≫ 

Srbija dobija "švedskog sina" za golmana: Rezervni čuvar mreže Hamburga želi da igra za našu zemlju

Marko Johanson je veliki talenat

  • 8
marko johanson Foto: youtube/GAIS Klubb-TV

Srbija bi uskoro mogla da dobije još jednog čuvara mreže na kojeg bi računala u narednim reprezentativnim akcijama. Reč je o rezervnom golmanu Hamburga, Marku Johansonu koji ima dvojno švedsko-srpsko državljanstvo, što se donekle može zaključiti po njegovom imenu i prezimenu.

On je sinoć pratio meč svog bivšeg kluba Malmea protiv Ludogoreca u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona, koji je švedski tim bez većih problema rešio u svoju korist rezultatom 2:0. Marko se nada da će po prelasku iz tima sa juga Švedske napraviti prvi veći korak u karijeri u HSV-u.

- Nisam bio ljut što sam morao da napustim Malme zbog Dalina, samo sam bio pomalo razočaran - rekao je on švedskim novinarima.

Međutim, čak i u HSV-u neće moći odmah da dođe do izražaja. Problem naravno predstavlja Danijel Hojer Fernandeš koji je prvi čuvar mreže u ovom nemačkom klubu.

- Ovde sam da "pritisnem" sve ostale, da stavim određenu dozu pritiska. Da vidimo koliko daleko ću dogurati. Novi sam u zemlji, imam dosta toga da naučim, ali mlad sam. Kada pogledate ko su najbolji golmani na svetu, videćete imena Nojera, Ter Štegena, Trapa... Svi su oni Nemci. Trening ovde je odličan. Želim i ja da postanem bolji - rekao je Johanson.

A kada su ga upitali za koga će nastupati u budućnosti - Švedsku ili Srbiju, nije imao nikakvu dilemu.

- Za Srbiju. Znam da me prati Fudbalski savez i već su se raspitivali o meni.

Johanson je rođen 25. avgusta 1998. godine, što će reći da će kroz šest dana napuniti 23 godine. Visok je 192 centimetra, a kroz karijeru je pored Malmea i HSV-a nastupao za Treleborg, GAIS i Mjelbi na pozajmicama.

Posle drame protiv Sočija, Partizanu je ostalo da izbaci Santa Klaru i plasira se u grupe Lige konferencija. Večeras (22.30) igra se prvi meč u Portugalu, a prema kvotama, biće neizvesno - kec je 2,80, iks 3,00, a dvojka 2,75. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Santa Klara - Partizan.

Video: Telegraf na treningu Saše Ilića u Čukaričkom: Legendarni bivši fudbaler prvi put radio s igračima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihajlo

    19. avgust 2021 | 08:52

    Dobro brani. Ovo će biti pravo pojačanje za Orlove 👍

  • A

    19. avgust 2021 | 10:11

    Rajkovic nista a? A mogli ste obratiti paznju i na malog Popovica glodara sigurno je bolji od ovoga.

  • Lazar

    19. avgust 2021 | 08:12

    Džaba kada će Dmitrović petarda da brani

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA