≫ 

Kako se Stevanović nametnuo da brani penale Sočiju: Stanojević prelomio posle serije i odbrane Nathu

Na dan utakmice crno-beli vežbali udarce sa bele tačke u kojima je iskusni golman nenadmašan

  • 10

Nije prvi put da Nemanja Stevanović izraste u junaka Partizana, nije sigurno ni poslednji, jer se radi o momku, koji ima veliko srce i neverovatan motiv kada god dobije priliku na golu crno-belih, bilo da se radi o treninzima, prijateljskim ili takmičarskim mečevima. Kako je uopšte iskusni čuvar mreže došao u situaciju da ga trener Aleksandar Stanojević u produžetku pošalje među stative i poveri težak zadatak odbrane jedanaesteraca?

Delom zahvaljujući neverovatnoj veštini u odbrani šuteva sa bele tačke, delom i zbog osećaja trenera tima iz Humske, koji je jutro pre meča "nanjušio" da je Stevanović potencijalni igrač odluke i - nije se prevario.

Naime, na dan utakmice nekolicina igrača, čuvari mreže i treneri su izašli na teren i uvežbavali udarce sa bele tačke, kako bi pokrili i taj segment igre, u slučaju da tim ne završi posao protiv Sočija u regularnom delu meča i produžecima.

Igrači su šutirali u serijama Aleksandru Popoviću i pomenutom Nemanji Stevanoviću, koji je u jednom momentu, prema svedočenju prisutnih, imao seriju od nekoliko odbanjenih udaraca. Na kraju je "skinuo" penal i Bibrasu Nathu, koji sa bele tačke verovatnije nije promašio od "petlića", što je sigurno i Stanojeviću bila smernica i putokaz da već tada donese odluku, koja će, ispostaviće se nekoliko sasti kasnije, Partizanu doneti eliminaciju favorizovanog Sočija i plasman u plaj-of Lige konferencija.

Stevanović do tog trenutka nije bio planiran, međutim, trener crno-belih je, videvši sve navedeno na treningu, samo izustio:

- Ukoliko dođe do penala, braniće Neca Stevanović.

Nemanja Stevanović Foto: FK Partizan

Stanojević je desetak minuta pre kraja drugog produžetka poslao na teren Stevanovića umesto Popovića, koji je takođe dobro branio tokom svih 110 minuta, koliko je bio u igri, a iskusni golman je posle zagrevanja dobio i malo vremena da na samom meču uđe u ritam i sjajnim odbranama donese crno-belima prolaz u narednu rundu takmičenja.

Veliki je to korak i za Partizan, jer posle sezone pauze ima priliku da se nađe u grupnoj fazi evropskog takmičenja, ali i za Stevanovića, koji je u proteklih nekoliko meseci prošao Sizifove muke, pošto se povredio na zimskim pripremama ekipe u Turskoj.

Potom je morao na oporaciju ramena i oporavak od pola godine, ali se vratio na najbolji mogući način, kako zbog neverovatnih radnih navika i upornosti, tako i zbog poverenja koje uživa kod Aleksandra Stanojevića, koji ga je nedavno nazvao jednim od lidera tima i na terenu i van njega.

Video: Miljković posle Sočija i penala: Mi smo porodica! Ima Boga, sve se vratilo na pravi način!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VRS

    13. avgust 2021 | 10:44

    Ovaj momak je po meni puno bolji golman i od Stojkovića i od Popovića, a što je i pokazao svaki put kada je branio i zaista mi nije jasno zasto on nije prvi golman.

  • R O S A R I O C E N T R A L

    13. avgust 2021 | 11:12

    Odličan golman, ovako gledajući valjda neće doziveti Zaladovu sudbinu vecite rezerve . Svako poštovanje za Stevanovica !

  • Grobar RS

    13. avgust 2021 | 11:28

    Treba reci da se 10 minuta prije kraja produžetka Stanojević konsultovao sa trenerom golmana Jovsicem kako bi se ispostovala hijerarhija i vrhunski timski rad, pa pozvao Stevanovića na zagrijavanje. Stanojević je sinoć vodio utakmicu kao vrhunski košarkaški trener. Kažem košarkaški, jer broj izmjena i promjena koji je dozvoljen sada lici na košarku i hokej a poznato je da u košarci upravo trener ima najveći uticaj na igru od svih sportova. Svaka izmjena od svih 6 koje je napravio je bila prava. Sve vrijeme je bio u utakmici, ni za tren nije odlutao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA