≫ 

"Indijski kralj" napravio lom u hrvatskom klubu, postao 14. stranac, društvene mreže "podivljale"

Od kada je kolumbijska kompanija postala vlasnik Šibenčana, strani fudbaleri masovno stižu u ovaj hrvatski klub

  • 4
Sandesh Jhingan Foto: Profimedia/Cal Sport Media / Alamy

Hrvatska fudbalska liga ima daleko fleksibilnije zakone kada su stranci u pitanju (kao članica Evropske unije) što klubovi HNL-a obilato koriste, među njima i Šibenik, koji je nedavno promovisao i 14. internacionalca, i to Indijca - Sandeša Jingana (štoper, 28).

Dolazak ovog fudbalera prati dosad neviđeno interesovanje medija, na dan promocije čitav puk novinara je nagrnuo na stadion kako bi zabeležio veliki trenutak za klub, ali i za igrača kojeg u domovini zovu "Indijski kralj".

Reč je o reprezentativcu Indije kome je ovo prvi internacionalni angažman i koga na instagramu prati skoro 400.000 ljudi.

Upravo je to i jedan od razloga što je Indijac završio u hrvatskom klubu, osim, naravno, kvaliteta na koje je Šibenčanima ukazao Igor Štimac, koji je svojevremeno, baš u indiji, trenirao Sandeša.

- Što je ova gungula u klubu, novinara, kamera, da nije došao Mesi ili Mbape? - bilo je pitanje jednog prolaznika pred stadionom Šibenika u momentu kad su novinari počeli da pristižu zbog indijca, prenose hrvatski mediji.

Otkako je obelodanjeno da će "Indijski kralj" potpisati za Šibenik, društvene mreže su "poludele", a primera radi Instagram profil ovog hrvatskog kluba beleži rapidni skok i od početnih 5.500 pratilaca sada ima 14.500, i taj broj raste.

Najveći broj novih pratilaca, očekivano, dolazi iz Indije, razumljivo jer Sandeš u drugoj najmnogoljudnijoj zemlji ima gotovo kultni status. Ogromno zanimanje Indijaca za ovaj transfer naterao je ljude iz kluba da se odmah late posla i dokle traje "hajp" da naplate ssvo to interesovanje i navalu koja se napravila zbog novog igrača.

- Imaćemo naredne nedleje na "web-shopu" i mogućnost kupovine dresova, kako našeg novog igrača tako i ostalih igrača. Radimo i na tome da dostava bude i prema Indiji. Novi izazov i za nas, nismo imali tako daleku zemlju, na pragu smo da to dogovorimo sa kompanijom "Macron" koja je naš generalni sponzor za opremu. Vide i oni u tome priliku, mobilizovali smo se maksimalno. Očekujem da će to biti dobro, da ćemo neočekivano ostvariti dodatni prihod, od prodaje dresova - rekao je predsednik Uprave kluba Jure Zoričić, najavivši uskoro i uključenje ostalih sektora u ovu priču, pre svih turističkog, pa poziva TZ Grada i županije da prepozna ovu, kako kažu, bogom danu priliku.

Dolaskom Indijca Jingana i Haićanina Atisa iz Intera, broj stranih fudbalera u svlačionici Šibenika dosegnuo je brojku 14, što je i klupski rekord.

Oni dolaze iz devet različitih država (najviše iz Kolumbije, šest, te po jedan iz Argentine, Austrije, BiH, Engleske, Haitija, Indije, Kosova i Velsa).

Hrvata ili onih sa pasošem Hrvatske je 15, a zanimljivo da domaćih igrača poniklih na Šubićevcu takođe ima dosta, njih osmorica, od čega ih je čak 4-5 članova udarnih 11.

Vredi reći da je odnedavno u Šibenik ušao kolumbijski kapital, jedna tamošnja kompanija je postala većinski vlasnik, te otud i najviše igrača stranaca je trenutno u klubu izove južnoameričke države.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA