≫ 

Antonio i Benrama očerupali "Svrake" u drugom poluvremenu i odbranili čast gostiju u Premijer ligi

"Ćekićari" uspeli da nadoknade minus iz prvog poluvremena

  • 0
Vest Hem, Premijer liga Printskrin: NBCsn

Polako se privodi kraju i uvodno kolo Premijer lige, a u pretposlednjem meču prve runde Vest Hem je ubedljivo savladao Njukasl sa 4:2, iako su "Svrake" imale prednost od 2:1 iz prvog dela utakmice.

Tokom prvog vikenda viđena je erupcija golova, nijedan meč nije ostao s netaknutim mrežama, a u istom ritmu su nastavili i fudbaleri Vest Hema i Njukasla.

Jasno je svima bilo da su gosti iz Londona favoriti, međutim, Njukasl nikada nije bio ekipa koju bi bilo koji klub smeo olako da otpiše.

Upravo to su pokazali već u petom minutu, Alen Sent-Maksimin je došao lopte na levom krilu, doslovno je počeo da pleše s njom, nakon nekoliko driblinga je poslao oštar centaršut u peterac, gde je iskusni napadač, Kalum Vilson, samo glavom preusmerio iza leđa golmana Lukaša Fabianskog.

Gol je probudio Vest Hem iz sna u kom su spavali, poput šok-terapije je delovala akcija Njukasla, te su "Čekićari" svim silama krenuli napred.

Jedan takav napad se isplatio u 18. minutu, sa loptom je bila čitava ofanzivna četvorka iz Londona. Anotnio, Benrama, a na kraju i Fornals koji je ćušnuo loptu do Kresvela. Levi bek je raspalio po loptu i pogodio je drugi ugao gola koji Vudvord nije mogao da dohvati.

Na ogromnu žalost svih navijača Vest Hema, nerešen rezultat nije ostao na semaforu ni do kraja poluvremena. Ponovo je Sent-Maksimin zaplesao na sebi svojstven način, lopta je nekako stigla na bok do Ričija, ovaj ju je zavrnuo "na penal" gde je sam ostao Marfi, te je veoma "nežno" spustio loptu glavom u gol Vest Hema.

Dejvid Mojes je održao bukvicu svojim igračima, a sve što je rečeneo na poluvremenu se videlo na samom početku drugog dela.

Presing "Čekićara" je urodio plodom u 53. minutu, oduzeli su loptu na nekih 40-ak metara od gola, napravili su akciju iz tri koraka, nakon koje je Antonio hirurški preciznom loptom pronašao Benramu u protivničkom petercu. Jedan od najboljih strelaca Čempionšipa od pre dve godine nije imao poteškoća da postigne gol iz ove situacije.

Vest Hem kao da je poslao drugu ekipu na teren u drugom poluvremenu, samo 11 minuta kasnije, posle još jedne zbrke u šesnaestercu, sudija Etkison je pokazao na jedanaesterac.

Antonio je šutirao, Vudvord je uspeo da ga "pročita" i skine mu penal, ali je na loptu naleteo Souček kome nije bilo teško da pogodi praznu mrežu.

Samo tri minuta kasnije, ponovo je dvojac Antonio - Benrama došao glave odbrani Njukasla.

Sevnula je kontra, Benrama je prihvatio loptu na centru igrališta, nije želeo da pohita ka golu Vudvorda, već je oprezno čekao. Video je Antonija kako trči, prosledio mu je loptu, a Mičel Antonio je "probušio" golmana Njukasla.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Golčina s pola terena u Kruševcu: Dugo nije viđena majstorija kao Marjanovićeva u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA