≫ 

Partizan pao na Azorima: Santa Klara sa gol linije sprečila remi, Crnogorci zadržali nadu u prolaz

A, moglo je biti mnogo pozitivnije za crno-bele

Partizan protiv Santa Klare FOTO: FK Partizan

Fudbaleri Partizana poraženi su od Santa Klare u prvom susretu plej-ofa za Ligu konferencija sa 2:1 na Azorima. Crno-beli su se umalo vratili u egal sa 2:0, ali je lopta u 54. minutu otklonjena sa gol crte.

Čini se da beogradski predstavnik nije uspeo da se odmah prilagodi igri, Portugalci su vrlo lako otvarali teren i kontre i sve je to kažnjeno rano, već u četvrtom minutu.

Nije se mnogo igralo, Santa Klara je bila prilično agilna od samog starta, te je Patrik došao na levi rog od kaznenog prostora, uputio centaršut između Saničanina i Vujačića i pronašao Karvalja koji je lako savladao Popovića.

Video: Partizan primio gol već u 4. minutu: Naivno dozvolili da im Karlos Žunior prođe iza leđa

Ta konfuznost je rasla, Partizan nije uspevao da dođe do daha, a protivnik je do 25. minuta imao još dve ozbiljne šanse.

Prvo je golman Popović imao sve vreme ovog sveta da ispuca loptu, a onda je pogodio direktno Karavlja, ali se lopta odbila, na veliku sreću, u gol aut.

Onda je usledila i prečka u 24. miuntu. Boateng je preglavao sa prve stative i pogodio gornji deo okvira gola, a onda je na drugoj stativi reagovao Vujačić. Ponovo je bilo vrlo opasno.

Tek negde oko 35. minuta su crno-beli uspeli da odguraju protivnika, da mu donekle nametnu tempo. Prvi šut na gol je usledio od strane Saničanina, pa je i Rikardo pokušao, ali u oba navrata čuvar mreže Santa Klare nije morao da reaguje.

Osetilo se da je Partizan došao do svoje igre, ali je bilo kasno da bi sa egalom otišao na odmor. Napadi crno-belih su bili sve učestaliji, sve više centaršuta je bilo tu, ali nije bilo egzekucije.

Tim iz Humske je ponovo loše ušao u poluvreme. Najgori mogući start drugog poluvremena. Lopta se u 49. minutu šetala u regionu najduže linije kaznenog prostora, pokušao je Karvaljo makazama i promašio, a onda je Hidemasa Morita uspeo da je ukroti, zaobiđe Vujačića i kroz noge Saničanina prosledi je u mrežu za 2:0.

Video: Partizan opet prima gol u 4. minutu poluvremena: I opet katastrofalna reakcija cele obrane

Nije srpski klub pao, već je pet minuta kasnije uspeo da prepolovi prednost protivnika preko crnogorskih reprezentativaca.

Bibras Natho iz jednog prekida nije hteo da šutira, već je centrirao na levu stranu na Aleksandra Šćekića koji je glavom poslao na drugu stativu, a tamo se našao njegov zemljak Vujačić koji je istim delom tela prepolovio prednost Portugalaca.

Video: Vraća se Partizan u meč i to kako: Fenomenalna uigrana akcija iz slobodnjaka, Vujačić zatresao mrežu

U 69. minutu se desila poslednja situacija gde je moglo da dođe do promene, i to pozitivne po Partizan. Sumi je golman skinuo zicer, ali je iz popravke Lazar Marković poslao loptu ka gol liniji gde joj je bio kraj posle reakcije beka Santa Klare. Možda i sudija nije video veoma žestok start nad Rikardom u kaznenom prostoru, ali svakako, igra je nastavljena. Možda je ovo bila i prilika da se dosudi jedanaesterac.

Nakon toga, Santa Klara je umrtvila igru, koncentrisala je na sredinu terena i tako zadržala prednost pred revanš u Beogradu.

Nije ovo nemoguća misija. Prepreka je visoka, ali se čini da Beograđani mogu da je preskoče.

Video: Stanojević nervozan kao tigar: Pogledajte reakcije na klupi Partizana tokom penal drame sa Sočijem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mi smo razocarani

    20. avgust 2021 | 00:30

    fadilj vokri,dzevad prekazi, fahrudin jusufi,refik kozic,resad kunovac,mustafa hasanagic,fahrudin omerovic,bajro zupic,admir smajic,damir caskar,adsem ljajic,igor duljaj,idriz hosic,jusuf hatunic,miralem sulejmani,samed bazdar ...

  • Partizan1945

    20. avgust 2021 | 00:28

    Uzasan Partizan sa jos uzasnijim trenerom, ali nista se bolje i nije moglo od ovog ocekivati. Bitno je da je vratio svog miljenika miljkovica u tim

  • Delija Sever

    20. avgust 2021 | 00:28

    Dobro sta je tu je daleki put kao i nama protiv Kariata.Siguran sam da ce ih Pratizan razbiti u revansu.Zelim vam puno srece pozdrav od Delije Sever.I pre svega daj zaboraviti na mrznju kada nasi klubovi igraju u Evropi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA