Mladi "Zmaj" s krova odleteo u "Ligu petice": Jedan od najboljih fudbalera Voždovca otišao u Španiju

Luka Cvetićanin je i jedan od najbržih srpskih igrača

  • 1
FK Voždovac - FK Partizan Foto: MN Press

Transferi iz srpskog fudbala u neku od 'liga petica' nisu česti za klubove koji nisu jedan od tri velikana - Zvezda, Partizan ili Vojvodina, ali ekipa Voždovca je ponovo demantovala ovu činjenicu, pošto je njihov fudbaler, Luka Cvetićanin, postao novi igrač Kadiza, koji se takmiči u španskoj Primeri.

Luka je stigao u redove Voždovca iz Partizana, u kom je proveo najmlađe kategorije. U Zaplanjsku ulicu je došao kao jedan od najtalentovanijih fudbalera svoje generacije (2003.).

Pažnju u Srbiji, ali i šire, privukao je tokom prošle godine, kada je na utakmici zabeležio brzinu od 35.2 kilometra na čas, poređenja radi, brži od njega je bio samo Kilijan Embape (36 km/h)

S obzirom na to da Cvetićanin dolazi iz znatno slabijeg ranga, Kadiz će ga odmah proslediti na pozajmicu, dok će tokom ove sezone, mladi fudbaler iz Srbije inkasirati oko 250.000 evra na ime plate, dok još nije poznato koliko će novca sledovati Voždovcu.

Video: Zvezda ima 3:0 i širom otvorena vrata Lige Evrope: Ben nokautirao Rumune

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Profa

    18. avgust 2021 | 17:08

    Lupetanjima nikad kraja! Da decko nije brzi od Bolta!???? Kakve gluposti!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA