≫ 

Rumuni pišu: Trener Kluža dobija otkaz ako ne prođe Zvezdu

Nije idealna situacija ni u taboru narednog rivala crveno-belih

  • 10
marius sumudika Foto: youtube/CFR 1907 Official

Ne "cvetaju ruže" Crvenoj zvezdi u Evropi ove sezone, muče se crveno-beli kroz kvalifikacije, kulminacija je bila eliminacija od Šerifa, ali brige ima i naredni rival Beograđana u Evropi, ekipa Kluža.

Iz Rumunije stiže vest da je trener šampiona ove zemlje Marius Sumudika na "tankom ledu" i da mu je dvomeč sa Zvezdom poslednja prilika da sačuva posao.

Kluž je, kao i Zvezda, eliminisan u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, bolji je bio Jang Bojs ukupnim rezultatom 4:2, što je bila kap koja je prelila čašu nezadovoljstva gazde kluba Nelutea Varge, koji je, kako pišu Rumuni, poslao ultimatum treneru da mora proći u Ligu Evrope ili će dobiti otkaz.

Nelute je, dalje navode Rumuni, već izvesno vreme nezadovoljan partijama koja pruža ekipa, a poraz od Jang Bojsa samo ga je učvrstio u odluci da uruči otkaz aktuelnom treneru ako ovaj ne uspe da se plasira u grupe Lige Evrope.

Zanimljivo, Sumudika u svom ugovoru ima klauzulu po kojoj se odriče obeštećenja u slučaju otkaza ako se ne plasira u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.

Rumuni takođe podsećaju i na nedavni sukob najboljeg igrača ekipe Čipčijua i Sumudike, koji je umnogome poremetio odnose trenera i predsednika. Čipčiu je tada odstranjen iz tima, pa potom vraćen, i to posle intervencije prvog čoveka kluba.

Taj događaj je jasno pokazao da Sumudika nema konačnu reč u svlačionici, njegov autoritet je narušen, a dvomeč sa Zvezdom pokazaće koliko su ove turbulencije uticale na atmosferu u ekipi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Semajlirane_pufne

    11. avgust 2021 | 15:06

    I ovom našem treba da se da ultimatum ili ili

  • Ivan

    11. avgust 2021 | 14:55

    Koliko god je Kluz ozbiljniji rival Serifa, zvezda je imala mnogo srece jer ni rumuni ne igraju bas najbolje

  • YYY

    11. avgust 2021 | 16:19

    Ne brini! Ostaješ 101%!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA