≫ 

Remi Partizana u Sočiju: Rikardo ispravio nepravdu, linijski sudija poklonio imaginarni penal Rusima

Rusi na rezultatu mogu da se zahvale arbitrima iz Moldavije

FK Partizan

Foto: FK Partizan

Partizan je ostvario primarni cilj na teškom gostovanju u Rusiji, tako što je posle prvog meča trećeg kola za Ligu konferencija remizirao - 1:1 sa ekipom Sočija. Crno-beli su teško oštećeni sudijskim previdom, usled koga je Kristijan Noboa doveo domaćina u vođstvo sa bele tačke, ali je Rikardo Gomeš, posle asistencije Lazara Markovića, izjednačio rezultat i praktično omogućio timu Aleksandra Stanojevića da o svojoj sudbinbi odlučuje za sedam dana u Humskoj.

Tvrdo, borbeno, bez mnogo rizika, mnogo prostora za manevar, sa mnogo taktičkih zadataka i nadmudrivanja, uz tek poneki udarac posle akcija, uz slučajnu prečku sa jedne i stativu sa druge strane.

Tako je otprilike izgledalo prvo poluvreme meča između Sočija i Partizana, u kome su crno-beli igrali sasvim dobro u polju i bili dostojan protivnik domaćinu, uz probleme u poslednjoj trećini terena, gde Rikardo Gomeš nije imao pravu podršku i dva propusta u odbrani, koje Rusi nisu kaznili zahvaljujući golmanu Aleksandru Popoviću.

Ritam utakmice nije bio previše jak, ekipe su držale pozicije i praktično se borile za svaki pedalj terena, a da je bilo samo malo više sreće, Partizan je već na početku mogao da "otključa" Soči i to posle akcije Bibrasa Natha i Lazara Markovića, koji je u želji da centrira sa desnog boka prebacio golmana Zabolonog i pogodio - prečku.

Uzvratili su Rusi i to tako što je posle lopte iz "dubine" Igor Vujačić napravio pogrešnu procenu, dozvolio napadaču Dugandžiću da se "uvali" ispred njega i sam izbije pred Popovića, ali je čuvar mreže crno-belih sve dobro pratio, izašao na vreme, bacio se u noge rivalu i sprečio veliklu priliku.

Taj mini nalet domaćina je okončan smušenom reakcijom centralnog dela manevra Partizana, nekoliko minuta kasnije, kada je Cigalov praktično pušten da pretrči 40 metara sa loptom i šutira sa 16 metara, no, Popović je ponovo bio spreman.

Od tog momenta Stanojevićev tim je podigao mobilnost, preuzeo posed lopte i naterao Soči da se povuče, brani i čeka kontranapade. Delovalo je u tim momentima da su Rusi anestezirani, da nemaju način da dođu do ozbiljnije akcije ili probiju blok crno-belih, ali je greška u komunikaciji, loše preuzimanje, dovelo do toga da Soči u tri pasa izbaci celu odbranu i omogući Terekovu da izađe sam pred Popovića.

U poslednjem momentu, Živković je koliko-toliko uspeo da stigne i zatvori ugao, Popović je samo pomogao odbranom lakog udarca i opasnost je otklonjena. Nije to poremetilo Partizan, nastavio je da igra svoju igru, iako je bilo očito da postoji problem u završnom pasu, da je Rikardo praktično ostavljen sam sa trojicom štopera.

Nije to previše zbunjivalo napadača Partizana, biorio se kao lav, izvlačio i na stranu na primi igru i loptu na sebe, pa je tako u 20. minutu prihvatio pas na levom boku, predriblao čuvara i sjajno centrirao ka usamljenom Pantiću, koga je lopta praktično okrznula na petercu i završila u gol-autu.

Delovalo je da će Partizan do kraja prvog dela lako izaći na kraj sa Sočijem, a onda je nastupila "žuta minuta" mladog golmana Popovića. Poput Markovića na početku meča, Dugandžić je pokušao da centrira, golman crno-belih je bio previše blizu prvoj stativi, pa ga je lopta preletela u pogrešnoj proceni i pogodila stativu, posle čega je Saničanin otklonio opasnost. Slično je Popović kiksnuo i u sledećem napadu, koji je tekao sa iste strane, no, ovoga puta je zakačio loptu i ona je završila na drugoj strani terena.

Završnica ništa nije donela ni jednima ni drugima, igralo se uglavnom između dva kaznena prostora, uz mnogo prekida igre, nešto jačim startova, ali bez ozbiljnijih akcija i prilika sa obe strane.

Ništa se u odnosu snaga nije menjalo ni na početku nastavka, smenjivali su se Soči i Partizan u napadima, sa tek nešto bržim ritmom, a prvu dobru priliku su imali crno-beli. Natho je uputio centaršut, posle koga je dva puta šutirao Vujačić - bez uspeha.

Igra se posle toga ponovo vratila u "brzinu niže" i ništa nije nagoveštavalo nevolju, čak ni posle izmena ruskog tima, koje domaćinu nisu donele boljitak, niti ugrozile Stanojevićev tim.

Za dramu su se ipak postarale moldavske sudije, očito zalutale na evropsku scenu, jer su u 66. minutu teško oštetile Partizan. Tekao je napad Sočija, posle duplog pasa ka golu se stuštio Terekov, koga je Vujačić stigao i sapleo na 17 metara od gola. Glavi arbitar je pokazao na prekršaj van kaznenog prostora, a onda se umešao pomoćni pogrešno sugerišući da je faul bio u 16 metara.

Video: Bruka u Sočiju, sudija pokrao Partizan i poklonio penal domaćinu: Faul nije bio ni blizu kaznenog

Glavi arbitar Muntean je uvažio sugestiju, pokazao na belu tačku, odakle nije pogrešio Noboa - 1:0.

Morali su crno-beli da krenu žustrije ka golu rivala, pomerili su linije unapred i počeli da odigravaju sa više rizika i isplatilo se posle samo nekoliko minuta.

Posle kombinovanja na sredini terena, Natho je izbacio Markovića na desnom boku, delovalo je da krilo crno-belih nema rešenja, a onda je varkom tela izacio čuvara, centrirao na drugu stativu, varajući i golmana Zabolotnog i Prohina, koji nije primetio Rikarda iza leđa, Napadač je samo postavio nogu i praktično pogodio praznu mrežu - 1:1.

Video: Ekspresno izjednačenje Partizana nakon što je pokraden: Sjajna polukontra koju Rikardo kruniše golom

Ubrzo je Stanojević na teren poslao tri sveža igrača Lutovca, Jojića i Holendera, ne bi li dodatno dobio na brzini. Donekle je to i realizovano, ali su i domaćini malo pojačali ritam, pa se Partizan povukao i poslednjih nekoliko minuta branio gol.

Ipak, sem nekoliko opasnih centaršuteva, koje je, iako povređen, golman Piopović ukrotio, Rusi nisu imali ozbiljniju priliku za gol.

Video: Partizan zamalo da povede: Markovićev centaršut prevario golmana i završio na prečki

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ramaro

    5. avgust 2021 | 19:50

    Da ima jos koji Rikardo bila bi drugacija prica. Covek se bori kao lav. Ovaj Jojic dzaba udje. Nista nije do sada uradio

  • mars iz partizana

    5. avgust 2021 | 17:00

    kad ne date sumi da igra dabogda primili 5 komada i kuci isto toliko..bando lopovska..uprava i trener mars iz partizana..

  • Oki

    5. avgust 2021 | 19:47

    Ja sam zvezdaš partizan je bolji od ove ekipe koja pada u Bgd.Čestitke na borbi i zalaganju.Sramna odluka sudije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA