Zvezda spremna za Rumune: Krajnje ofanzivno i bez Falka, a u prvih 11 se vraća i Pavkov

Iako je zaradio povredu i sa njom odigrao sat vremena u Tiraspolju, Aleksandar Katai je spreman za duel sa Klužom

  • 23
FK Serif i FK Crvena zvezda, Tiraspol (Moldavija) - Revans mec treceg kola kvalifikacija za Ligu sampiona Foto: ATA Images

Fudbaleri Crvene zvezde u utorak od 21 čas dočekuju Kluž u sklopu plej-ofa za Ligu Evrope, a sastav će u velikoj meri biti promenjen u odnosu na deprimirajuću utakmicu sa Šerifom u Tiraspolju.

Trener crveno-belih Dejan Stanković definitivno je zadovoljan kako je odbrana odradila posao u Moldaviji, pa će uz Milana Borjana na golu u poslednjoj liniji nastupiti Milan Rodić, Miloš Degenek, Aleksandar Dragović i Milan Gajić.

Tu se ništa neće menjati, što je pozitivna stvar za Degeneka koji je protiv Šerifa dobio priliku posle dužeg vremena i generalno prikazao jednu sigurnu igru.

Povratak Gejlora Kange posle crvenog kartona će vratiti Slavoljuba Srnića na klupu, pa će reprezentativac Gabona deliti sredinu terena sa Mirkom Ivanićem i Sekuom Sanogom.

Iako je zaradio povredu i sa njom odigrao sat vremena u Tiraspolju, Aleksandar Katai je spreman za duel sa Klužom.  Njegov izostanak bi zaista zadao preveliku glavobolju Dekiju koji je u prošlom susretu ubacio Nenada Krstičića, dosta defanzivnijeg igrača koji nije uspeo da se snađe u ofanzivnim zadacima. Za sada, veće su šanse da će početi meč.

Očekuju se i kvalitetni minuti za El Fardua Bena koji nije sa terena dočekao prvi zvižduk sudije u dvomeču sa Šerifom, ali je po ulasku u igru pokazivao prilično veliku agilnost i želju, te je zaradio mesto u prvih 11. Uz sve to, Filipo Falko neće biti u stanju da odigra susret, tako da je sve spremno za njegovu prirodnu zamenu.

I na kraju, Milan Pavkov. Gorostas iz napada je nedavno produžio ugovor sa Zvezdom, a sada je i jedini ostao na listi u čiji se kvalitet nije posumnjalo. Loi Dioni se nije pokazao u najboljem svetlu, Nikola Krstović nije iskoristio niti jednu šansu koja mu je ukazana, pa se slovo svelo samo na Pavkova.

On će imati priliku da naoštri tu tupu oštricu koja ništa nije uspevala da izreže protiv Šerifa, ali i u nekim drugim bitnim utakmicama.

Podsetimo, pobeda u dvomeču sa Klužom bi Zvezdi obezbedila učešće u grupnu fazu Lige Evrope, dok bi je poraz odveo u grupnu fazu Lige konferencija.

Video: Navijači Zvezde u sitne sate dočekali fudbalere posle poraza u Moldaviji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grta iz Lucana

    16. avgust 2021 | 21:31

    Sada prpa…naredjeno mu da vrati Pavkova i Degeneka. E moj Stankovicu….

  • 6+4+3=2

    16. avgust 2021 | 21:06

    treba bojkotovati marakanu u narednih 10 utakmica da igraju bez publike.nemoze niko da bude zaadovoljan sa ovakvom zvezdom

  • KOLIKO JE SATI ?

    16. avgust 2021 | 21:02

    VREME JE DA STANKOVIC ODE. kako stvari stoje igracemo sa komsijama derbi u trecoj ligi.koliko jos treba da nas unazadi da bi mu dali otkaz.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA