Stanojević odbacio mogućnost da Suma i Natho počnu zajedno: "Imamo velike kadrovske probleme"

Trener crno-belih se nada da će se ekipa sa Azorskih ostrva vratiti sa rezultatom koji je ostavlja u igri pred revanš

  • 17
Aleksandar Stanojević Printskrin: Youtube/FK Partizan Beograd

Trener fudbalera Partizana, Aleksandar Stanojević održao je konferenciju za medije pred put na Azorska ostrva, gde ih u četvrtak od 22.30 čeka meč protiv portugalske Santa Klare.

On je na duhovito pitanje novinara, pošto se meč igra na vulkanskim ostrvima, istakao da se nada da će u njegovim igračima "proraditi vulkan".

- Nadamo se da ćemo dobro sleteti u Ponta Delgadu, teško je za prizemljavanje... A nadam se da će vulkan prodaditi u mojim igračima. Pripremamo se kao za svaku jaku utakmicu, u Sočiju nas je sačekala velika vlažnost vazduha, iznad 90 odsto, znamo šta nas čeka u Atlantiku, s tim da je temperatura niža nego u Rusiji.

Podsetili su Stanojevića i na duele koje je imao pre 11 godina sa portugalskom Bragom, kada je Partizan pretrpeo dva poraza u grupnoj fazi Lige šampiona.

- Prošlo je 11 godina, fudbal se promenio, drugačije se igra... Tadašnja Braga je završila kao trećeplasirana u grupi sa nama, a kasnije dogurala do finala Lige Evrope. Portuglaci su do ovog leta bili prvaci Evrope, liga im je zahtevna, Braga jeste veći klub, ali Santa Klara je u ekspanziji, napreduje iz godine u godinu.

Stanojević se nadovezao i na progleme koje Santa Klara ima sa zaraženim igračima.

- Dvomeč sa Olimpijom odigrala je samo bez trojice standardnih fudbalera. Tačno, dosta je obolelih, ali samo tri igrača su iz najboljih 11. Što se nas tiče, imamo veće kadrovske probleme. Nedostaju nam Nemanja Jović, Saša Zdjelar, Danilo Pantić, Aleksandar Šćekić je rovit... Videćemo kako ćemo se organizovati.

Upitan je da li je jedna od opcija da igraju Natho i Suma u veznom redu.

Sejduba Suma, Bibras Natho, FK Partizan Suma i Natho neće početi meč zajedno u startnih 11; Foto: MN Press

- Teško da će to ići. Postoje neke motoričke sposobnosti, nešto što zahtevam u načinu igre, a na evropskom nivou teško da možemo njih dvojicu da uparimo. Njih dvojica jesu izvanredni igrač, možemo da ih koristimo na određene načine, zavisno ko je povređen.

Pitali su trenera crno-belih i ko je u prednosti na poziciji desnog beka, Aleksandar Miljković ili Marko Živković?

- Živković je odigrao izvanredno cele pripreme i meč sa Sočijem, sad je u boljoj poziciji, ali Miljković ima izuzetne defanzivne karakrteristike i sjajan skok. To je dilema. Zavisiće ko bude spreman od ostatka ekipe.

Stanojević ističe da ima nekoliko načina da odgovori na brzinu Santa Klare, a neki od njih su i gađanje igrača koji iamaju dobru skok igru.

- To jeste jedan od načina da prebacimo igru iz našeg polja na suprotni kraj terena. Nekad je dovoljan jedan igrač za tu šemu, imamo i bekove koji mogu da skoče, sigurno ćemo predstaviti Plan A i Plan B, a nadam se da smo od Santa Klare brži u poslednjoj trećini terena. Želja nam je da tamo prebacimo težište igre, mada ne mora ništa da znači ništa, zavisi ko se kome nametne.

Rikardo Gomes Rikardo Gomeš; Foto: MN Press

Santa Klara je bila ubedljiva u Evropi, ali nije najbolje počela prvenstvo, gde je osvojila bod u prva dva kola. Stanojević ističe da je gledao mnoge utakmice, uključujuči i onu u kojoj je Santa Klara eliminisala tim Sava Miloševića, sa kojim se nije čuo posle toga.

- Ispratili smo dosta utakmica iz prethodne i ove sezone. Protiv Olimpije je bila agresivna, visoko napala protivnika, udaljila je Ljubljančane od gola, ima dosta Brazilaca sposobnih da rešavaju situacije „jedan na jedan“. Bili su bolji od Slovenaca. Sa Savom Miloševićem se nisama čuo, jer je i sam imao gust raspored, izgubio od Kopra, nisam hteo baš tad da ga zovem, ali smo se čuli sa njegovim pomoćnikom Nenadom Cvetkovićem.

Imajući u vidu izostanke Nemanje Jovića i Danila Pantića, na levom krilu se očekuje Filip Holender, koga Stanojević brani od kritika.

- Ne slažem se sa konstatacijom da je senka igrača iz prošle sezone. U ovoj neće igrati na isti način kao pre, biće češće na boku, dalje od gola, drugačijih zadataka, sa ciljem da zatvara rivala i ide u fazu napada. Neće biti toliko efikasan, ali nije sporan uopšte. Baš kao ni Siniša Saničanin, kao deo odbrane koja je primila samo jedan gol u Superligi i delovala sigurno u Evropi.

Stanojević na kraju ističe da je najvažnije da se ekipa u beograd vrati sa rezultatom koji ekipu ostavlja u igri.

- Važno nam je da ostanemo u igri pred revanš. Nijedan rezultat vam ne garantuje prolaz ili miran uzvratni meč, ali je zadovoljavajući svaki koji ostavlja mogućnost za revanš pred našim navijačima - zaključio je Aleksandar Stanojević, trener Partizana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Losmi

    18. avgust 2021 | 12:09

    Tu si druze godinu ipo dana...kakvi bre kadrovski problemi...sto ne resavas too....gde su pojacanjaa koga vi farbate sad se i pantic povredio treban nam bar tri vrhunska igraca na sredini ka napadu...sramota sta vi radite

  • znamo te i sve se zna

    18. avgust 2021 | 12:25

    moj stanoje , koliko vidim da su svi oni koji su te napadali bili u oravu kad je Suma u pitanju.Suma je suvo zlato a ti ga ne koristis...covjek koji jednim potezom moze da rijesi utakmicu tebi grije lupu..znamo ko zabranjuje da igra..kome je interes da partizan ispadne..telefon je opte zazvonio..ako partizan ispadne onda se POKUPI iz partizana i idi opajadri ..znas vec zasto..duguju ti sto siim pustio kup vezuci sumu za klupu...

  • MilosBJ

    18. avgust 2021 | 13:58

    Samo kod vas tj nas dva dobra igraca ne mogu da igraju u prvih 11, to mi nikad nece bit jasno.. Pritom ne igraju na istoj poziciji.. Ti da imas u ekipi Mesija i Ronalda, jedan bi grejao klupu 100%, daj vise opameti se covece.. Koliko god da sam te gotivio u prvom mandatu iako si ispao od amatera sad svima ides na nerve.. Ako si primoran na to, izadji kao covek i grobar i reci tako, pa da se ceramo, ima ljudi koji jos iskreno vole Partizan i koji bi hteli i mogli da pomognu..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA