≫ 

Pobeda se piše, problemi ostaju: Zvezda jedva pobedila Napredak pred put u Moldaviju

Milan Gajić jedini strelac za šampiona u 77. minutu

Ako je Šerif to nagovestio, Napredak je samo potvrdio - Dejan Stanković i Crvena zvezda imaju problem, iako su pobedili. Imaju problem s onim u čemu su bili najbolji u protekle četiri sezone, a to je da "otvore" na vreme rivala koji dođe na Marakanu, kao što je Napredak, koji je poklekao tek u 77. minutu - 1:0 (0:0).

I ova pobeda ide na račun Mirka Ivanića. Nije Zvezdin maestro ni asistirao, ni pogodio na ovom meču, ali su Kruševljani pali tek u poslednjih pola sata kada je Dejan Stanković morao da uvede svog najboljeg igrača da spasava situaciju, koju nisu mogli da reše starteri koji su dobili priliku od starta.

Dirigovao je Ivanić ofanzivom u kojoj su se rađale šanse pred golom Rastka Šuljagića, uglavnom bezočni šutevi sa distance, a trenutak odluke desio se u 77. minutu kada je Ben centrirao sa leve strane, a Milan Gajić na drugoj stativi pobegao Kruševljanima i doneo treću pobedu crveno-belima u Superligi.

Sve pre toga i posle toga bilo je za zaborav, daleko od prošlogodišnjeg nivoa. Zvezda jeste dominirala, ali jalovo u većem delu utakmice, pa je gomila udaraca završavala van okvira gola gostiju.

Napredak se branio 90 minuta, a loša i umorna igra Zvezde pomagala mu je u toj nameri poprilično. Imali su Kruševljani dva izleta u prvom poluvremenu i oba puta zapretili Borjanu, preko Kočiča u 22. i Đorđa Jovanovića koji nisu iskoristili dobre prilike.

Zvezda je u prvih 45 minuta šutirala sa distance i pretila posle kornera koje je izvodio Falko, ali nijedan pokušaj Degeneka, Krstičića, Njegoša Petrovića, Veljka Nikolića i ostalih nije namučio nekadašnjeg juniora crveno-belih na golu Kruševljana Šuljagića.

FK Crvena zvezda - FK Napredak Kruševac Foto: MN Press

Stanković je večeras i dobrano istumbao tim, pa su šansu za prvi start u sezoni dobili Degenek, Bakajoko, Petrović, Nikolić i mladi Lazetić (17), koji je bio vođa navale, ali bez konkretnog učinka.

Zvezda je ozbiljnije i opasnije zaigrala tek od 60. kada su na teren ušli Ivanić, Gobeljić i Krstović, a kruna te inicijative bio je već opisani pobednički pogodak Gajića. Treba spomenuti pre toga i da se Krstović ozbiljno obrukao kada u 68. minutu sa samo četiri metara nije uspeo da donese prednost crveno-belima.

Srećom, Gajić mu je sačuvao kožu, pa crveno-beli ipak u lepom raspoloženju putuju u Moldaviju na revanš trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Šerifa.

Crvena zvezda - Napredak 1:0 (1:0)

Strelac: Gajić u 77. minutu

Stadion: Rajko Mitić

Gledalaca: 8.271

Sudija: Nenad Minaković

C. ZVEZDA: Borjan - Bakajoko (od 60. Gobeljić), Degenek, Dragović, Gajić - Krstičić (od 78. Srnić), Petrović - Falko (od 66. Gavrić), Nikolić (od 60. Ivanić), Ben - Lazetić (od 60. Krstović).

NAPREDAK: Šuljagić - S. Jovanović, Marinković, Mršić, Spremo - Tomić, Krstić (od 70. Laban) - Đ. Jovanović (od 46. Marinković), Marjanović, Kočić - Bačanin (od 46. Milošev).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Janković uradio sve, Dociću ostalo samo da pogodi mrežu: Čukarički ima 3:1 protiv Hamarbija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Debilana

    6. avgust 2021 | 20:12

    Stankovicu ako gobeljica i pankova čuvaš za šerif, onda je utakmica unaored izgubljena. Kraj lige sampiona.

  • Milan

    6. avgust 2021 | 20:39

    Na zalost bez Ivanica Kataija Kange ekipa za opstanak

  • Limdar

    6. avgust 2021 | 22:51

    Stvarno sve ste u pravu Zvezda nije ni blizu kao zadnjh godina a za sve je kriv var. Sudije bi i sada čim Zvezdi ne krene svirali penale priznavali golove sa tribina i svakojake pomoći ali VAR je tu. Ovo je tek početak uveriće se narod kako su titule nameštane

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA