Bivši selektor se vratio na mesto uspeha i postao pomoćnik Stojkoviću u reprezentaciji

 
  • 8

Srbija će predstojeći kvalifikacioni turnir dočekati u još jačem sastavu

Nekadašnji selektor omladinske i A reprezentacije Srbije, kao i bivši trener Partizana, Ljubinko Drulović postao je novi član stručnog štaba u stožeru Dragana Stojkovića Piksija, gde će najverovatnije nadomestiti odlazak Saše Ilića koji je postao novi trener Čukaričkog.

Bivši fudbaler Rada, Žil Visentea, Porta i učesnik Svetskog prvenstva u Francuskoj 1998. godine, prihvatio je poziv selektora Stojkovića i Fudbalskog saveza Srbije.

Ljubinko Drulović se na ovaj način vratio na mesto uspeha, pošto je pre osam godina sa omladinskom reprezentacijom Srbije postao prvak Evrope u Litvaniji.

- Na poziv selektora, mog velikog prijatelja i nekadašnjeg saigrača Dragana Stojkovića, prihvatio sam sa velikim zadovoljstvom da budem deo stručnog štaba A tima - rekao je Drulović za sajt FSS-a.

- Imam ogroman motiv i nadam se da ću svojim znanjem i iskustvom doprineti da se ostvari zajednička ambicija, a to je da se državni tim plasira na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. Verujem da imamo kvalitet za visoke domete, dobru atmosferu i dobar ambijent, što su uostalom pokazale i dve utakmice u martu - izjavio je Drulović, a potom i nastavio.

- Pred reprezentacijom su novi izazovi i moramo biti maksimalno posvećeni i skoncetrisani. Moramo igračima pružiti što veću podršku kako bi zajedno zabeležili željene rezultate. Rad u Fudbalskom savezu Srbije mi nije nepoznat, proveo sam ovde zaista divne trenutke i kao reprezentativac i kao selektor omladinske selekcije sa kojom sam imao zadovoljstvo da postanem prvak Evrope. Još jednom hvala sekeltoru Stojkoviću na pozivu i ukazanom poverenju - zaključio je Ljubinko Drulović.

Srbiju naredni meč u kvalifikacijama očekuje četvrtog septembra protiv Luksemburga u Beogradu, a sledeći već tri dana kasnije protiv Irske na gostujućem terenu. Takođe, naša selekcija će igrati i meč protiv Katara, koja je domaćin Svetskog prvenstva u meču koji nema takmičarski značaj.

Video: Piksi bez znanja Marselja sa rehabilitacije od povrede išao u Cirih da gleda Zvezdu

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile 7:1

    20. avgust 2021 | 16:43

    Ljubinko, jedino nas igrac u poslednjih 25 godina koji je znao savrseno da centrira spoljnom. Danas niko ne zna ni normalno... crna vremena.

  • baba smilja iz darosave

    20. avgust 2021 | 16:09

    trener ukrainac andrij sevcenko slobodan zasto njega ne angazuju i rasteraju ove bandite

  • Dragan

    20. avgust 2021 | 16:15

    Dobro ste napisali: "stožer" reprezentacije,svaka čast na riječniku...a pošto gospodin dolazi iz Partizana,to se baš uklapa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA