≫ 

Saša Ilić promovisan u Čuki: Evo kako je reagovao na pitanja o duelima protiv Partizana i Zvezde

Legendarni fudbaler crno-belih promovisan na Banovom brdu kao novi trener Čukaričkog

  • 18

Legendarni fudbaler Partizana Saša Ilić, koji je proveo gotovo čitavu karijeru u Humskoj, po završetku igračke karijere odlučio je da ode u trenerske vode, a nakon vođenja mlađih kategorija FSS, dobio je prvi ozbiljniji posao i postao šef stručnog štaba Čukaričkog.

Na Banovom Brdu je tim povodom upriličena promocija legende srpskog fudbala, koja će debitovati gostovanjem u Kragujevcu protiv Radničkog u subotu 21. avgusta od 16.55.

- Pre svega bih zahvalio FSS-u što nije napravio nijedan problem prilikom mog dolaska u Čukarički. Sporazumno smo raskinuli saradnju sa Savezom na obostrano zadovoljstvo, zato sam rekao da su mi izašli u susret i da mi nisu pravili problem prilikom dolaska u Čukarički - rekao je Saša Ilić, koji ističe da je Čukarički idealan klub za trenera na početku karijere.

- Da sam mogao da biram kao početnik, to bi bio Čukarički. Imao sam jedan jedini problem, a to je FSS, koji je rešen bez problema. Čukarički je idealan za trenera početnika, iako sam dve godine u ovom poslu, i odmah upisao za profi licencu, bio sam selektor mladih kategorija, a takođe i pomoćnik A selektoru Stojkoviću.

Zakopčan je bio Ilić na pitanja o Partizanu.

- Svi znaju koliko je meni Partizan u srcu, ali sada sam u Čukaričkom i sve što radim, radim za Čukarički - rekao je Ilić, koji nije hteo detaljnije da priča i o duelima sa Zvezdom i Partizanom, od kojih je duel sa crveno-belima već za desetak dana.

- Daleko je Crvena zvezda sada, moja razmišljanja su sada okrenuta ka Radničkom - kratko je rekao Ilić, a zatim nešto slično ponovio na pitanje o tome kako će se osećati kada bude zaigrao protiv Partizana.

- Daleko je do meča sa Partizanom, ima i par meseci, u ovom trenutku sam fokusiran na Radnički. Malo je i neprimereno da pričamo o Partizanu, svi znaju koliko meni znači Partizan, ali sada sam fokusiran samo na Čukarički - istakao je Ilić.

Saša Ilić Printskrin: Telegraf

On ističe da ima pozitivnu tremu, ali da Čukarički ima kvalitet i talentovane igrače i da veruje u uspeh.

- Jesam, ja imam pozitivnu trenu, i kao igrač sam imao tremu, ali strah nemam. Verujem da ću napraviti rezultate i igru po kojima će Čukarički biti prepoznatljiv. Ja sam sa mnogima iz Čukaričkog igrao, poznajem ih, to su sve talentovana deca, imaju kapacitet, a na meni je da ih podignemo na neki nivo za Čukarički.

Objasnio je i kako je odabrao stručni štab.

- Pri odabiru stručnog štaba sam se vodio time da su svi ti ljudi iskusni u poslu da rade dugo, više od 10 godina. Veličko Kaplanović koji više od 20 godina gradi svoju trenersku karijeru i sa kojim su mnogi radili u Čukaričkom, Milorad Peković, koji je gradio trenersku karijeru u FSCG i poslednje dve godine Darko Obradović kao kondicioni trener, i Oliver Kovačević koji je dugo u klubu, Bojan Milinković kao analitičar. Mislim da sam odabrao prave ljude koji će pomoći i meni i Čukaričkom da beleži dobre rezultate.

Ilić kaže da je gledao mečeve protiv Hamarbija u kojima je Čuka pokazala dva različita lica.

- Gledao sam dok se ovo nije izdešavalo sa mnom i Čukaričkim. Čuka je spoj iskusnih igrača i talentovane dece, većinu momaka poznajem iz igračkih dana i kao trener. Na njima je da rade mnogo jako da bi napravili rezultat.

- Te dve utakmice različite protiv Hamarbija su pokazale kako Čukarički treba da igra, samo treba ponavljanja. Sigurno nije izgledalo kako je trebalo u Švedskoj, ali ekipa Čukaričkog je pokazala da može da igra, samo da takvih utakmica kao u Beogradu bude što više - istakao je Ilić, koji je na pitanje o eventualnim pojačanjima rekao da o tome treba da priča sa direktorom Vladimirom Matijaševićem, ali da smatra da Čukarički ima kvalitetnu ekipu.

Tehnički direktor Čukaričkog, Goran Grkinić otkrio je i da je ugovor sa Sašom Ilićem potpisan na dve godine, ali da veruje da će on biti i duži.

Video: Vulin se sreo sa direktorom takmičenja Superlige: Stadioni neće biti mesto okupljanja narko-dilera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Limdar

    18. avgust 2021 | 16:15

    Šaša je grobar ali posao je posao nije sale cigan Lalatović koji je uvek radio za Zvezdu on će raditi pošteno i zašto da ako može pošteno pobediti svoj Partizan ne pobedi. Fudbal je sport i sportski se treba svako ponašati mi gribaei mu nećemo zameriti jer on radi svoj posao a Partizan voli možda više nego i mi navijači.

  • prvo klaru onda opajdaru

    18. avgust 2021 | 17:52

    najveca fora je kad opajdarini pricaju o postenju hahaha hahahhaha hahahhaha..idite objestie se radi cistoce srbije,,,sto prije to bolje za ovaj svijet

  • DELIJA

    18. avgust 2021 | 16:37

    BAS SI PRAVI LIMAR, TOLIKO SI PAMETAN DA ZNAŠ STA SASA MISLI. PA BAS II PRAVI TUDJMANOVAC LK.TI U ZAGREB.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA