≫ 

Sve što treba da znate o meču Zvezda - Kluž: Startnih 11, koliko miliona i koeficijenata je u igri?

Činjenice pred meč plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope

  • 27
FK Crvena zvezda, Kluz Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Nikola Tomić/Wikipedia

Fudbaleri Crvene zvezde u utorak igraju prvi meč kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Kluža u kojem je pobeda imperativ posle bledog izdanja protiv Šerifa.

Telegraf vam donosi najvažnije činjenice o ovom meču.

Gde i kada se igra meč i ko radi prenos?

Meč se igra na Marakani od 21.00, a prenos će biti na RTS 1 i Arena sport 1.

Na tribinama dozvoljeno 25.000 navijača

Crvena zvezda će imati podršku navijača sa tribina. Karte su u prodaji po cenama 600 dinara sever i jug, 1.200 istok, 1.500 zapad i 2.500 VIP zapad, a prodavaće se na blagajni stadiona do početka utakmice. Zbog epidemioloških mera, kapacitet je smanjen na 50 odsto, što je oko 25.000 navijača.

Ko sudi meč?

Utakmicu sudi Georgi Kabakov iz Bugarske, iskusni arbitar iz komšiluka koji je profesionalac od 2007. godine.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Ni Zvezda ni Kluž nisu u najboljem raspoloženju pred ovaj meč. Obe ekipe su imale veće ambicije, posebno Zvezda, koja je ispala u kvalifikacijama za Ligu šampiona od moldavskog Šerifa, dok je Kluž ipak ispao od mnogo jačeg Jang Bojsa.

Zvezda od Šerifa nije imala meč, pošto je odložila prvenstveni duel, dok je Kluž u šetak pobedio Farull iz Konstance sa 1:0 golom Gabrijela Debeljuha.

Zdravstveni bilten

Filipo Falko Foto: Marko Jovanović

Filipo Falko neće biti u konkurenciji zbog istegnuća mišića, dok su svi ostali igrači Zvezde u konkurenciji.

Kod Kluža neće biti suspendovanog Aleksandrua Pauna, a dugo je već van stroja povređeni Andrej Burka, dok je Aleksandru Jonica već godinu dana suspendovan zbog dopinga.

Glavni aduti na terenu

Gelor Kanga Foto: Marko Jovanović

Ono što je za Zvezdinu igru bitno, to je povratak Gelora Kange posle suspenzije koju je imao zbog crvenog kartona u prvom meču protiv Šerifa. Na meču protiv Šerifa se videlo koliko je značajan njegov doprinos na terenu i da Zvezda bez njega nema igru u veznom redu. Uz Kangu mnogo bolje funkcionišu i Aleksandar Katai i Mirko Ivanić, pa upravo ova trojka treba da bude glavna prevaga na terenu u korist srpskog šampiona.

Kod Kluža su ključni igrači Ćiprijan Deak, kao i napadač Bilel Omrani.

Novac i koeficijenti koji su u igri

Iako je porazom protiv Šerifa ostala bez 11.630.000 evra, i dalje je ozbiljan novac u igri, pa tako Zvezda eliminacijom Kluža može da dobije 3.630.000 evra za plasman u grupnu fazu Lige Evrope, a tamo može da računa i na desetogodišnji bonus koji iznosi oko 3 miliona evra. Dakle, ulog je oko 6.630.000 evra.

Kada je koeficijent u pitanju, Srbija je porazima Zvezde, Čukaričkog i Vojvodine značajno sebi umanjila šanse da sledeće sezone ostane u 15 najboljih i tako ima dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Zato je od velike važnosti da i Zvezda i Partizan ostvare što bolje rezultate i da igraju grupnu fazu i skupljaju dodatne bodove.

Pobeda bi Zvezdi za UEFA koeficijent donela jedan bod, a remi 0,5, dok bi za nacionalni koeficijent pobeda značila 250 bodova, a remi 150.

Ko je favorit po kladionicama

Zvezda je favorit prema mišljenju bukmejkera. Kvota na keca je 1,80, iks je 3,45, a dvojka 4,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Kluž.

Očekivani sastavi

Zvezda: Borjan, Gajić, Dragović, Degenek, Rodić, Sanogo, Kanga, Ivanić, Ben, Katai, Pavkov

Kluž: Arlauskis - Sušić, Graovac, Cestor, Kamora, Rodrigez, Sigurjonson, Kostake, Deak, Petrilja, Alibek

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobari

    17. avgust 2021 | 11:03

    STVORENA JE LOSA ATMOSFERA PRED UTAKMICU OD STRANE LOSE UPRAVE, ZA PROSECNE IGRACE ZVEZDE TO JE ISUVISE TERET TEZAK!!!

  • Nešo

    17. avgust 2021 | 10:21

    Pazi koliko ti je trebalo Stankovicu da shvatiš ono što svi znaju ,Degenek,Pavkov,Ben,moraju da igraju od pocetka i narovno Gobeljic da ne igra .

  • Pinokio

    17. avgust 2021 | 10:15

    Stankovic je sa svojim blesavim taktikama i izmjenama totalno rasturio ekipu i ubijeden sam da ce nas Kluz rasturiti,,, a titulu sigurno predajemo glodarima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA