≫ 

Sportski direktor Partizana sija od sreće: Pobeda nad Sočijem je samo početak lepih događaja

Prvi čovek sportskog sektora Ivica Iliev veruje da će crno-beli imati sezonu za pamćenje

  • 28

Video: Iliev: Slutim fenomenalnu sezonu, za nezaborav! Stevanoviću se vratilo za teške trenutke!

Kada tim koji je selektirao zajedno sa trenerom igra sjajno i eliminiše jakog rivala u borbi za evropsku jesen, onda sportski direktor može samo da "nakrivi kapu" i sija od sreće, kao što je to bio slučaj za prvim čovekom sportskog sektora Partizana Ivicom Ilievim posle pobede nad Sočijem. Opertivac kaže da je "skalp" jakog ruskog tima samo početak lepih stvari u Humskoj, nagoveštaj sjajne sezone za pamćenje, uz reči hvale za igrače, stručni štab i navijače koji su zajedno "izgurali" uspeh protiv favorita i doneli priliku klubu da se domogne grupne faze Lige konferencija.

- Veoma sam ponosan na igrače, stručni štab na čelu sa trenerom Aleksandrom Stanojevićem, navijače, uopšte ceo klub, jer smo ostvarili veliku pobedu. Sve me nekako asociralo na 2003. i 2010. godinu, imao sam neki mir u sebi, iako je meč bio dramatičan i mogu da kažem da smo zasluženo prošli jaku ekipu Sočija. Videlo se još na pripremama u Sloveniji da Partizan ima fantastičane igrače, tim, koji je izbalansiran i ukomponovan od strane najboljeg trenera u Srbiji i da sluti na lepe stvari - kaže Ivica Iliev.

Soči je u dve utakmice bio tvrd orah, vodila se prava bitka na terenu, a odlučila je penal serija i igra nerava

- Radi se o izuzetnom timu, koji je u vrhu ruske Premijer lige, sa ogromnim budžetom i kome je u prošloj sezoni falilo nekoliko bodova da se domogne mesta koje vodi u Ligu šampiona. Njihova liga je veoma jaka, imaju infrastrukturu, ulaganja i sve se to videlo na terenu, jer Soči ima iskusne, kvalitetne i dobro vođene igrače. Otuda je i zadovoljstvo veće, jer je Partizan u revanšu igrao spektakularno, karakterno sa puno emocija i naboja i sve to zahvaljujući navijačima koji su nas nosili svih 120 minuta i tokom izvođenja jedanaesteraca. Verujem da je ovo samo nagoveštaj lepih stvari i dobre sezone.

Kako god da tim u toku samog meča nije imao sreće, jer su Rusi i nekim situacijama bez puno muke dolazili u dobre pozicije, toliko se sve vratilo na kraju.

- Zato što smo zaslužili. Sreća je u fudbalu jako bitan faktor, ali mora da se zasluži!

Ispostavilo se da su Stanojevićeve izmene, pa i promena čuvara mreže u produžecima Partizanu doneli uspeh.

- Naravno, Sale vodi tim na izuzetan način, svako ima svoju ulogu, svoj zadatak i sve je podređeno timu i uspehu Partizana. Eto, i ta promena golmana, ulazak Stevanovića koji je sigurno najbolji golman za jedanaesterce na našim prostorima, potvrda je onoga što pričam. Uz to, Nemanja je i lider, sjajan momak i vratilo mu se za sve teške trenutke koje je prošao. Ali, ne želim nikoga posebno da izdvajam, želim samo da pohvalim ceo tim, doneli su Partizanu veliku sreću.

Upitan koji je limit postojećeg tima, Iliev kaže:

- Posle eliminacije ovako kvalitetnog rivala kao što je Soči, verujem da nas očekuje fenomenalna sezona, sezona za nezaborav.

Naredni protivnik takođe nije za potcenjivanje, iako se u javnosti stvara drugačija slika.

- Upravo tako, izuzetno težak protivnik. Ruska i portugalska liga su šesta i sedma u Evropi po kvalitetu, a Santa Klara je bila peta u tamošnjem prvenstvu i igrala uvek tesno sa najboljim klubovima u takmičenju. Zato očekujem zanimljiv dvomeč, sigurno drugačiji nego minuli sa Sočijem, ali verujem u kvalitet ekipa Partizana, u povratak u formu nekih igrača koji su bili na terenu protiv Rusa, kao i momaka koji će se vratiti posle povreda da pomognu da se domognemo grupne faze - zaključio je Ivica Iliev.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA