≫ 

"Spremni smo za 120 minuta, vežbali smo i i penale": Poslednja poruka Dejana Stankovića pred Šerif

Trener Zvezde se nada reprizi Kairata u revanšu s Moldavcima

  • 25

Pred fudbalerima Crvene zvezde je popravni u revanšu sa moldavskim šampionom Šerifom (prvi meč 1:1 na Marakani), a posle meča u Tiraspolju (utorak, 19 časova) biće jasna i dalja perspektiva srpskog šampiona u Evropi.

Pobeda vodi crveno-bele u plej-of, na Dinamo ili Legiju, dok ih poraz šalje u plej-of za Ligu Evrope protiv Kluža ili Jang Bojsa.

Trener Dejan Stanković ponovio je da veruje u ekipu na konferenciji za štampu uoči utakmice.

- Svaka evropska utakmica je važna. Znamo šta ova utakmica nosi sa sobom, šta donosi našim navijačima, tako da ćemo sve uraditi da dođemo do povoljnog ishoda i prođemo dalje - rekao je Stanković.

Da li će igra iz meča sa Kairatom biti dovoljna da se eliminišu Moldavci?

- Fudbal je čudna igra, nepredvodiva, ali neka bude odnos kao protiv Kairata. Ako tako bude, a ubeđen sam da će biti, bićemo blizu konačnog cilja.

Da li očekujete drugačiji Šerif nego u prvom meču?

- Možda u špicu napada, s obzirom da im se vratio Luvanor. Videli smo da je igrao 45 minuta u prvenstvu, možda naprave još jednu izmenu u veznom redu. Ali struktura tima i način igre će biti slični.

Nema problema u igračkom kadru, pa ni sa Dionijem, kojeg je mučio primicač.

- Svi su OK, uspeli smo da se odmorimo i uradimo ono što smo želeli. Dioni nije imao nikakav problem, odmorio je isto kao i par igrača u prethodnom meču. Svi ostali su zdravi stopostotno - rekao je Stanković, koji nije želeo da otkriva detalje iz sutrašnje postave.

FK Crvena zvezda - FK Šerif Foto: Marko Jovanović

Zbog čega Pavkov nije doputovao sa ekipom?

- Kad vi pogledate, ne znam da li primetite onog ko nije pošao sa nama, u odnosu na one koji su ovde. Trenirao je sedam-osam dana, bio je pod temperaturom, kao i Babić, jer je imao stomačni virus.

Da li ste spremali penale?

- Sve smo spremali, za 90, 120 minuta, penale…. Oni su jedna lepa lutrija, tu odlučuju hladna glava i veliko srce - poručio je Stanković.

Video: Zvezda gubi: Igrači Šerifa prodali foru kod slobodnjaka i uhvatili Borjana na pogrešnoj nozi

(Od izveštača Telegrafa iz Moldavije, Miloša Bećagovića)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nile

    9. avgust 2021 | 19:30

    Ne brinite za penale ste već uvežbani, koliko ste samo penala u ping pong ligi izveli nezna im se broj tako da ne brinite ako već u regularnim minutima niste favoriti u penalima sigurno jeste...

  • Oki

    9. avgust 2021 | 19:05

    Deki možeš da treniraš koliko hoćeš sa ovakvom igrom ti nema pomoći.

  • Delija Sever

    9. avgust 2021 | 21:04

    Kao sto sam i ocekivao igrace bunker nada se penalima e primicemo sigurno 2 komada a onda lepo idi iz zvezde dok jos vise nas ne upropastis.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA