≫ 

Nemilosrdni Bajern uzeo prvi trofej u novoj sezoni

Ekipa Julijana Magelsmana rutinski porazila Dortmund na Vestfalenu sa 3:1

  • 3
Dortmund - Bajern, Superkup Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Bajerna iz Minhena osvojili su prvi trofej u novoj sezoni nakon što su u finalu Superkupa u Dortmundu pobedili Borusiju sa 3:1.

Borusija je u ovaj meč ušla bez Humelsa, Gereira, Branta, Menijea i Zagadua, pa je uloga favorita unapred bila prepuštena gostima.

Ključan momenat na meču dogodio se u finišu prvog poluvremena kada je najbolji fudbaler gostiju Robert Levandovski savršeno utrčao na centaršut Gnabrija i glavom pogodio levi deo gola za 1:0 na poluvremenu.

Drugo poluvreme je počelo nešto ofanzivnijim pristupom Dortmunda, međutim očigledno je da za svog bivšeg igrača Levandovskog nemaju leka. Poljak je u 50. minutu sjajno poslužio Tomasa Milera za 2:0.

Uspeo je domaćin da odgovori preko Rojsa koji je lepim golom smanjio rezultat u 54. minutu, ali je Levandovski još jednim pogotkom u 74. otklonio svaku dilemu oko toga u čije ruke ide premijerni trofej u novoj sezoni. 

Treba istaći i da su igrači oba tima uoči utakmice odali počast legendarnom napadaču Bajerna Gerdu Mileru koji je preminuo u nedelju u 75. godini.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • uvek ista prica

    17. avgust 2021 | 23:48

    bajern stalno pobedjuje i niko se u nemackoj ne buni.kod nas svaki put kad zvezda pobedi u humskoj 1 protest

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA