≫ 

Veliki kiks legendarnog Holanđanina: Volfsburgu zbog trenera preti eliminacija iz Kupa Nemačke

Uprkos pobedi od 3:1, naknadno je ustanovljeno da su gosti izvršili izmenu više, pa će izgubiti meč službenim rezultatom

  • 1
Mark Van Bomel, Volfsburg Foto: Printscreen/VfL Wolfsburg

Širom Nemačke ovog vikenda su na programu mečevi prvog kola DFB pokala, nacionalnog kupa, a ono što ovom takmičenju daje posebnu draž je činjenica da favoriti, bundesligaši, uglavnom gostuju slabijim timovima i to iz regionalnog ili trećeligaškog ranga.

Naravno, desi se i poneko prvorazredno iznenađenje kao što je eliminacija nekadašnjeg osvajača trofeja Ajntrahta iz Frankfurta od strane trećeligaša Majnhajma, koji je slavio sa 2:0 (Filip Kostić nije bio u gostujućem timu).

Ipak, ovu rundu obeležila je velika glupost stručnog štaba Volfsburga koji će najverovatnije biti eliminisan iz kupa iako je slavio kao gost u produžecima protiv trećeligaša Projzen Minstera sa 3:1.

Naime, trener gostiju, čuveni Holanđanin Mark van Bomel izvršio je šest, umesto dozvoljenih pet izmena na utakmici (tri u regularnom delu i tri u produžecima), a sudije su za taj prekršaj saznale tek na kraju utakmice kada su proveravale zapisnik.

Projzenu preostaje samo da se žali zvanično narednih dana na ishod i povredu pravila, pa će "Vukovi", koji predstavljaju Nemačku u Ligi šampiona, biti eliminisani iz kupa.

Spomenimo na kraju i da je u sledeću rundu prošla i Herta za koju je debitovao Stevan Jovetić. Berlinski tim je savladao kao gost trećeligaša Mepen sa 1:0 pogotkom Dejvija Zelkea u 90. minutu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • realno

    9. avgust 2021 | 09:17

    Pa sta su radile sudije, delegati? Cemu oni tu sluze? Mogao je pored njih da zameni ceo tim i niko to ne bi primetio. Kakav idiotluk.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA