≫ 

Papu Gomez šokirao Italiju, otkrio razloga odlaska iz Atalante: "Gasperini je hteo da me prebije"

Argentinac dao veliki intervju u kojem je objasnio razloge odlaska iz Atalante

  • 1
Đan Pjero Gasperini, Alehandro Papu Gomez, FK Atalanta Foto: Insidefoto / ddp USA / Profimedia

Papu Gomez je sa Atalantom napravio neverovatne rezultate, bio je kapiten i lider tima, a onda je iznenada prošle godine kao grom iz vedra neba odjeknula vest da je imao sukob sa trenerom Đan Pjerom Gasperinijem, nakon čega je izbačen iz ekipe u januaru, nakon čega je ubrzo i prodat Sevilji.

Gomez je sada prvi put otvoreno progovorio o svemu u intervjuu za argentinski La Nacion, gde je otkrio da je Gasperini hteo fizički da se obračuna sa njim posle utakmice s Mitjilandom u kojoj je odbio njegovu taktičku naredbu.

- Ja sam takođe pogrešio, jer nisam izvršio taktičku naredbu. Ostalo je 10 minuta u prvom poluvremenu, i Gasperini je tražio da se prebacim na desnu stranu, ali sam igrao dobro na levoj, pa sam mu rekao ne. Zamislite šta to znači danas na terenu, sa svim kamerama. Znao sam da će trener biti ljut, da će me izvesti van terena na poluvremenu, što je i uradio. Ali ono što se desilo u svlačionici je prešlo sve granice.

- Gasperini je hteo da me prebije. U redu je da diskutujemo, ali ne mogu da prihvatim fizičku agresiju. Tražio sam od Antonija Perkasija sastanak i objasnio mu da ne postoji problem za mene da nastavimo zajedno, priznao sam i svoje greške, kao kapiten nisam smeo da se ponašam tako, treba da budem primer, a ne da ignorišem naredbe trenera. Tražio sam od predsednika da idem direktno kod Gasperinija i da mi se izvini. Klub ne može da toleriše da trener napada igrače. 

Britain Soccer Champions League Đan Pjero Gasperini; Foto: Tanjug/AP

- Sledećeg dana je bio sastana sa trenerom i igračima. Istupio sam i izvinio se svima, treneru i saigračima. Gasperini nije rekao ni reč. Posle nekoliko dana rekao sam da ne želim više da ostanem u Atalanti i da radim sa Gasperinijem. Predsednik je odgovorio da me neće pustiti lakog srca. Počelo je guranje i povlačenje koje sam platio na sopstvenoj koži. Izbacili su me iz tima, da treniram sam ili sa rezervama. Posle svega što sam uradio za klub. Ponašali su se ružno i to ne mogu da poreknem.

- Perkasi nije imao mu*a da pita Gasperinija za izvinjenje. Tu bi se sve rešilo. Tada su mi zatvorili vrata italijanskog fudbala. Bio sam najbolji vezni u Seriji A, a nisu hteli da me prepuste direktnom rivalu. Imao sam ponude iz Arabije i SAD, hteli su da me pošalju tamo, hvala Bogu, Sevilja se pojavila na kraju. To mi je bilo ključno, jer po svaku cenu sam želeo da igram Kopa Amerika sa Argentinom.

- Posle toliko godina zajedno, dobrog odnosa koji smo imali, moja deca su išla u školu sa decom porodice Perkasi, podelili smo mnogo toga. onda su me bacili u smeće - istakao je Papu Gomez u svojoj ispovesti.

Gasperini se kratko osvrnuo na njegov intervju i demantovao da je sa njegove strane bilo agresije, već ističe da je agresiju iskazao upravo Gomez.

- Gomezovo ponašanje i stavovi na terenu i van njega postali su neprihvatljivi za trenera i saigrače. Fizička agresija je bila sa njegove strane, a ne moje, ali pravi razlog zašto je otišao iz Bergama je zbog ozbiljnog nepoštovanja vlasnika kluba. Nadam se da o Gomezu možemo da nastavimo da pričamo sa njegovim igrama, kao što je to činio u Atalanti - rekao je Papu Gomez.

Video: Its coming to Rome: Kako je Italija proslavila titulu prvaka Evrope

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mile

    18. avgust 2021 | 16:11

    To je tvoja strana price daj sad da cujemo i onu drugu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA