≫ 

Partizanova pobeda u senci haosa u Novom Pazaru: Meč prekidan 4 puta, završen posle dva i po sata

Crno-beli slavili kao gosti (4:1) i zadržali lidersku poziciju

Partizan je bez mnogo muke savladao Novi Pazar u gostima - 4:1, golovima Bibrasa Natha, Slobodana Uroševića, Rikarda Gomeša i Sejdube Sume, ali je meč prekinut u 62. minutu, jer se dogodio skandal velikih razmera, koji se kraj Jošanice nekažnjeno ponavlja godinama.

Pošto su igrački i rezultatski potučeni do nogu, igrači koji su se dekretom, preko reda, našli u Superligi, napustili su teren u 62. minutu i odbili da se vrate dok nije ispražnjena tribina sa pristalicama kluba iz Humske.

Iako su tokom meča i Aleksandar Stanojević i igrači Partizana na klupi gađani svim i svačim, vređani, zbog čega je meč prekidan tri puta pre pomenute konačne odluke, nesrećni domaćini su na kraju našli način da se "operu" za fudbalsko "umeće" i to tako što su izašli sa terena, da bi se na kraju vratili i "proslavili" ubedljiv poraz pred svojim navijačima.

Izgleda da su bliska prošlost i statistika u korist Novog Pazara prilično opteretili fudbalere Partizana na početku meča, jer su se u početnim minutima iznenađujuće domaćini našli "u cipelama" favorita, počeli agresivnije, konkretnije, imali čak i više loptu u posedu od crno-belih, uz sasvim dobar pokušaj Nikole Vlajkovića sa 20-tak metara, koji je završio iznad gola.

Kada je ta početna euforija tima Milana Milanovića splasla, Partizan se prenuo i počeo da postavlja stvari na svoje mesto, ali ne onako kako se očekivalo, već više stihijski, uz priličan broj grešaka, slabiju pas igru i nervozu, koju je diskutabilnim odlukama dodatno "solio" sudija Miloš Milanović sa svojim pomoćnicima.

Nedostajalo je crno-belima malo više rešenosti da u potpunosti preuzmu kontrolu nad utakmicom, taman bi povezali nekoliko napada, dogodio bi se propust, koji je omogućavao Novom Pazaru da pripreti i, uz pomoć fanatične publike, drži glavu iznad površine.

Kasnije buđenje je tek posle desetak minuta donelo Partizanu konktretnija dešavanja na polovini rivala, ali su u nekim situacijama, u želji da što pre probiju blok, gosti iz Beograda ili previše žurili ili birali slabija rešenja. U nekim momentima su, pak, ulazili i u bespotrebnu trku sa igračima domaćina, iako su kvalitetom iznad bar "tri koplja".

Taj nedostatak koncentracije koštao ih je najviše u poslednjoj trećini terena, gde je potrebna staloženost i pravi tajming, pa su u nekoliko situacija propale dobre akcije, jer Rikado nije bio dovoiljno priseban da prihvati loptu ili je Pantić, Natho i Jojić žurili sa završnim pasom.

Ipak, kako je vreme odmicalo, Partizan je bio sve opasniji i može se reći da su Pazarci u dve ili tri situacije imali i dosta sreće. Pre svega se to odnosi na detalj kada je Pantić uposlio Rikarda, koji je iz okreta šutirao pored stative, odnosno dva pkušaja upravo veziste crno-belih, od kojih je jedan završio pored, a drugi iznad gola.

U 28. minutu Partizan je tražio jedanaesterac, pošto je posle centaršuta Lutovca lopta očigledno pogodila igračla Novog Pazara u kaznenom prostoru i promenila pravac, ali je izgleda zakazala i VAR tehnologija, jer je sudija Milanović bez provere pokazao da nema elemenata za najstožu kaznu, iako su se igrači crno-belih bunili nekoliko minuta.

U minutima posle toga, Partizan je dodatno opteretio domaćina pritiskom, a pomenuti Milanović sa pomoćnicima više "nije video" ni aute, ni kornere. već je svaka odluka unosila dodatnu nervozu na teren, da bi na kraju "pukli" i navijači domaćina i počeli da bacaju predmete na teren, pa je usledio i prekid.

U smiraju prvog dela Partizan je potpuno dominirao, pokušavali su Rikardo, Pantić, Urošević, ali put do mete ipak pronašao sjajni Bibras Natho. Izraelac je u 42. minutu prihvatio loptu na 25 metara, dao kratak for, a potom levom nogom poslao loptu u sam ugao gola golmana Ostojića - 0:1.

Malo je nedostajalo da gosti iz Beograda u nadoknadi potpuno nokautiraju Pazarce, jer se posle centaršuta Uroševića sa levog boka sam na sedam, osam metara od gola našao mladi Nikola Terzić, čiji udarac glavom je završio iznad prečke.

U nastavku na terenu je postojao samo jedan tim - Partizan. Crno-beli su, svesni da su skinuli breme vodećim golom, daleko lakše na kraj izlazili sa Pazarcima i bilo je samo pitanje trenutka kada će domaćin ponovo kapitulirati.

Dogodilo se to već u 49. minutu kada je tim Aleksandra Stanojevića demonstrirao kontranapad iz udžbenika, kada su u četiri pasa pretrčali ceo teren i matirali Ostojića. Loptu je oduzeo Zdjelar, odigrao sa Nathom dva pasa, potom proigrao Jojića na ivici 16 metara, koji se samo "produžio" pas ka levom beku Slobodanu Uroševiću. čiji udarac levicom Ostojić nije mogao ni da takne - 2:0.

Nastavili su crno-beli da "gaze" domaćina, malo je nedostajalo da i mladi Terzić postigne gol posle prodora Rikarda na boku, ali je zakasnio samo za trenutak posle intervencije odbrane i golmana Ostojića.

Spasa im ipak nije bilo u 61. minutu posle poklona koji je čuvar mreže Novog Pazata Ostojić "uručio" Rikardu Gomešu. Akciju je pasom iz dubine započeo Zdjelar, lopta je dugo putovala i činilo se da je lak plen za Ostojića, koji ju je uhvatio, potom ispustio i ostavio praktično ispred napadača Partizana, kome nije bilo teško da pogodi praznu mrežu - 0:3.

Na terenu je sve odavno bilo gotovo, no, onda su zbog katastrofalne organizacije domaćina počeli problemi i komešanje na tribinama. Usledio je i četvrti prekid u režiji sudije Milanovića, koji razovarao sa redarima, policijom, licima iz bezbednosti, da bi potom usledio ultimatum doimaćina (?!):

- Ne igramo ako se ne isprazni tribina na kojoj su gostujuće pristalice.

Nonsens kakav se godinama događa samo u Novom Pazaru, gde domaći navijači praktično rade šta žele, a domaćin, koji se dekretom, preko reda, prebacuje u najviši rang, nije sposoban ni da organizuje utakmicu, a ne da ih drži pod kontrolom.

Prekid je trajao dobrih 30 minuta, igrači Partizana su čekali na centru igrališta, a domači fudbaleri odbijali da izađu, pošto su verovatno bili zadovoljni dobrom i rezultatom, izgovor su našli u navijačima Partizana, uslovljavajući da neće na teren dok ne napuste stadion.

Na kraju su želje domaćina uslišene, tribina sa "grobarima" je ispražnjena, pa su "vedete" iz Novog Pazara mogle da se vrate na teren i dostojanstveno kapituliraju u sopstvenoj nemoći...

FK Novi Pazar - FK Partizan Foto: partizan.rs/Miroslav Todorović

Posle pauze, Stanojević je na teren poslao tri nova fudbalera: Šćekića, Sumu i mladog Baždara, a menjao je i Milanović, ali se preostalih pola časa nadoknade pretvorilo gotovo u rekretivni meč bez ritma, u kome su crno-beli lako kontrolisali loptu i dešavanja na terenu.

Na kraju je Partizan i takvim okolnostima matirao Pazarce u 76. minutu, pošto je Samed Baždar izbegao ofsajd i proigrao Sejdubu Sumu, koji je "zalomio" čuvara i pogodio dalji ugao za 4:0, ali je i taj odluka sudija bila "porođajna" pošto je provera VAR tehnologije trajala šest minuta.

Domaćini su u 90. minutu preko mladog Lazara Mihailovića (bonusa) ublažili poraz i prvi put ove sezone zatresli mrežu crno-belih.

Meč je na kraju nekako priveden kraju, posle dva i po sata haosa, a ljudi koji se bave organizacijom takmičenja bi trebalo dobro da razmisle kome sve što se dogodilo u Novom Pazaru ide na čast i vredi li igrati mečeve u takvim uslovima.

Novi Pazar - Partizan 1:4 (0:1)

Strelci: Mihailović 90 - Natho 42, Urošević 49, Rikardo 61, Suma 75

Stadion: Grtadski u Novom Pazaru

Sudija: Miloš Milanović

NOVI PAZAR (4-3-3): Ostojić - Vlajković, Kovačević, Pavišić, Joksimović - Delimeđac (od 57. Kiković), Bacanović, Kojičić - Ratković (od 46. Handžić), Dimić (od 46. Mladenović), Aganspahić.

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović - Lutovac, Vujačić, Saničanin, Urošević - Zdjelar (od 76. Smiljanić), Jojić - Terzić (od 66. Suma), Natho (od 66. Šćekić), Pantić (od 76. Milovanović) - Rikardo (od 66. Baždar).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Ekspresno izjednačenje Partizana nakon što je pokraden: Sjajna polukontra koju Rikardo kruniše golom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa

    8. avgust 2021 | 23:12

    Ratko Mladic je nas najveci heroj.Toliko imam da kazem.Ako sme uopste da se kaze nesto dobro u ovoj drzavi za nase Srbe.Posto imam polako osecaj,kao da nisam vise u Srbiji.Odnosno od veceras vise nista nije isto za mene.Nas svi gaze u rodjenoj drzavi.Dno dna.

  • PARTIBREJKER

    8. avgust 2021 | 23:12

    Ovo samo u Srbiji moze da se desi. Bruka i sramota. I kao navijac Zvezde veceras dajem podrsku Grobarima i Srbiji

  • Ccccc

    8. avgust 2021 | 23:11

    Ovako Srbija poštuje svog generala,pomeneš mu ime oni te izbace sa stadiona u sred Srbije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA