≫ 

Srbija uvećala prednost na tabeli nacionalnog koeficijenta: Čuka donela bodove kao večiti zajedno

Veoma značajna pobeda Brđana

  • 9
Nacionalni koeficijent Srbije Foto: MN Press, Kassiesa.net

Iza srpskih timova je polovičan uspeh u prvim utakmicama trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu konferencija, ali i pored toga napravljen je pomak na tabeli nacionalnog koeficijenta.

Zvezda je u kvalifikacijama za elitno takmičenje remizirala sa Šerifom na svom terenu, što je donelo 125 bodova za nacionalni koeficijent, dok su u Ligi konferencija Čukarički i Partizan doneli bodove - Čukarički je pobedio Hamarbi sa 3:1 i doneo 250 bodova, a Partizanov remi u Sočiju doneo je 125 bodova. Nažalost, bodove nije donela i Vojvodina koja je poražena na svom terenu od LASK-a sa 1:0.

Ukupno je iz prvih utakmica srpski fudbal dobio 750 bodova, čime je Srbija zadržala 12. mesto, a čak je i uvećala prednost u odnosu na Belgiju, koja je zaradila 300 bodova u prethodnom kolu.

Srbija sada ima 26.000 bodova, ali i šansu u revanšima da dodatno napreduje. Od velikog bi značaja bilo da naše ekipe nastave da prolaze kvalifikacione runde, a posle prvih mečeva Čukarički ima najbolje izglede, zatim Partizan, onda Zvezda i na kraju Vojvodina.

Nacionalni koeficijent je bitan zbog učešća u Evropi u sezonama koje dolaze. Naime, ukoliko naša zemlja ovu sezonu završi iznad 15. mesta, u sezoni 2023/24 imaće dve ekipe u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali i predstavnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Video: Janković uradio sve, Dociću ostalo samo da pogodi mrežu: Čukarički ima 3:1 protiv Hamarbija

Pred put na revanš sa Šerifom u Tiraspolj, Zvezda večeras (20.00) dočekuje Napredak i želi pobedu za mir u kući. Kvota na keca je 1,15, a na Sigurnu pobedu (trijumf bez primljenog gola) 1,87. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Napredak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    6. avgust 2021 | 10:38

    Ajmo sad svi nasi borite se za bolje nasih timova

  • AK47

    6. avgust 2021 | 11:24

    Ajmo svi nasi klubovi!!!! Mozete do kraja. Jako su nam bitne sledece 2 sezone idemo Srbija!!

  • Pazarac

    6. avgust 2021 | 13:03

    To jedino ne zanima gospodina(seljaka) Stanojevica, to je izjavio. Zanima ga samo Partizan! E sada bih iskreno voleo da samo Partizan ispadne, pa da ne mora da razmislja uopste...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA