Velika pobeda Lajovića u Torontu: Preko jednog od vodećih talenta nove generacije do osmine finala

Srpski teniser lako slavio u dva seta protiv Ože-Alijasima

  • 0
Dušan Lajović Serbia Open Foto: MN Press

Velika pobeda za Dušana Lajovića u Torontu! Srpski teniser uspeo je da u dva seta nadjača jednog od najtalentovanijih igrača nove generacije - Feliksa Ože-Alijasima. Naš momak slavio je trijumf u dva seta posle nešto više od sat i po vremena igre - 2:0 (7:5, 6:4).

Bez ustezanja se može reći da je Kanađanin bio ubedljiv favorit za pobedu na ovom meču. Trenutno je 16. na ATP listi, čak 28 mesta ispred našeg Dušana, ali on je pokazao da brojkama jednostavno ne treba verovati. Štaviše, bila je ovo druga pobeda za Lajovića nad Ože-Alijasimom u dva meča, koliko su se do sada sastajali. Prethodni put je to bilo na ATP kupu 2020. godine.

U prvom setu nismo videli brejk sve do rezultata 5:5, kada je Lajović konačno uspeo da ugrabi servis rivala. U narednom je lako potvrdio tu prednost i priveo ovaj deo igre kraju. Dodatni šok po Kanađanina verovatno je predstavljala činjenica da je uzeo brejk Alijasimu u trećem gemu drugog seta. Potom je rutinski držao svoj i okončao ovom meču.

U osmini finala Rodžers kupa, Lajović će se sastati sa šestim nosiocem, Norvežaninom, Kasperom Rudom kojem je šljaka ipak dosta bliža podloga. Igrali su samo jednom do sada i to u Buenos Ajresu, kada je naš teniser poražen u dva seta.

Video: Najveći Srbin među Gruzinima: Ono kad Zurabi izađe na balkon i poviče na srpskom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA