≫ 

Čukarički "petardom" ispao iz Evrope

Hamarbi lako nadoknadio -2 iz Beograda i zasluženo ide u plej-of Lige konferencija

  • 82
FK Čukarički Foto: MN Press

Šteta! Velika šteta! I za Čukarički i za srpski fudbal! Imali su Brđani prednost od dva gola iz prvog meča 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Hamarbija (3:1), ali su istu ispustili već u prvom poluvremenu i na kraju su ubedljivo poraženi rezultatom 5:1 (3:0)!

Dugo će Čuka žaliti za onom propuštenom prilikom Ibrahima Endiajea koji je u 24. minutu, pri rezultatu 1:0 za Hamarbi, imao zicer sa pet metara - kada je glavom šutirao preko gola. Ko zna šta bi do kraja bilo da je Senegalac izjednačio već na startu...

"Danas je dobar dan za magičnu evropsku noć", transparent domaćih navijača koji su istakli na početku meča, igrači Hamarbija su očigledno ozbiljno shvatili i golovima Jeazea u 12, Selmanija u 26. i Paulsena u 44. minutu najpre su prebacili prednost na svoju stranu, da bi Svedberg u 67. i ponovo Selmani u 73. ugasili i poslednji trzaj Čuke koja je golom Endiajea u 64. uspela nakratko da se vrati u život.

Sve ono što je "krvavim" radom stekao u Beogradu, tih dva gola viška, Čukarički je prosuo posle manje od pola sata igre. Već na početku se videlo da je Hamarbi u meč ušao s namerom da što pre postigne gol, sa tribina su imali fanatičnu podršku oko 8.000 navijača (toliko je bio maksimalan broj) koji nijednog trenutka nisu prestajali sa pesmom.

Da li je u pitanju možda strah od uspeha ili atmsofere sa kojom su se susreli, ali je isti "okovao noge" Brđanima koji nisu ličili na onaj tim iz prvog meča.

Odbrana je napravila kiks već u prvom napadu, zatim je naš tim imao i dosta sreće upet minuta kasnije posle uigrane akcije Hamarbija iz kornera i šuta Bojanića, kao i u 10. posle udarca Ama sa distance. Međutim, pomenuti igrač se "ispravio" već u sledećem napadu.

Bila je to klasična greška odbrane Čuke, tačnije mladog Drezgića koji je bespotrebno gradio loptu koju je izgubio, a Amo je potom u kaznenom prostoru našao Jeazea kom nike bilo teško da je sprovede u mrežu - 1:0.

Video: Čukarički prerano primio gol u Švedskoj: Hamarbi već prepolovio zaostatak iz prvog meča

Oslobodila se Čuka malo pritiska posle tog gola, Jovanović je u 19. levicom šutirao preko gola, da bi Amo već u sledećem napadu stavio Petrovića na muke. Ipak, golman Čuke je sjajno ispružio ruku i zaustavio njegov šut.

U jeku te inicijative Hamarbija, Čuka je imala zicer da u potpunosti okrene situaciju na terenu u svoju korist. Roganović je odlično ubacio loptu u peterac, gde je Endiaje bio "sam kao duh", ali je Senegalac očajno šutirao preko gola.

Kazna za promašaj je stigla dva minuta kasnije preko prgavog Selmanija koji je tokom celog meča vršio pritisak na sudiju. Čak i u jednoj situaciji posle sudijskog zvižduka, bespotrebno nasrnuo na Kovača, ali je nedugo zatim sjajno ispratio akciju, istrčao ispred Petrovića i samo ga "bocnuo" za 2:0 i potpuni povratak u dvomeč.

Video: Kako samo naivno primljen gol: Odbrana Čuke ispala kompletna, Hamarbi već nadoknadio zaostatak

Vratio mu je Petrović u 28. minutu, kada je zaustavio već viđen gol Selmanija. Bila je to jedan ubačena lopta se leve strane i šut napadača Hamarbija sa bukvalno dva-tri metra. Golman Brđana je ostao na liniji i nogama sprečio potpuni fijasko u tim trenucima.

Međutim, on je viđen u 44. minutu posle centaršuta sa leve strane, a Pulsen je visoko skočio i doveo domaći tim do velike prednosti - 3:0. Jedino još vredno pomena u prvom poluvremenu, što se tiče Čuke, jeste akcija Jankovića koji je šutirao pored leve stative.

Video: Totalni raspad Čukaričkog u Švedskoj: Hamarbi ih pregazio za poluvreme

Nisu na poluvremenu, ali je stručni štab Čuke već u 53. minutu podegao za prvom izmenom. Čolović je ušao umesto Kajevića, a malo pre toga je Amo solidno pripretio Petroviću udarcem iz kaznenog prostora.

Isti igrač je u u 57. možda mogao i ranije da reši pitanje putnika u plej-of, bio je to sjajan kontranapad i šut Amoa iz kaznenog prostora pored gola.

Morao je Čukarički ponovo da menja, Kembel je dobio priliku umesto Jankovića u 59. minutu a Endiaje je u 64. golom vratio Brđane u igru. Radost srpskog tima je kratko trajala, jer je Svedber, takođe rezervista, u 67. minutu ponovo vratio prednost na stranu domaćeg tima.

Sve je bilo gotovo u 72. minutu, kada je ponovo sevnuo kontranapad Hamarbija po levoj strani, a Selmaniju nije bilo teško da sa nekoliko metara povisi na visokih 5:1.

Stadion "Tele 2 Arena" je proključao u tim trenucima, svima na njemu je bilo jasno da će se Čuka teško vratiti u meč - mada je Čolović u 81. bio blizu toga da ponovo "zakuva" situaciju. Udarcem sa 12-13 metara jeste prevario Ousteda, ali je neko od defanzivaca praktično sa gol linije izbacio loptu u polje.

Na kraju, zaslužena pobeda Hamarbija i veliki plus za Miloša Milojevića, doskorašnjeg pomoćnog trenera Crvene zvezde, koji je ovog leta preuzeo pomenuti švedski tim i odveo ga na megdan Bazelu.

Video: Čukarički u Švedskoj brani prednost iz Beograda: Ovako izgleda stadion Hamarbija pred početak meča

(Mario Marić, izveštač Telegrafa iz Štokholma)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Markoni

    12. avgust 2021 | 20:30

    Ovo je visoko plasirani tim u Srpskoj ligi kojeg petoplasirani svedski tim otkida od zivota. A mi gradimo stadione,sta ce nam?? Bolje da kupe strucnjake strance da nas uce fudbalu. A ne da nam se smeju ovi vikinzi sa tribina

  • Nile

    12. avgust 2021 | 20:58

    Prvo se Zvazda osramotila protiv smešnog tima iz moldavije a sada i čukarički dobio petardu a nama ostaje da se ozbiljno zapitamo za kvalitet fudbala u srbiji i gde sve ovo vodi.

  • Livac

    12. avgust 2021 | 20:24

    Sve terene u Srbiji preorati posaditi luk, grašak, boraniju.. I nahraniti sirotinju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA