≫ 

Rastali se Čukarički i trener Đorđević: "Nemam za čim da žalim, moramo nekako da prodrmamo igrače"

Posle dva kiksa u prvenstvu i debakla u Evropi, došlo je do prekdia saradnje

  • 2
Dusan Djordjevic, FK CUkaricki Foto: FK Čukarički

Fudbalski klub Čukarički i trener Dušan Đorđević sporazumno su raskinuli ugovor. Serija loših rezultata je zahvatila klub s Banovog brda, poraženi su od Kolubare u Lazarevcu (1:3), potom su doživeli pravi debakl u Stokholmu protiv Hamarbija (1:5), a odigrali su i nerešeno protiv niškog Radničkog (0:0) u okviru petog kola Superlige Srbije.

Remi s Radničkim se desio u nedelju, 15. avgusta, a već idućeg dana (ponedeljak, 16. avgust), trener Dušan Đorđević je podneo ostavku.

- U razgovoru sa rukovodstvom kluba rešio sam da podnesem ostavku, ne bi li se ekipa prodrmala. Nema velikih neuspeha iza nas, osim dva vezana poraza od Kolubare i Hamarbija. Posebno je ta utakmica u Švedskoj bila žestoka za nas i naše navike. Opet, ne sme da se dozvoli da ekipa uđe u letargiju, u eventualnu seriju negativnih rezultata, zbog toga sam se odlučio za ovaj potez – rekao je Dušan Đorđević, koji je u Čukaričkom proveo dve godine, od toga 11 meseci kao šef struke.

Tokom boravka na Banovom brdu, trener Đorđević je beležio velike uspehe sa ekipom Čukaričkog. Uspeo je da osvoji treće mesto u Superligi Srbije, po prvi put u istoriji klub je igrao u trećem kolu jednog od evropskih takmičenja, osvojen je najveći broj bodova u jednoj sezoni...

Čukarički pripreme Foto: FK Čukarički

- Prelepe dve godine sam proveo u Čukaričkom, od toga skoro godinu kao glavni trener. Taj period je obeležen baš lepim rezultatima. Od prvog dana rada imao sam fenomenalan odnos sa ekipom, sjajnu saradnju sa igračima, sve je bilo na vrhunskom nivou. Na kraju je to oplemenjeno izlaskom u Evropu, ali ostaje žal za utakmicom u Stokholmu. Kad se osvrnem, nemam za čim da žalim, nemam čega da se stidim -izjavio je Đorđević, te nastavio.

- Ponosan sam na sve što smo uspeli da uradimo u klubu koji ima ogromne ambicije. Naravno, veliku zahvalnost dugujem rukovodstvu kluba, koje mi je ukazalo šansu i poverenje, svestan sam da bi svaki trener u Srbiji voleo da bude u Čukaričkom. Hvala im što su mi dali šansu u momentu kad sam bio relativno nepoznat široj fudbalskoj javnosti.

Video: Endiaje daje gol Hamarbiju koji je probudio nadu kod fudbalera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maj

    16. avgust 2021 | 16:37

    Koliko puta cukaricki treba da bude 11ti na tabeli da bi gazda shvatio da matijasevic unosi nemir u klub

  • я

    16. avgust 2021 | 14:02

    Jos uvek si nepoznat.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA