≫ 

Birmančević vodi Malme u Ligu šampiona: Srbin golom krunisao genijalnu akciju Šveđana

Ponavljamo po stoti put - bivši igrač Čukaričkog i Partizana igra u životnoj formi

  • 6
veljko birmančević Foto: printscreen/premiersportslive1

Srpski fudbaler Veljko Birmančević (23) bacio je u trans navijače Malmea još jednim golom za švedski klub, i to u kakvom momentu, u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu šampiona protiv bugarskog prvaka Ludogoreca.

Bivši fudbaler Partizana i Čukaričkog, koji ove sezone najblaže rečeno briljira u dresu Malmea, pogodio je za 1:0 u 26. minutu, kada je materijalizovao uigranu akciju ekipe nakon kornera.

Lopta je iz ugla upućena ka Oskaru Levickom koji je pratio dešavanja u kaznenom prostoru, a onda savršeno prograo Birmančevića koji je, opet, odradio najvažniji deo posla - hirurški precizno je pogodio donji desni ugao gola gostiju tačno sa ivice kaznenog prostora, za delirijum svih na stadionu.

Ako pažljivo pogledate ovu akciju, videćete dva bloka koji su igrači Malmea napravili za Srbina u šesnaestercu, ovaj se oslobodio svoje pratnje, izašao sam na 16 metara i potom uputio neodbranjiv udarac.

Malme je do kraja meča postigao još jedan gol, Jo Inge Berget je pogodio sa pet metara posle nesigurne intervencije golmana gostiju, i doneo švedskom predstavniku kapitalnih 2:0 pred revanš u Razgradu.

Podsetimo da je Ludogorec u prethodnoj rundi eliminisao grčki Olimpijakos.

Ipak, najuzbudljiviji meč u sredu uveče odigrali su Jang Bojs i Ferencvaroš, završen trijumfom Švajcaraca 3:2, i to sa igračem manje čitavih 75 minuta!

Hefti je "pocrveneo" kod domaćih pri rezultatu 1:1, pa je delovalo da će Mađari to uspeti da iskoriste, čak su imali i penal zbog prekršaja koji je napravio upravo isključeni Hefti.

Ipak, Uzuni nije bio precizan sa "bele tačke", i taj momenat kao da je demoralisao goste, a potpuno razgoropadilo igrače iz Berna.

Naredna dva gola postigli su igrači Jang Bojsa, preko Sijera i Garsije, da bi nadu gostima doneo Boli svojim drugim golom na meču, za konačnih i krajnje uzbudljivih 3:2.

U još jednom meču koji je odigran u sredu uveče Befika je savladala PSV 2:1.

Video: Birmančević potvrdio pobedu Čukaričkog nad Zlatiborom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA