≫ 

Svemirski brod od 200 miliona dolara: Ovde će Zvezda igrati protiv Šerifa za plasman u plej-of LŠ

Zavirite u jedan od najskupljih sportskih kompleksa u istočnoj Evropi koji se prostire na 40 hektara

  • 19

Fudbaleri Crvene zvezde o svojoj sudbini u kvalifikacijama za Ligu šampiona odlučivaće na jednom od najskupljih sportskih kompleksa u istočnoj Evropi.

Stadion Šerifa (kapaciteta 13.000 gledalaca) na kome crveno-beli gostuju u utorak je od jula 2002. godine dom najboljeg moldavskog tima i rekordera koji je osvojio 19 od poslednjih 30 šampionata ove zemlje.

Igrački kadar prvaka Moldavije upoznali smo prošlog utorka u Beogradu, i on se sastoji mahom od inostranih fudbalera sa izraženim južnoameričkim šmekom, a u izgradnji konkurentne ekipe sigurno važnu ulogu imaju i uslovi u kojima treniraju i igraju utakmice.

Izgradnja sportskog kompleksa Šerifa počela je u avgustu 2000. godine na zapadnom obodu moldavskog grada Tiraspolja, a namera je bila da se time napravi baza za razvoj profesionalnog fudbala u ovom delu Moldavije, kao i da se omogući održavanje fudbalskih događaja visokog nivoa po standardima UEFA.

Glavna arena na kojoj će fudbaleri Zvezde u utorak tražiti prolaz u plej-of Lige šampiona otvorena je nepune dve godine kasnije, u julu 2002. i deo je ogromno0g kompleksa koji se prostire na 40 hektara.

U izgradnju stadiona i pratećih objekata uloženo je 200 miliona dolara (170 miliona evra), a pored glavnog stadiona, postoje i mali stadion, osam pomoćnih terena, jedna hala, stanovi za fudbalere, hotel sa 5 zvezdica i fudbalski koledž za decu.

U izgradnji ovog kompleksa učestvovale su mnoge inostrane kompanije, među kojima su renomirana firma FildTurf iz Kanade kao jedan od vodećih lidera u instalaciji veštačke trave, zatim Suis Motomatik, koji se bavi drenažom prirodnih terena, dok je i rasveta na stadionu poslednje generacije.

Takođe, stadion je skroz pokriven tako da publika ima potpuni ugođaj bez obzira na vremenske uslove, a sve što vas detaljnije zanima o ovom kompleksu možete pronaći OVDE.

(Od izveštača Telegrafa iz Moldavije, Miloša Bećagovića)

Video: Delić atmosfere sa stadiona Šerif pred meč Tiraspolju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • samo iskreno

    9. avgust 2021 | 19:43

    Ako je ovo svemirski brod, ona mi živimo na Marsu!

  • Sale

    9. avgust 2021 | 22:20

    Što pravite od Šerifa neku moćnu ekipu... baš "svemirski brod"... presmešno. Žalosno je ako ne možemo ove "vanzemaljce" da pobedimo, jadan je onda naš fudbal!

  • Iggy

    9. avgust 2021 | 20:32

    Hahaha za ovo 200 miliona??? Pa cak je i Lavor za ovo svemirski brod

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA