutim, posle detaljnijih analiza sportskog sektora, a posle propadanja transfera Meniga, odlučeno je ipak da se odustane od te opcije, pre svega zbog godina igrača, ali i nekih drugih karakteristika. Fol ima već 29 godina i, bez obzira na kvalitet, tržišno je praktično neisplativa priča, koja evidentno teško da bi imala "nastavak" u prodaji od koje klub živi.

Video: Raketa zemlja-vazduh Dače Pantića iz slobodnjaka: Vezista s 30 metara dao jedan od golova sezone

Zato je odlučeno da se od tog posla u ovom momentu odustane i sačeka eventualno bolja opcija, koja bi klubu donela i igrački potencijal i mogućnost da u perspektivi zaradi od prodaje fudbalera koga angažuje. Tim pre, što i Fol, baš kao i Menig, ulazi u poslednju godinu ugovora, no, nije nimalo jeftin.

Naravno, Partizan prati situaciju u prelaznom roku i čim se pojavi igrač koji će zadovoljiti ukuse struke i sportskog sektora, a koji u budućnosti može dobro i da se proda, pošto od toga klub živi, crno-beli će reagovati i platiti i potrebno obeštećenje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branislav

    2. avgust 2021 | 16:43

    Samo da se razumemo, ako ispadnemo iz evrope, jedini i isključivo jedini krivac je uprava što nije dovela adekvatna pojačanja na vreme, za borbu na 3 fronta.... Ovo je strasno sta oni rade od kluba. UPRAVA NAPOLJE!!!

  • ZALE GROBAR

    2. avgust 2021 | 16:58

    Ova uprava Partizana je toliko lažljiva da sam u svojim komentarima rekao da neće biti pojačanja. IŠ NAPOLJE VUČELIĆU I VAZURA, LAŽOVI JEDNI.

  • ZALE GROBAR

    2. avgust 2021 | 17:05

    Kako vas nije sramota da pričate laži svojim navijačima. Zvezda ima 3 tima a mi? gde smo mi tu? Krivimo sudije i ostale strukture. NIKAD SA OVOM UPRAVOM PRVACI.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA