≫ 

Ne ulazi se u LŠ s Krstovićem i Dionijem u napadu: Šerif golom iz ofsajda eliminisao očajnu Zvezdu!

Mladi Nikola Krstović nije kriv što se našao na tom mestu, već je pitanje za upravu kako je dozvolila sebi da joj u najvažnijem meču sezone poslednja nada za gol u 45 minuta bude baš on

Dejan Stanković, Nikola Krstović, FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Crvena zvezda je poražena od Šerifa sa 1:0 u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona i tako su ugašene nade crveno-belih da će ponovo igrati elitno takmičenje. Zvezda je ovim porazom ostala i bez ozbiljnog novca od Uefe, jer da je prošla imala bi zagarantovanih 11.630.000 evra samo da je pobedila ovaj meč.

Crveno-belima je presudio gol Arbolede u poslednjim momentima prvog poluvremena, kada je nadvisio celu odbranu Zvezde i glavom poslao loptu u mrežu Borjana, koji nije ni odreagovao.

Ipak, na usporenom snimku se jasno videlo da je Arboleda bio u ofsajdu, ali to pomoćni sudija nije signalizirao, a pošto nema VAR-a, gol je priznat, a Zvezda oštećena.

Ipak, crveno-beli su pružili očajnu partiju, ali tako igraju od početka sezone, i to je sada i došlo na naplatu.

Šerif - Crvena zvezda 1:0

(Arboleda 45)

Šerif: Atanasidis, Žulien, Arboleda, Dulanto, Kristiano, Ado, Til, Kolovos, Traore, Kastanjeda, Luvanor

Zvezda: Borjan, Gajić, Dragović, Degenek, Rodić, Sanogo, Ivanić, Katai, Falko, Srnić, Dioni

Prvo poluvreme nije donelo mnogo lepe igre. Zvezda je imala inicijativu, više je pretila po gol, imala i nekoliko opasnih situacija u kojima je mogla da postigne gol, posebno nakon prekida.

Pokušavali su Degenek, Katai, Dragović, Ivanić... ali njihovi pokušaji nisu izrodili gol. Sa druge strane, Šerif je bio čvrst, viđena je prava "tuča" na terenu i gruba igra na obe strane, koja je rezultirala sa šest žutih kartona na obe strane.

Na kraju je Zvezda dobila "hladan tuš" u poslednjim trenucima prvog poluvremena, kada je Arboleda bio najviši u skoku i glavom zatresao mrežu nepomičnog Borjana. Odbrana Zvezde je loše reagovala, ali je činjenica da je Arboleda bio najbliži golu u momentu kada je lopta izvedena iz slobodnog udarca. Ipak, sudija nije digao zastavicu, a pošto nema VAR tehnologije u trećem kolu kvalifkacija, Zvezda je oštećena.

luis Dioni Loi Dioni; Foto: Marko Jovanović

Početkom drugog poluvremena Stanković je u igru uveo Bena i Krstovića umesto Dionija i Falka, koji se u prvom poluvremenu nisu videli. Krstović je samo nastavio u istom ritmu kao i Dioni, čije dovođenje mora ozbiljno da se analizira, jer do sada nije pokazao nikakav kvalitet, pa se postavlja pitanje šta je uprava Zvezde radila skoro godinu dana, jer se zna da je napadač bila kritična pozicija, a na kraju su sebi dozvolili da joj sudbina u najvažnijem meču sezone zavisi od Krstovića

Zvezda je u drugom poluvremenu uspela da napravi nekoliko nezgodnih situacija pred golom Šerifa, Veljko Nikolić je ušao u igru u 60. minutu umesto Srnića i odmah imao dobar šut, koji je golman Šerifa izbacio pod prečku.

Potom je Ivanić imao jedan sjajan solo-prodor i odličan šut, koji je završio tik iznad prečke.

Najbolju šansu Zvezda je imala preko Ivanića u 65. minutu, kada je lopta uz mnogo sreće došla do njega, on je imao 1 na 1 sa golmanom Šerifa, ali je loše šutirao slabijom levom nogom.

Ipak, do kraja meča Zvezda nije uspela ozbiljnije da zapreti, dok je Šerif imao nekoliko ozbiljnih kontri, koje nije iskoristio da reši meč i ranije.

Zvezda sada ima priliku da kroz kvalifikacije za Ligu Evrope proba da popravi utisak, a tamo je čeka poraženi iz duela Jang Bojs - Kluž, što je još teža prepreka nego što je to na papiru bio Šerif.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CZ Zemun

    10. avgust 2021 | 21:12

    Dajte Lalatovica da vidite kako se vodi klub Crvena Zvezda

  • Darko

    10. avgust 2021 | 21:09

    Prosle godine Omonija, Kipar ove Serif Moldavija. Strasno, kakve sile od klubova nam uzeli po 5 miliona evra. Strasno

  • Wotox

    10. avgust 2021 | 21:12

    Bruka,najveća bruka do sada, nije bilo želje, volje, ZNANJA. Najavljivana Velika pojačanja, ništa,stvarno bruka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA