Ovo se nije desilo tačno 40 godina: Pedro zamenio rimske rivale, iz Rome prešao direktno u Lacio!

Videćemo kakav će mu doček prirediti navijači Vučice u gradskom derbiju

  • 0
Pedro Foto: Tanjug / AP

Opštepoznato je koliko rivalstvo u Italiji gaje dva gradska rivala iz Rima. Stoga nikome na pamet nije u novijoj fudbalskoj istoriji ni padalo na pamet da napravi korak iz Rome u Lacio, odnosno iz Lacija u Romu. Sve do danas.

Španski napadač Pedro i zvanično je postao član Lacija, čime je ujedno postao prvi igrač u modernoj istoriji koji se iz Rome preselio u redove gradskog rivala. On nije bio u planovima novog trenera Vučice, čuvenog Žozea Murinja, pa je morao da napusti klub posle jedne sezone. Nikome doduše nije palo na pamet da bi mogao da završi baš u Laciju.

Međutim, ponuda od nebeskoplavih je ubrzo stigla, a Pedro je prihvatio da bude njihov član naredne dve godine. Iskusni igrač će u Laciju ponovo sarađivati sa Mauricijom Sarijem, koji mu je bio trener u Čelsiju. Navodno je upravo iskusni stručnjak želeo da se ponovo ujedini sa Špancem, koji je ponikao u Barseloni za koju je igrao sve do 2015. godine.

Pedro je u Lacio stigao bez obeštećenja, a do transfera je došlo bez direktnih pregovora dva kluba. Rimski sporazumi su inače retkost, a poslednji takvog tipa desio se pre ravno 40 godina kada je 1981. godine Karlo Perone zamenio dres Lacija onim iz Rome.

Njegovo iskustvo moglo bi umnogome da pomogne Laciju da se domogne mesta koje vodi u Ligu šampiona, a tamo će nositi dres sa brojem 9. U Romi je Pedro za 40 nastupa upisao šest golova i sedam asistencija, a u taboru gradskog rivala se nadaju da će ta brojka u predstojećoj sezoni biti nadmašena.

Video: Telegraf na treningu Saše Ilića u Čukaričkom: Legendarni bivši fudbaler prvi put radio s igračima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA