≫ 

Najveći transfer u istoriji Srbije: Velikan platio Vlahovića 70 miliona evra

Srpski reprezentativac se seli u Madrid

  • 20
Dušan Vlahović, FK Fiorentina

Foto: Profimedia/Sipa USA

Dušan Vlahović je ovog leta bio "tražena roba" na fudbalskoj "pijaci", a kako navodi Korijere delo Sport, saga oko njegovog transfera je konačno završena.

Ovaj ugledni italijanski list navodi da je uprava Fiorentine postigla dogovor sa Atletiko Madridom oko transfera srpskog reprezentativca, a da je obeštećenje koje je propisano za Vlahovića 70 miliona evra.

Ovo je ujedno i rekord kada su u pitanju srpski fudbaleri, koji je prethodno držao Luka Jović transferom u Real Madrid iz Ajntrahta za 60 miliona evra.

Vlahović je prethodne sezone postigao 21 gol u Seriji A, oborio je mnoge rekorde, a pogađao je i u dresu reprezentacije Srbije.

Mnogi velikani su se interesovali za njega, a na kraju je Atletiko bio najuporniji i odlučio je da plati ozbiljan novac Fiorentini kako bi u svojim redovima imao srpskog reprezentativca.

Podsetimo, Vlahović je dete Partizana, prešao je sve mlađe kategorije kluba, pre nego što se u transferu od 2,5 miliona evra prešao u Fiorentinu (Partizanu je pripalo samo 1,5 miliona evra).

Nakon što se potpuno afirmisao u Firenci, Vlahović je postao jedan od najboljih napadača sveta i zbog toga je i Dijego Simeone odlučio da ga dovede u svoje redove.

Video: Vlahović: Ovo je najbolji mogući početak za sve nas

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srle

    17. avgust 2021 | 12:26

    Za razliku od Luke Jovića, Vlahović je potpuno drugačiji tip centarfora, robustan, traži šansu,ne čeka je, ide u prostor, dosada se nije dešavalo da Dijego Simeone pogreši u proceni, živi bili pa videli

  • Kapetan

    17. avgust 2021 | 12:48

    Jos jedan sjajan posao uprave dali ga za tepsiju ribe I bez bilo kakvog procenta za Partizan , transfer za zatvor, ostaje pitanje koliko su uzeli za sebe ispod stola da se odreknu procenta za igraca od 18 godina koji videlo se obecava vrhunsku karijeru Sramno.

  • Vitez Koja

    17. avgust 2021 | 13:05

    Ja mislim da je Atletiko idealan klub za njega.Želim mu puno sreće i uspeha.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA