≫ 

Sve što treba da znate o meču Šerif - Zvezda: Startnih 11, koliko para crveno-beli uzimaju za prolaz

Utakmicu srpskog šampiona u Moldaviju definitivno možemo da nazovemo "utakmicom sezone" za crveno-bele

  • 36
Crvena zvezda, Šerif, FC Sheriff Tiraspol, fudbal, Liga šampiona, UEFA Champions League Foto: Miloš Bećagović, Marko Jovanović

Fudbaleri Crvene zvezde večeras od 19 časova igraju revanš meč 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Šerifa u Moldaviji (Arena Sport 1, RTS 1)!

Prvi duel u Beogradu je završen nerešenim rezultatom 1:1, ali taj gol Šerifa, koji je inače bio diskutabilan, ne igra neku veliku ulogu s obzirom na to da od ove sezone ne važi gol u gostima.Što se tiče ovog duela u Tiraspolju, Telegraf vam, kao i obično, donosi najvažnije činjenice koje će vam olakšati praćenje istog.

Ko sudi?

Glavni sudija meča biće Nemac Feliks Cvajer, dok će mu kraj aut linija pomagati sunarodnici Rafael Foltin i Štefan Lup. Cvajer je četerdesetogodišnji sudija koji ima veliko iskustvo suđenja u evropskim utakmicama.

Forma ekipa

Zvezda je od starta sezone odigrala sedam mečeva i zabeležila četiri pobede, dva remija i jedan poraz. Na poslednjoj utakmici u Superligi Srbije protiv Napretka iz Kruševca crveno-beli su zabeležili pobedu sa 1:0, a jedini gol na ovom meču postigao je Milan Gajić. Nakon što je naš tim eliminisao Kairat u drugom kolu kvalifikacija za najelitnije evropsko takmičenje, izabranici Dejana Stankovića su odigrali nerešno protiv Šerifa na svom stadionu.

Dejan Stanković, Radovan Pankov Foto: Marko Jovanović

Šerif je borbu za plasman u najelitnije evropsko takmičenje započeo od prvog kola kvalifikacija. U prvoj rundi su ubedljivo eliminisali albanskog predstavnika Teutu, da bi u narednom kolu bili bolji od jermenskog šampiona Alaškerta ukupnim rezultatom 4:1. U prethodnoj deceniji su devet puta bili šampioni Moldavske lige, a prošle sezone su osvojili 99 bodova u domaćem prvenstvu i zaista dominantno osvojili titulu.

Posle remija sa Zvezdom Šerif je savladao Dinamo-Auto sa 7:1 u okviru nacionalnog prvenstva Moldavije tako da trenutno žuto-crni zauzimaju četvrtu poziciju na tabeli sa šest osvojenih bodova.

Koliko navijača sme na stadion?  

Kako su i u Moldaviji na snazi mere protiv suzbijanja korona virusa, otud i ograničen broj posetilaca na sportskim priredbama, to će važiti i za meč Šerifa i Zvezde.

Kapacitet stadiona koji prima 12.764 ljudi biće ograničen na pedeset posto, što će reći da će meč moći da prati najviše 6.000 navijača. Moldavci svakako ne važe za navijače koji prave bogzna kakav ambijnte, te će crveno-belima i sa te strane biti lakše nego što je Moldavcima bilo u Beogradu.

Ko je favortit po kladionicama?

Bez obzira na to što je u prvom meču bilo 1:1, Zvezda je i dalje favorit za prolaz dalje. Kvota na pobedu crveno-belih je okruglo dva, na remi 3.40, dok je na trijumf Šerifa četiri. Što se tiče prolaska dalje, kvota na Zvezdu je 1.50.

Očekivani sastavi timova

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gajić, Degenek, Dragović, Rodić - Sanogo, Krstičić (Petrović) - Falko, Ivanić, Katai - Dioni.

ŠERIF: Atanasiadis, Kristijano, Arboleda, Dulanto, Žulien - Kolovos, Ado, Til - Kastaneda, Luvanor, Traore

FK Crvena zvezda, Šerif Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Nikola Tomić

Koeficijenti

Pobeda u svakom meču kvalifikacija donosi jedan bod, remi pola.  Zvezda je iz prvog meča uzela tih 0,5 bodovau borbi za bolje mesto na UEFA rang listi klubova - što bi joj donelo bolju poziciju za grupne faze, pred podelu bonusa, ali i bolju poziciju za žrebanje.

Takođe, važan je i nacionalni koeficijent, jer je Srbija posle nedavnih mečeva uspela da zadrži tu 12. poziciju i čak malo i uveća prednost u odnosu na rivale. a ako do kraja sezone zadrži mesto među 15 najboljih zemalja imaće dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona u sezoni 2023/24.

Koeficijenti Crvena zvezda Printskrin: Twitter/playtony

Izjave trenera

Dejan Stanković, trener Crvene zvezde:

- Svaka evropska utakmica je važna. Znamo šta ova utakmica nosi sa sobom, šta donosi našim navijačima, tako da ćemo sve uraditi da dođemo do povoljnog ishoda i prođemo dalje. Sve smo spremali, za 90, 120 minuta, penale…. Oni (penali) su jedna lepa lutrija, tu odlučuju hladna glava i veliko srce. Što se tiče igrača, svi su OK, uspeli smo da se odmorimo i uradimo ono što smo želeli. Dioni nije imao nikakav problem, odmorio je isto kao i par igrača u prethodnom meču. Svi ostali su zdravi stopostotno.

Dejan Stanković Foto: Marko Jovanović

 

Trener Šerifa, Juri Vernidub:

- U odličnom smo raspoloženju. Rekao bih čak - borbenom! Sačekajmo do utakmice. Lično, očekujem dobru utakmicu od mojih igrača. Teško je u ovom trenutku reći kako će se stvari odvijati kada krene utakmica. Ali, jedna stvar je sigurna - naš cilje jda pobedimo u svakoj utakmici. Biću iskren - nismo vežbali penale. Sve što treba je da izađemo na teren i igramo našu igru. O penalima ćemo razmišljati ako dođe do njih. Trenirati penale je nezahvalna stvar, jer jedno je šutirati ih na treningu, a nešto sasvim drugo na utakmici. Sve što treba je pravi pristup - izbor igrača koji su mentalno najspremniji za penale.

Novčane nagrade UEFA: Koliko vredi plasman u plej-of za Ligu šampiona? 

Zvezda bi eventualnim trijimfom dobila zagarantovanih 5.000.000 evra kao učesnik plej-ofa Lige šampiona.

Time bi dobila i priliku da se u plej-ofu bori za dodatnih bar 20 miliona evra za plasman u LŠ.

Ali, svakako bi trijumfom nad Šerifom osigurala mesto u grupnoj fazi Lige Evrope i u slučaju poraza u plej-ofu, što donosi dodatan novac (3.630.000 evra za plasman u grupnu fazu LE, i dodatni bonus koji bi iznosio oko 3.000.000 evra, pa je ukupna vrednost ovog meča 11.630.000 evra.

>>> Bugarski Ludogorec iznenadio je Olimpijakos u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, odigrao 1:1 u Atini, i večeras (20.00) u Razgradu želi da iznaci favorizovane Grke. Kvota na keca je 3,00, na iks 3,10, a na dvojku 2,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Ludogorec - Olimpijakos.

>>> Hoće li doći do istorijskog dvomeča Zvezda - Dinamo Zagreb? Prvo Zvezda treba da u 19.00 prođe Šerif, a od 21.00 Dinamo gostuje Legiji posle zagrebačkih 1:1. Kvota na dvojku je 2,25, na iks 3,10, na keca 3,50, a na prolaz Dinama 1,65. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Legija - Dinamo.

>>> Iako je u Beogradu bilo 1:1, Zvezda je i dalje favorit za prolazak u plej-of Lige šampiona - večeras (19.00) na gotovanju Šerifu kvota na dvojku je 2,00, a kvota da Zvezda ide dalje (bez obzira na koji način) je 1,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Šerif - Zvezda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRB IN CG

    10. avgust 2021 | 11:41

    Ako treba da se plaše nekog Šerifa onda i nisu za Evropu, napred Zvezdo...!!!🇷🇸🇲🇪🇷🇸🇲🇪

  • Oki

    10. avgust 2021 | 11:12

    Sa ovakvom igrom zvezda nema šta da traži.Nije mi jasno šta su trenirali u Austriji.Oni nemaju snage za 90 minuta.

  • Semajlirane_pufne

    10. avgust 2021 | 11:58

    Ako bude igrao Krsticic nista od Lige Šampiona!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA