≫ 

Čitava Srbija će opet moći da gleda fudbal: RTS otkupio Svetsko prvenstvo u Kataru!

Informaciju je potvrdio glavni i odgovorni urednik sportske redakcije Javnog servisa

  • 59
Muškarci televizor fudbal Foto: Shutterstock

Velika fudbalska takmičenja vraćaju se polako i na kanale Javnog servisa, a prvo značajno koje će RTS prenositi posle izvesnog vremena biće Svetsko prvenstvo u fudbalu koje se održava u Kataru 2022. godine.

Ovo je gostujući u emisiji "Olimpijsko popodne" potvrdio glavni i odgovorni urednik sportske redakcije RTS-a Zoran Marković.

Na pitanje voditelja Aleksandra Stojanovića da li će RTS prenositi Svetsko prvenstvo u fudbalu naredne godine, Marković je odgovorio "kao iz topa":

- Tako je, Katar je naš! Katar je RTS-ov - naglasio je on.

- Eto posla i za Acu Stojanovića - prokomentarisala je urednica Zabavnog programa RTS-a Olivera Kovačević, da bi se potom Marković opet nadovezao:

- Ako se naša reprezentacija plasira, biće još veća gledanost.

Dakle, posle par godina tokom kojih se na Javnom servisu nisu mogle gledati takmičarske utakmice naše fudbalske reprezentacije, to će se uskoro konačno promeniti ukoliko se Piksijevi Orlovi plasiraju u Katar.

Piksi, Srbija, Orlovi, reprezentacija Foto: MN press

Utakmice nacionalnog tima u kvalifikacijama za Mundijal trenutno se emituju na kanalima Nova S i Sport kluba koji se nalaze u vlasništvu "Junajted grupe".

Inače, tokom ovog leta je bilo dosta pritužbi ljubitelja fudbala što utakmice sa Evropskog prvenstva nisu mogle da se gledaju na Javnom servisu. To se, očigledno, polako menja, na radost čitave Srbije.

Video: Zvezda povela posle pregledanja VAR snimka: Gajić uleteo u pravi čas za prednost protiv Napretka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • YYY

    8. avgust 2021 | 18:07

    Senzacionalna vest! Državna TV prenosi Svetsko prvenstvo u fudbalu! Pa to nema nigde na svetu! 😂😂😂

  • Vala ako

    8. avgust 2021 | 17:50

    Dala država pare i treba. Ovi sa RTS-a nisu sposobni za tako nešto a plaćamo bogami dobru pretplatu. Imaju milion radnika a plate basnoslovne

  • I..

    8. avgust 2021 | 20:31

    ..ovo bi sad trebalo da bude ekstra novost?! Nacionalna televiziija, koja se finansira iz nasih dzepova, ponovo nam prikazuje nesto sto, inace, treba?! Vauu, svaka cast!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA