≫ 

Partizan dobio odlaganje, Santa Klara nije: Rival crno-belih duboko razočaran odlukom Moreirensea

Santa Klara se oglasila saopštenjem u kojem izaražava duboko razočaranje nerazumevanjem rivala iz domaće lige

  • 3
Santa Klara foto: youtube/VSPORTS - Liga NOS

Portugalski fudbalski klub Santa Klara zatražila je odlaganje meča sa Moreirenseom u okviru 2. kola domaće lige, ali ga nije dobila, zbog čega su u ovom klubu duboko razočarani odgovorom rivala.

Taj meč na programu je u nedelju od 21:30, a klub sa Azora je još u četrvtak zatražio da se meč odloži iz opravdanih razloga, jer trenutno ima devetoricu igrača zaraženih korona virusom.

Međutim, odgovor Moreirensea je bio negativan, meč će se odigrati, a Santa Klara će za predstojeći duel imati samo 14 igrača na raspolaganju.

Iz Santa Klare, koja će ugostiti Partizan u četvrtak u istom terminu kada igra i naredni meč u ligi, poručili su da je stav Moreirensea "suprotan vrednostima sporta, ali, pre svega, izražava potpuni prezir prema jednom od najdragocenijih dobara: javnom zdravlju".

- Ova odluka ne samo da krši iskonske vrednosti portugalskog prvenstva, kojima se tako često ponosimo, već i gazi vrednosti zdravlja i bezbednosti, a sve zbog prevelike želje za postizanjem sportskih rezultata na nemaran i pohlepan način - stoji u saopštenju Santa Klare.

Azorski klub tkaođe optužuje Moreirense za "kratko pamćenje" jer je upravo Moreirense zatražio odlaganje meča sedmog kola iz prethodne sezone, upravo zbog prevelikog broja zaraženih igrača.

- Santa Klara ima dovoljno mudrosti i jasan stav ne meša ljude sa institucijama. Suprotno agresivnoj logici koju propovedaju drugi, poštujemo i uvek ćemo poštovati Moreirense - zaključuje se u saopštenju.

Podsećamo da će Partizan do meča sa Santa klarom odmarati jer je Metalac izašao u susret želji crno-belih da se meč 5. kola Superlige odloži.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • panic

    14. avgust 2021 | 14:44

    sve same navlakuse sad svi misle igraj 1 protiv santa klare a oni nereseno a mozda i dvojka

  • Zepe

    15. avgust 2021 | 09:07

    I zvezda je dobila odlaganje meča u Ling Long super ligi. Da je partizan sam tražio ne bi dobio kao u većini slučajeva ranije. A ovako morao je zbog zvezde da dobije odlaganje.

  • Zepe

    15. avgust 2021 | 07:55

    U kocki čovek ima dve mogućnosti.Jedna je da izgubi druga je da ne dobije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA