≫ 

Partizanu protiv Santa Klare sudi arbitar kojeg navijači Zvezde pamte i po dobrom i po lošem

Delio je pravdu i našoj juniorskoj i seniorskoj reprezentaciji, a čest je na mečevima Dinama iz Zagreba

  • 0
Serdar Gozubujuk Foto: MN Press

Ekipu Partizana za četiri dana očekuje prvi meč plej-of runde kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Santa Klare, a UEFA je standardno delegirala arbitre za susret koji će biti odigran na Azorskim ostrvima u pomalo čudnom terminu od 22.30 časova po srpskom vremenu u četvrtak.

U centru pažnje biće holandski arbitar turskog porekla, Serdar Gozubujuk iz Harlema. Ima 35 godina, a poslom se bavi od 2006. godine, dok je na međunarodnoj sceni od 2012. godine.

Njegovi pomoćnici biće Just van Zujlen i Johan Balder, takođe iz Holandije, dok će četvrti arbitar biti svima dobro poznati i iskusni Bas Najhus.

Srpska javnost dobro je upoznata sa radom Gozbujuka, pošto je već dva puta delio pravdu na utakmicama Crvene zvezde u evropskim kvalifikacijama. Prvi put je to bilo u ubedljivom porazu protiv Sasuola u Italiji u sezoni 2016/17. Holanđanin tada nije imao mnogo posla i podelio je žute kartone Srđanu Plavšiću i Milošu Cvetkoviću sa jedne, odnosno Paolu Kanavaru sa druge strane.

Spartak Trnava - Crvena zvezda Foto: MN Press

Drugi put je pak bio taličan za crveno-bele, pošto je sudio na dobro poznatom meču protiv Spartaka iz Trnave u revanšu u kojem se beogradski tim kroz produžetke provukao u plej-of rundu kvalifikacija. Gozubujuk je tada imao daleko više posla, pošto je čak 13 puta mahao kartonima, od toga sedam puta fudbalerima Crvene zvezde.

Gozbujuk je sudio i našim reprezentativcima u meču protiv Luksemburga u kvalifikacijama za poslednje Evropsko prvenstvo u Beogradu, kada su naši momci slavili rezultatom 3:2. Srpskim fudbalerima nije pokazao nijedan karton, dok su gosti zaradili dva.

Interesantno je da je gotovo redovan na mečevima Dinama iz Zagreba. Poslednji put je Modrima delio pravdu ovog marta protiv Totenhema u Londonu, prethodno je to činio i na meču protiv Mančester sitija u Ligi šampiona 2019. godine, susretu sa Viktorijom Plzenj sezonu pre, a prvi put se sa Zagrepčanima upoznato 2014. godine kada je sudio njihov meč u Austriji protiv Salcburga u Ligi Evrope.

Zanimljivo je da je Gozbujuk postao ambasador Holandske banke hrane 23. marta 2020. godine. Uz to je uspešan preduzetnik i često pomaže siromašnima u ovoj zemlji. Po izboru za prošlu sezonu, bio je treći najbolji holandski sudija, ali pošto se Bjorn Kujpers penzionisao nakon meča Superkupa, to će reći da je sada drugi, odmah iza nama dobro poznatog Danija Makelija.

Prvo kolo Premijer lige donosi nam danas od 17.30 derbi Totenhem - Mančester Siti, a koliki su Građani favoriti za novu titulu pokazuje to što je kvota na dvojku u Londonu 1,70. Kec je 5,20, iks 3,70, a GG3+ 2,25. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Totenhem - Mančester Siti.

Video: Golčina s pola terena u Kruševcu: Dugo nije viđena majstorija kao Marjanovićeva u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA