Samo ovo mu fali da postane jednak s Maradonom: Simbolika koja se krije iza Mesijevog potpisa za PSŽ

Ukoliko Argentinac veruje u sudbinu, ovo je njegova godina...

  • 11
Lionel Mesi FK PSŽ predstavljanje Foto: Tanjug/AP

Sve je završeno, Lionel Mesi postao je novi fudbaler PSŽ-a, a ESPN je na svom Tviter nalogu doneo jedan zanimljiv podatak vezan za nekoliko zvezda koje su u prošlosti potpisale ugovore s ovom ekipm, a tiču se njihovih reprezentativnih uspeha.

Jedina stvar zbog koje navijači i fudbalski simpatizeri osporavaju Mesija i ne žele da ga porede sa "svetim" Dijegom Armandom Maradonom nije to što je Mesi celu karijeru proveo u jednom klubu koji je dominantan, nego je to uspeh sa reprezentacijom.

Međutim, Mesi je u ovoj 2021. godini uspeo da uradi oboje - osvojio je Kopa Ameriku, njegov prvi trofej s "Gaučosima", a takođe je i promenio klub. Opet, nešto fali.

Fali trofej svetskog prvaka s Argentinom, koji je Maradona uspeo da osvoji pre 35 godina, a Mesi će svoju, verovatno i poslednju priliku, imati u Kataru naredne godine u decembru.

ESPN je zato Mesiju izneo jednu činjenicu koja bi ga mogla obradovati, a dodatno i motivisati, ukoliko veruje u sudbinu.

Naime, već dva, dobro poznata, fudbalera su potpisala ugovore s PSŽ-om u godini koja prethodi Svetskom prvenstvu i obojica su uspeli da ga osvoje sa svojim zemljama, a u pitanju su - Kilijan Embape i Ronaldinjo.

Video: Navijači Zvezde u sitne sate dočekali fudbalere posle poraza u Moldaviji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Messi slabo mesi

    11. avgust 2021 | 17:45

    Maradona je titulu u Italiji uzeo maltene sam sa jednim Napolijem... Mesi je nula bez Barselone, tika-take i cele ekipe koja se njemu podredi. Za Maradonu nikad nije igrala cela ekipa, on je bio mnog9 bolji individualni igrač od Mesija.

  • 6+4+3=2

    11. avgust 2021 | 17:23

    katar je vlasnik psg-a , na koji nacin su kupili psg ne bi me cudilo da sad kupe i svetsko prvenstvo za mesija

  • Pp

    11. avgust 2021 | 16:29

    Nikad on ne može biti jednak sa velikim Maradonom, u bilo kom smislu, a pogotovo ne u igračkom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA