≫ 

Srbija na korak od 2 mesta u LŠ: Zvezda poboljšala koeficijent, ali to mora da isprati i Partizan

Srbija je i dalje na 12. mestu na tabeli nacionalnog koeficijenta

  • 37
FK Partizan FK Zvezda nacionalni koeficijent Foto: Nikola Tomić, Printskrin: Kassiesa.net

Crvena zvezda je pobedom nad Klužom zaradila bod za UEFA koeficijent, ali i 250 bodova za nacionalni koeficijent, koji je bitan za srpski fudbal i eventualnu šansu da Srbija ima dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Zvezda je sa dodatnih 250 bodova učvrstila Srbiju na 12. mestu, pa sada naša zemlja ima 26.375 bodova i beži Belgiji 675 bodova.

Ono što je najvažnije, naša zemlja sada beži Kipru, koji je na 16. mestu, 2.850 bodova, a Turskoj koja je na 17. mestu 3.950 bodova.

Da bi se očuvao ovaj koeficijent, Srbiji je neophodno da bar dva predstavnika igraju grupnu fazu i skupljaju bodove, pošto nekoliko zemalja koje nas ugrožavaju i dalje imaju veliki broj ekipa u konkurenciji (Turska pet, a Češka četiri).

Nacionalni koeficijent Printskrin: Kassiesa.net

Zvezda je faktički jednom nogom već u grupnoj fazi Lige Evrope, a Partizanu je poslednja prepreka do Lige konferencija portugalska Santa Klara.

Crno-beli su već otputovali za Portugaliju, a na put nije krenulo nekoliko važnih igrača zbog povrede. Ipak, i Santa Klara je u velikim problemima jer ima čak 14 zaraženih od korona virusa, a takođe je povređen i jedan od bitnijih igrača - Koštinja, koji je operisao ahilovu tetivu.

Partizan bi eventualnom pobedom na gostovanju doneo dodatnih 250 bodova.

U slučaju pobeda večitih u revanšima, to bi donelo dodatnih 500 bodova, čime nacionalni koeficijent premašio 27.000, što je u prošlosti gotovo izvesno značilo i obezbeđivanje dva mesta u kvalifikacijama za LŠ i najmanje 15. mesto. 

A na to bi se tek dodali bodovi prikupljeni u grupnoj fazi, a onda, u slučaju nekih fenomenalnih rezultata gde bi i Zvezda i Partizan obezbedili evropsko proleće, može da se mašta i o 11. mestu, koje donosi i direktno mesto u grupnoj fazi Lige šampiona, mada je ono trenutno miljama daleko.

Video: Ćute, rade, trpe, ginu jedan za drugog: Deki Stanković ponosan na igrače posle pobede nad Klužom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiza i Komina

    18. avgust 2021 | 12:01

    Kažu ovde neki Partizan ništa ne može da uradi. Ja kažem može, ako je prošao Soči koji je ozbiljna Ruska ekipa trenutno trećeplasirani, može i Santa Klaru. Ono što je još važno pobeda u LE ili LK donosi isto poena za koeficijent, a čak su i nagrade skoro indentične. Partizan će imati lakše protivnike u grupi pa možda čak donese i nešto više poena od CZ. E sad druga strana medalje ako udjemo u 15. Šampion će i dalje ići ovom stazom kojom je išla CZ, u drugom kolu smešan protivnik i pobedom obezbedjeuje najmanje LK, a uz dobar žreb može i do LŠ. Medjutim drugoplasirani ide stazom pratilaca i već od prvog kola može očekivati timove poput Benfike, PSV, Spartak Moskve, Monaka, Šahtjora.... tako da se tom stazom teško može nešto napraviti i neki novi poen zaraditi. Trećeplasirani iz četvrtoplasirani iz naše lige išli bi u kvalifikacije za LE, što bi ih odvelo na još jače protivnike od Hamarbija ili Laska, tako da ni tu ne bi uradili ništa. Opet bi pali jer realno sa ovim kvalitetom gde CZ ima 60 miliona budžet, Partizan 20, Voša, Čukarički, TSC po 4-5, nama je i Liga Konferencija puna kapa.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    18. avgust 2021 | 12:16

    Нека, Звезда ће то да среди...ионако тај коефицијент ништа не интересује 32 загорску, како рече Шамрок, Шарлоа Станоје. Према томе, напред Санта клара, можете и са јуниорима против њих...

  • Zemlja čuda

    18. avgust 2021 | 12:40

    Kakve veze ima partizan sa Srbijom ???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA