≫ 

Jedna dobra švedska akcija treba Čuki večeras za istorijski podvig u Evropi

Srpski tim ima sjajnih 3:1 pred večerašnji meč sa Hamarbijem u Stokholmu

  • 0
čukarički Foto: MN Press

Kažu da se tim koji dobija ne menja, a Čukarički i nema nekih razloga za to - gledajući partiju kojom su oduševili Srbiju u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Hamarbija.

Dali su tri gola (nažalost i primili jedan), a mogli su vrlo lako da postignu i pet. Međutim, tih 3:1 iz Beograda su značajna prednost za revanš koji je na programu od 18.45 časova i koji će prenositi Arena Sport i RTS.

Činjenica da su Miladin Stevanović i Srđan Mijailović i dalje povređeni nameće startnih 11 sa Strahinjom Tanasijevićem ponovo na desnom beku, a Stefanom Kovačem na poziciji defanzivnog veznog.

Iako je Tanasijević po vokaciji štoper, pokazao je da Brđani i te kako mogu da se pouzdaju u njega i na boku, što samo govori da je uprava kluba napravila pravi potez što je angažovala nekadašnjeg đaka Rada i igrača Verone.

FK Čukarički Foto: FK Čukarički

Đorđe Petrović je neprikosnoven na golu, mada bi malo šta promenilo i da na istom stoji iskusni Nemanja Belić - jedan od kvalitetnijih čuvara mreže u Superligi.

Šapić i Drezgić će činiti tu prvu defanzivnu lijniju ispred Petrovića, a upravo je ovaj drugi klasičan primer kako u Čuki u svakom trenutku razmišljaju o budućnosti. Vodili su Drezgića kao omladinca na zimske pripreme u Tursku, a ovaj je za šest meseci stigao do startnih 11. Što se tiče leve strane odbrane, mesto je “ cementirano” za novajliju Roganovića.

Marko Docić, kapiten i dvostruki strelac u prvom meču, vodiće verovatno i ključne borbe na terenu - u paru sa Asmirom Kajevićem. Kvalitet i iskustvo odišu veznim redom Brđana koji bi klubu mogao da donese istorijski plasman u plej-of.

Naravno, dosta toga će zavisiti i od krilnih vezista Alekse Jankovića i Ibrahima Endiajea koji su u Beogradu bili asistenti. Napad je rezervisan za Đorđa Jovanovića koji je u ovom trenutku verovatno u najbolji napadač Superlige, uz Rikarda iz Partizana. Istovremeno i najcenjenija “roba” na tržištu gledajući Čuku.

Jeste Hamarbi i dalje favorit, jeste da će Šveđani izgledati definitivno drugačije večeras, jeste da će imati veliki podršku navijača i veštački teren koji je brži nego inače, ali nema sumnje da se i Čuka nešto pita ovde.

Đorđe Jovanović Foto: MN Press

Došli smo da pokažemo jedan moderan i ofanzivan fudbal. Napaščemo Hamarbi kad god budemo mogli, ali opet se nećemo samo mi pitati. Fudbal je takva igra gde možete sve da spremite, ali se i rival nešto pita. Ponavljam, mi ćemo napasti, kad god budemo mogli. To je cela filozofija Čukaričkog. Ali ćemo se i braniti kada na to budemo primorani - objasnio je pomoćni trener Pavle Delibašić kakvu Čuku bi trebalo da očekujemo.

Prethodne sedmice su pobrali sve simpatije fudbalske javnosti, neka se ti ponovi i u četvrtak veče. A onda u plej-ofu junački da se “gine” za ulazak u grupnu fazu i istoriju ( verovatno protiv Bazela). Jer, ovaj klub je to svojim odnosom poslednjih nekoliko i zaslužio.

Sjajno je odigrao Čukarički protiv Hamarbija u Beogradu, i danas (18.45) u Švedskoj brani trijumf od 3:1. Kvota na keca je 1,92, na iks 3,50, a na dvojku 4,10. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Hamarbi - Čukarički

Čudo je potrebno Vojvodini da prođe u plej-of Lige konferencije - u Novom Sadu je poražena od LASK-a (0:1), pa mora da slavi večeras (21.00) u Austriji protiv vrlo ozbiljnog rivala. Kvota na dvojku je čak 9,00, iks je 5,20, a kec 1,33. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za LASK - Vojvodina

Partizan je u Rusiji odigrao 1:1 sa Sočijem, pokazao da je bolji tim, i večeras (21.00) u Humskoj će pokušati to da potvrdi i plasira se u plej-of Lige konferencije. Kvota na keca je 2,05, na iks 3,35, a na dvojku 3,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - Soči.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA