≫ 

UEFA zaključava Maksimir ako dođe do meča Zvezda - Dinamo? BBB istakli ustaške zastave za Legiju

Evropska kuća fudbala je rigorozna kada su u pitanju ovakvi ispadi koji se podvode pod rasizam

  • 41
stadion maksimir

Foto: MN Press

Čitav region, ali i čitava Evropa s nestrpljenjem čekaju ishod revanša prvih utakmica 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona zbog potencijalnog duela Crvena zvezda - Dinamo Zagreb u plej-ofu.

I Zvezda i Dinamo su u prvim mečevima remizirali na svom terenu, tako da posle prvih duela nismo blizu ovog meča koji bi nosi epitet meča visokog rizika.

Gotovo je izvesno da UEFA ne bi dozvolila gostujuće navijače na ovom meču, naročito kada se ima u vidu i šta se desilo u Zagrebu kada su došli navijači Legije, gde je na ulici viđen pravi navijački rat.

Ipak, posle meča Dinamo - Legija, pitanje je i da li će Zagrepčani i moći da imaju svoje navijače na stadionu za taj potencijalni meč, jer su Bed Blu Bojsi, najvatrenije pristalice "Modrih" imali skandalozan ispad na meču sa Legijom, gde su na tribini raširili ustaške zastave sa ustaškim sloganom "što bog da i sreća junačka", koji je bio korišćen kao slogan 369. pojačanog pešadijskog puka, koji se u okviru Hitlerove Nemačke borio na istočnom frontu tokom Drugog svetskog rata.

Upravo je i broj 369 bio na zastavama koje su navijači Dinama istakli na Maksimiru.

U pitanju su zastave sa spornim grbom i šahovnicom koja počinje belim poljima, koja je korišćena u vreme NDH.

UEFA je poznata po tome da ima nultu toleranciju kada su u pitanju ovakvi ispadi koji se podvode pod odeljak rasizam, pa nije isključeno da će Dinamo biti procesuiran.

Pitanje je samo da li je delegat UEFA koji je gledao meč shvatio razliku između regularne zastave Hrvatske i ovih koje su istaknute na Maksimiru, koje imaju ustašku simboliku.

Informaciju o mogućoj kazni preneo je engleski novinar Sem Strit uz fotografiju sa stadiona:

 

Video: Da li nam sledi duel Zvezde i Dinama iz Zagreba? Žreb za Ligu šampiona evocira stara vremena

Na papiru, Partizan ima teži posao u 3. kolu kvalifikacija za Ligu konferencije (Soči), nego što će ga, ako prođe, imati u plej-ofu (ide na pobednika dvomeča Santa Klara - Olimpija). Danas (18.00) u Rusiji crno-beli će probati da dođu do povoljnog rezultata pred revanš - kvota na keca je 2,55, na iks 3,20, a na dvojku 2,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Soči - Partizan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joco

    5. avgust 2021 | 09:45

    Jovan Dučić ih je najbolje opisao.. Hrvati su "Najhrabriji narod na svetu, ne zato što se ničega ne boje nego što se nikoga i ničega ne stide"

  • Mihailović

    5. avgust 2021 | 09:07

    To im Nemačka sve dozvolila i podržava,kao i ustašku šahovnicu i proterivanje Srba, podržava sve saveznike iz '41 u napadu na Srbe ...

  • Kleo

    5. avgust 2021 | 08:32

    Je l' ono piše dinamo,svinjetina?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA