≫ 

Partizan sa 100 života: Crno-beli preživeli u Evropi i posle penala izbacili Soči!

Humska je videla dramu nad dramama

FK Partizan - FK Soči Foto: MN Press

Kakva ludnica u Humskoj! Fudbaleri Partizana dva puta su uspeli da se vrate protiv Sočija, izbore produžetke u 90. minutu (2:2), spreče dva sigurna gola i na penale savladaju ruskog predstavnika za plej-of kvalifikacija Lige konferencija.

Crno-beli će za grupnu fazu igrati protiv Santa Klare koja je u oba duela bila bolja od Olimpije iz Ljubljane.

Nije slutilo na dobro otkako je osvanuo četvrtak, jer je Partizan prvo ostao bez Aleksandra Lutovca zbog porodične tragedije, da bi na zagrevanju pred sam duel sa Rusima otpao i Danilo Pantić, drugi planirani starter Aleksandra Stanojevića.

No, bez obzira, sam meč je krenuo tokom koji je želeo Partizan, jer su crno-beli uspeli da se nametnu Sočiju, da od prvog trenutka budu tim sa loptom u nogama, na polovini protivnika, uz pritisak kojim su dolazili do dobrih situacija pred golom, ali sa problemom završnog pasa, pa i realizacije.

Tome u prilog i činjenica da je domaćin već u sedmom minutu mogao do vođstva, pošto se posle centaršuta sa desnog boka lopta odbila, posle slabe intervencije odbrane Sočija, do Filip Holendera, koji je sa sedam, osam metara šutirao i nesrećno zakačio blok, posle čega je obnovio povredu zgloba.

Tek tada je Partizan ubacio u brzinu više i potpuno potisnuo Ruse, ne dozvoljavajući im da iznesu loptu sa svoje polovine niti povežu više od tri pasa, Delovalo da su na konopcima, a kada je Lazar Marković "špicem", iz kolena", stavio na muke golmana Džanaeva činilo se da gol visi u vazduhu.

Čak i u momentima kada su gosti uspevali da se prenu i donekle oslobode presinga, crno-beli su sjajnom defanzivnom tranzicijom amortizovali svaki pokušaj, ne dajući im ni promil šanse da nađu rešenje, niti stignu u opasnu zonu iz koje bi ugrozili Popovića.

Najbolju priliku za Partizan nije iskoristio Bibras Natho u 26. minutu, kada je posle soloprodora i nekoliko nanizanih igrača rivala na ivici kaznenog prostora srušen Lazar Marković. Izraelac je lukavo gađao preko živog zida, ali je udarac, iako izuzetno precizan. bio nešto "mekši" što je Džanaevu dalo šansu da krajnim naporom "izvadi" loptu iz raklji.

A, onda - šok. Prvi ozbiljniji napad i prelazak na polovinu crno-belih Soči je krunisao golom. Dugo je trajala akcija Rusa, nije mnogo obećavala, nekako su i igrači Partizana delovali smušeno u trenutku i usledila je kazna. Lopta je na ivici kazenog prostora stigla do Baraća, koji je sjajnim pasom spojio sa golom Terekova, a u postavljanju ofsajd zamke je zakasnio Urošević - 0:1.

Video: Humska je šokirana: Soči iz prve prave akcije na utakmici postigao gol i vodi :10 protiv Partizana

Vođstvo Rusa je u velikoj meri "preseklo" Partizan, čija igra je do poluvremena znatno izgubila na ritmu, dok su igrači Sočija dobili značajnu dozu samopouzdanja.

Kada su se stabilizovali, imali su crno-beli još jedan solidan pokušaj posle kornera Jojića, kada je Urošević zakasnio za delić sekunde i poslao loptu pored stative i to je ujedno bila poslednja prilika u prvom delu meča.

Nije Stanojević menjao sastav u nastavku meča, a nije se ništa menjalo ni u odnosu snaga na terenu, sem što su crno-beli već od početka ubacili u "brzinu više" i počeli da gaze Ruse, koji su se branili praktično u svom kaznenom prostoru.

U nekoliko akcija crno-beli su izigrali Ruse, ali je izostajala realizacija, jer su se i Lazar Marković i Slobodan Urošević našli u dobrim pozicijama da ugroze gol ruskog tima, međutim, u oba slučaja je završni udarac bio loš.

Upornost se ipak isplatila u 55. minutu, kada je posle karambola i nekoliko odbitaka lopta pala pred Miloša Jojića, koji je bio spreman i uspeo da donese izjednačenje - 1:1.

Video: Humska je eksplodirala: Jojiiiiić! Partizan stigao do izjednačenja protiv Sočija, kreće po preokret

Proključao je tada stadion u Humskoj, dao novu enegriju igračima Partizana koji su na tim krilima pokušali da u potpunosti preokrenu rezultat u svoju korist. Pritiskali su goste još nekoliko minuta, u toj trci pomalo izgubili i snagu, pa je Stanojević posegao za izmenama.

Pooslao je Sumu na teren umesto Natha, tražeći završni pas za drugi gol, odnosno Šćekića umesto Holendera, ne bi li sprečio raspianje veznog reda. Ali je umesto toga, ritam dodatno opao, pa su su Rusi uspeli da "prodišu" i uspostave ranvotežu, da bi ubrzo usledila nova kazna za pad koncentracije.

U 76. minutu Soči je praktično ni iz čega došao do drugog gola i to tako što je posle polukontre ispala cela desna strana odbrane crno-belih, da bi Noboa proigrao Jusupova, a on Terekova kao na malom fudbalu za 1:2.

Video: U jeku Partizanove dominacije Soči je dao gol: Ruski tim opet vodi u Humskoj

Utišalo je to tribine u Humskoj na minut ili dva, a onda je podrška bila još jača i gurala igrače Stanojevićevog tima do gornjeg limita mogućnosti.

U 82. minutu Rikardo i Suma su izbacili celu odbranu duplim pasom, Gvinejac se našao usamljen na 12. 13 metara od gola, ali je očajno šutirao levom nogom i velika prilika je otišla u nepovrat. Bez obzira, nastavio je Partizan da napada, traži način da makar izbori produžetak i kada se činilo da je sve gotovo - viša sila i umeće iz prekida su Stanojevićevom timu doneli toliko željeni drugi gol.

Izborili su crno-beli korner u 90. minutu, lopte se uhvatio mladi Nikola Terzić, č.iji centaršut je bukvalno pogodio Aleksandra Šćekića, koji sa nekoliko metara nije propustio priliku da zakuca loptu u mrežu - 2:2. Moralo se u produžetak!

Video: Šćekić spasio Partizan za delirijum u Humskoj: Crno-beli izjednačili i izborili produžetke

Prvo doigravanje nije donelo mnogo kvalitetnog fudbala, igra je sa obe strane bila rastrzana i sa puno grešaka, što je i razumljivo pošto su igrači oba tima bili već prilično istrošeni naporom.

Ipak, samo mali pad koncentracije i nedostatak sreće umalo je koštao Partizan u 96. minutu kada se posle naizgled bezopasne akcije Rusa lopta odbila do Vorobjeva, kome je Aleksandar Popović odbranio zicer.

Na srugoj strani su Rikardo i Suma uzvratili takođe odličnom akcijom, ali su štoperi Sočija u poslednjem trenutku izbili loptu ispred Gvinejca kada se nameštao da uputi udarac. U završnici su gosti ponovo bili nadomak gola, Burmistrov je i lobovao Popvića, no, Igror Vujačić se bacio i izbacio loptu sa gol-linije, dajući priliku svom timu da u drugom nastavku možda izbegne jedanaesterce.

U drugom prodružetku Partizan je bio bolji tim, napadao sve vreme na polovini rivala, koji se u potpunosti povukao i delovalo je kao da čeka jedanaesterce. Nedostajalo je timu iz Humske samo malo sreće, jedna prva akcija, lopta, prilika da dotuče Ruse, koji su praktično bili na konopcima.

Već tada je Stanojević video u kom pravcu ide meč, pa je odlučio da promeni golmana i na teren poslao Nemanju Stevanovića, kome su udarci sa bele tačke specijalnost.

U završnici su oba tima ostala bez snage i bilo je jasno da će pobednik biti rešen lutrijom jedanaesteraca.

Odmah se lakše disalo kada je Cagalov pogodio stativu i sa tim minusom se išlo sve do četvrte serije. Mora se pomenuti neverovatna sreća koju je Suma imao, jer je i on pogodio stativu, ali se lopta od leđa golmana odbila u gol.

U pomenutoj četvrtoj seriji, Rodrigu je penal odbranio Stevanović, napravio vrhunsku podlogu Vujačiću koji je poslao Džanaeva u desnu, loptu u levu stranu, a Partizan u plej-of kvalifikacija za Ligu konferencija.

Video: Polukontra Partizana kao iz udžbenika, a onda Urošević topovski punom po zemlji šalje loptu u mrežu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavimo Grobari

    12. avgust 2021 | 23:57

    Ako može neka pesma od ŠERiFA konjevića

  • Bogdan.B

    12. avgust 2021 | 23:56

    A mala se ponadala!!

  • Igor Grobar

    12. avgust 2021 | 23:55

    Ovo je većeras jedna fudbalska drama hvala Bogu igraći su pravi heroji većeras! Najbolji tim to svako zna najbolje igra Partizan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA