≫ 

Mesi predstavljen u PSŽ-u, osmeh zamenio suze iz Barse: "Presrećan sam, napadamo Ligu šampiona"

Istorijski dan za fudbal

  • 10
Lionel Mesi FK PSŽ predstavljanje Lionel Mesi / Foto: Tanjug/AP

Lionel Mesi je predstavljen na Parku Prinčeva kao novi igrač PSŽ-a. Dobrodošlicu mu je poželeo predsednik kluba Naser Al Kelafi, koji je poručio da je ovo istorijski dan za klub i fudbal u svetu, a Mesija je okarakterisao kao fudbalskog mađioničara.

- Veoma sam srećan i ponsan da vam predstavim Mesija kao igrača PSŽ-a, ovo je istorijski dan za klub i za fudbal. Ovo je fantastičan momenat za nas. Svi znaju da je Leo jedini igrač koji je osvojio šest Zlatnih lopti, da je magičan fudbaler, da će ovo biti sjajno za naše navijače i za sve širom sveta. Neverovatno je šta smo uspeli da ostvarimo, sećam se prvog dana kada smo počeli, pre 10 godina, imali smo projekat, i ponosni smo gde smo danas.

- Nije tajna da je postojala želja sa obe strane da se ovo desi. Hteo bih da zahvatim i tvojoj supruzi i ocu Horheu, takođe i mom sportskom sektoru, ponosan sam na sve vas, uradili ste fantastičan posao za klub i za istoriju ovog kluba. eleo bih da zahvalim i našem partneru, koji je verovao u nas od starta, ovo je samo start, težak posao je pred nama, jer još nismo osvojili. Imamo fenomenalnu ekipu, imamo najbolje igrače na svetu, jednog od najboljih trenera na svetu, koji je za mene najbolji.

- Leo, dobrodošao u PSŽ porodicu, mogu da ti obećam da će i tvoja deca ovde biti srećna - poručio je Kelafi.

Zatim se obratio Mesi, koji je istakao da je srećan zbog dolaska i da jedva čeka da počne sa treninzima.

- Veoma sam srećan. Moj odlazak iz Barselone bio je veoma težak, mnogo je godina prošlo i dugo sam bio tamo, pa je teško bilo otići. Ipak, veoma sam srećan što sam ovde. Jedva čekam da sve ovo prođemo i da odmah počnem da treniram. Hvala i Barseloni. Od kada je sve izašlo, zvanično saopštenje, sve prošlo brzo i u najboljem mogućem redu. I PSŽ-u hvala i oni su bili brzi što se tiče pregovora, sve smo brzo završili - rekao je Mesi, koji je oduševljen što će biti u prilici da igra sa zvezdama kakve su Nejmar i Embape.

Kilijan Embape, Nejmar Foto: Tanjug/Ap

- To je ludo i veoma sam srećan zbog toga. Drago mi je što ću biti svaki dan sa ovom ekipom. Klub je obavio neke sjajne transfere i ovaj tim je neverovatan. Igraću sa najboljim igračima na svetu.

Imaće Mesi i podršku sunarodnika, Di Marije i Paredesa.

- Imam sunarodnike i prijatelje u Pari Sen Žermenu. Jedan od razloga zašto sam došao ovde je i svlačionica, dobra atmosfera i ljudi koje poznajem.

Kako su tekli pregovori sa francuskim klubom?

- Od prvog dana su se odlično postavili u pregovorima, iako pregovori nisu bili laki. Hvala klubu za sve što je uradio za mene i za dobrodošlicu kakvu su mi priredili - objašnjava Argentinac.

Da li smatra da PSŽ-u može da donese prvu titulu u Ligi šampiona?

- Nekada možete imati najbolji tim na svetu i da ne osvojite Ligu šampiona. To je takmičenje gde igraju najbolji. Potrebna vam je i sreća. Ovo je posebno takmičenje i najbolji ne pobeđuju stalno. Moj cilj je da osvojim Ligu šampiona ponovo i ovo je najbolji tim za mene, gde to mogu i da učinim - kaže Mesi.

Pitali su ga i šta misli o potencijalnom susretu sa Barselonom.

Lionel Mesi Foto: Tanjug/AP

- To je moja kuća. Bilo bi lepo kada bismo igrali protiv Barselone i vratili se tamo. Takođe bi bilo veoma čudno igrati u Barseloni kao igrač drugog kluba, u drugom dresu.

O Ligi 1.

- Imam mnogo prijatelja koji igraju u francuskom šampionatu i zato sam pratio i gledao neke utakmice. Mislim da je Liga 1 dosta napredovala. Poznajem je. Ovo će biti novo i veliko iskustvo za mene.

O saradnji sa Maurisijom Poketinom.

- Prvo sam pričao sa njim, jasno je da smo razgovarali. Znamo se od ranije i u dobrim smo odnosima.

Pohvalio je i Marka Veratija.

Leo Mesi, Nejmar, Di Marija, Paredes, Verati Mesi na odmoru sa igračima PSŽ-a; Foto: Instagram / neymarjr

- Verati je jedan od najboljih igrača na svetu na svojoj poziciji. On je hteo da dođe u Barselonu, a sada se okrenula situacija i došao sam ja kod njega. On je fenomen. Poznajem ga lično.

Upitan je i da li se može očekivati njegov debi u

- Ne znam, tek sam se vratio sa odmora. Odmarao sam mesec dana. Moraću dobro da se pripremim pre nego što se vratim na teren. Nadam se da će to biti što pre - rekao je Mesi.

Večeras (21.00) u Belfastu igra se Superkup Evrope, a sastaju se osvajač Lige šampiona Čelsi i prvak Lige Evrope Viljareal. Premijerligaš je, naravno, favorit - kvota na Čelsi je 1,73, na iks 3,50, a na Viljareal 5,30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Čelsi - Viljareal.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pravi

    11. avgust 2021 | 12:59

    Licemer,suze juče danas euforija, lova je lova

  • Sramota

    11. avgust 2021 | 12:15

    Sram te bilo Barselona tebe i tvoju familiju odhranila...

  • Kupus

    11. avgust 2021 | 13:37

    U nedelju plače u sredu se smeje a milioni greju dušu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA