Anonimni Albanac uzima desetku koja je pripadala Mesiju u Barseloni?

Trenutno najbliži ovom "svetom" dresu je Rej Manaj

  • 7
Rej Manaj, fk barselona Printskrin: Youtube / Neymartive Studio

Barselona započinje novo poglavlje u svojoj istoriji, pošto po prvi put nakon 18 godina u timu neće imati Lionela Mesija. Upravo zato se pred prvi meč u novoj sezoni protiv Sosijedada postavlja i jedno važno pitanje, ko će uzeti broj 10 koji je Argentinac nosio? Za sada je najbliži Albanac Rej Manaj...

Lionelu Mesiju je istekao ugovor sa Barselonom, a iako su hteli da ga produže, klub i igrač nisu uspeli zbog novih pravila u Primeri, te je najbolji igrač sveta spakovao svoje kofere i otišao put Pariza, gde je postao novi fudbaler PSŽ-a.

Odlazak koji je ostavio prazninu u srcu svakog simpatizera Barselone, ali i svakog fudbalskog fana širom sveta.

Ostavio je Lionel Mesi i dres sa "svetim" brojem 10 bez ikoga ko bi mogao da ga zameni, bar tako misle čelnici kluba.

U odnosu na ovaj tim koji je igrao na Gamper turniru, jedno novo ime je prekomandovano iz Barselone B, a to je Rej Manaj, centarfor koji je postigao četiri gola tokom pripremnog perioda.

Zbog pravila koja postoje u Primeri, on je najbliži da obuče desetku koja je pripadala Mesiju. Naime, pravilo u Primeri kaže da klub za utakmicu mora imati 25 igrača registrovanih po rednim brojevima od jedan do 25.

Međutim, postoji i ustupak kako bi Barselona sačuvala desetku, ali bi onda morala da proda svog igrača pre meča sa Sosijedadom, što i nije baš izvodljivo u teoriji, s obzirom na to da je do utakmice ostalo manje od 10 sati.

Kako god, ukoliko Barselona proda igrača, onda će u timu imati 24 registrovanih fudbalera, što znači da desetka može ostati netaknuta.

Video: Golčina s pola terena u Kruševcu: Dugo nije viđena majstorija kao Marjanovićeva u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA