≫ 

Partizanov tim za Soči: Stanojević kreće ofanzivnije, Suma ruši Ruse sa klupe

Trener crno-belih najavio dve moguće promene u sastavu za revanš

  • 41
FK Partizan tim Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press

Šahovska partija za Ligu konferencija Partizana i Sočija se nastavlja, ali ako je suditi po rečima trenera Aleksandra Stanojevića "strateško otvaranje" crno-belih će u revanšu u Humskoj (sutra od 21.00, Arena Sport 1, RTS) biti ofanzivnije i konkretnije na polovini protivnika, nego li što je to bio slučaj u Rusiji pre sedam dana.

Struka tima iz Humske ima određenih kadrovskih problema, no, čini se da u taboru prvoplasiranog tima Superlige Srbije vlada mir i samopouzdanje uz spoznaju da će tribine stadiona biti ispunjene i bučne taman toliko da se ruska ekipa "arhivira" pobedom.

Rekosmo da postoje određeni kadrovski problemi i bez ikakvog ustezanja ih je na konferenciji za medije predočio upravo trener Stanojević, naglasivši da probleme imaju Nemanja Jović, koji nije u konkurenciji, Marko Živković (udarac) i Aleksandar Šćekić (primicač još od priprema), te da su Aleksandar Miljković i Ivan Obradović, iako ponovo u kadru, još nedovoljno spremni za veliki napor.

Ako sve to povežemo sa željom šefa struke crno-belih da Partizan u revanšu izgleda ofanzivnije, kako u manevru, tako i na određenim pozicijama u odbrani, onda i nije tako teško sklopiti mozaik onoga što je Stanojević naumio.

Sejduba Suma Foto: MN Press

Upitan da li postoji dilema na poziciji desnog beka, s obzirom na činjenicu da se Miljković oporavio, da je Živković bio starter u Rusiji, Stanojević je mirno odgovorio da želi još ofanzivnije pojavljivanje iz poslednje linije i da se nosi mišlju da Aleksandar Lutovac ponovo pokrije pomenutu poziciju. Ukoliko se osvrnemo na prvi meč u Sočiju, kao i minuli prvenstveni u Novom Pazaru, to je realan scenario.

Dakle, poslednju liniju ispred golmana Aleksandra Popovića, koji će dobiti prednost u odnosu na Nemanju Stevanovića, činiće pomenuti Lutovac, potom Igor Vujačić i Siniša Saničanin kao tandem centralnih defanzivaca, kao i Slobodan Urošević, koji u ovom trenutku nema pravo konkurenciju na levom beku i pitanje je da li će je imati i u budućnosti.

PROMANA ZADNJEG VEZNOG?

Druga promena o kojoj je Stanojević razmišljao "naglas" pred medijima je mogućnost da promeni jednog od dva zadnja vezna u odnosu na prethodni meč sa Rusima, odnosno da umesto Aleksandra Šćekića šansu ukaže Milošu Jojiću.

Razmišljanje je obrazložio pomenutom činjenicom da želi ofanzivniji manevar, više prenosnih lopti unapred, iz tog dela terena, kao i činjenicom da Šćekića muči povreda. Sa druge strane, ostavio je Stanojević i rezervu u tom slučaju, koja će se direktno ticati taktičkih zadataka i plana meča, odnosno neutralisanja jednog od najjačih oružja Šočija - prekida, gde je crnogorski fudbaler dominantan i od velike pomoći defanzivcima. A, ne bi mu svakako ni bio prvi put da igra rovit, jer je u njegovom slučaju predaja nikada nije bila opcija.

miloš jojić Foto: partizan.rs

Sve ostale pozicije u veznom redu su manje-više predvidive. Lazar Marković (desno) i Danilo Pantić (levo) će pokriti krilna mesta, u centralnom delu distribucija je u opisu posla Bibrasu Nathu, dok će najistureniji biti najbolji strelac - Rikardo Gomeš.

Valja napomenuti da će Partizan u odnosu na prvi meč u Rusiji imati značajno pojačanje i sa klupe, jer se u tim vratio Sejduba Suma, koji je u Novom Pazaru upisao pola časa igre, "pustio magiju" i postigao povratnički gol.

Gvinejac je neko ko upravo može biti prevaga na tasu za crno-bele, jer nije šablonski fudbaler, teško ga je skautirati i predvideti šta će učiniti na terenu, a to može samo da oteža pripremu ruskom timu. Naravno, uz njega su ti i Filip Holender, kao i ladi Lazar Pavlović, Marko Milovanović, koji mogu biti od koristi u promeni ritma, možda i iznenađenja za iskusne goste...

Video: Najveći Srbin među Gruzinima: Ono kad Zurabi izađe na balkon i poviče na srpskom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N.n.

    11. avgust 2021 | 19:01

    I ovaj jojic je taraba prava

  • Igor Obrenovac

    11. avgust 2021 | 19:13

    Ovaj Jojić će nas koštati prolaza.

  • marko

    11. avgust 2021 | 19:35

    Suma pre jojica😕😕😕,alo bre upravo,jojicevo vreme je davno proslo kao i smiljanicevo😠

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA