≫ 

Barselona izabrala kapitena umesto Mesija: Evo ko će od sada predvoditi Katalonce s trakom oko ruke

Naravno, radi se o đaku čuvene La Masije...

  • 0
FK Barselona Foto: AP/Tanjug

Lionel Mesi je prošlost Barselone, a katalonski klub je odabrao i novog kapitena posle rastanka sa Argentincem koji je tu dužnost obavljao posle odlaska Andresa Inijeste 2018. godine.

Izabran je iskusni vezista Serhio Buskets (33), koji je u "Blaugrani" još od 2005. i bio je deo svih šampionskih timova u kojima je bio i Mesi.

- Serhio Buskets će prvi put postati prvi kapiten Barselone. Preuzeće tu dužnost od Lea Mesija, koji je bio prvi izbor za traku od 2018. Pre Argentinca to su bili Karles Pujol, Ćavi Ernandez i Andres Inijesta - objavio je klub.

Barcelona Eibar Foto: Tanjug/AP

Buskets je u Barsi od mlađih kategorija (tata mu je branio za Katalonce), kada je došao kao tinejdžer i kao kapiten španske reprezentacije već ima iskustva sa tom odgovornošću.

Takođe, Đerar Pike biće promovisan u prvog zamenika kapitena u svojoj 14. sezoni u klubu. I on je đak čuvene "La Masije", s tim da je četiri godine bio u Mančester Junajtedu.

Kada na terenu ne budu ni Buskets, ni Pike, traku će dobiti Serđi Roberto, koji je takođe došao u klub kao tinejdžer iz Himnastika iz Taragone i debitovao je za prvi tim 2011.

On je stao u red kapitena posle odlaska Havijera Maskerana, a među kapitene je došao i Đordi Alba, koji je takođe bio đak "La Masije", iako se afirmisao u Valensiji, iz koje se vratio u matični klub 2012. godine.

Video: Nema nastavka dok Grobari ne odu sa stadiona: Prazni se tribina, sudija oterao sve u svlačionice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA