Stanojević o Saletu, Santa Klari i Kolubari: "Svi smo mu čestitali, Jović će biti spreman za sutra"

Trener Partizana bio je opširan na konferenciji za medije pred duel Superlige

  • 18
Aleksandar Stanojević Printskrin: Youtube/FK Partizan Beograd

Fudbalere Partizana sutra očekuje veoma očekuje veoma nezgodan meč protiv Kolubare na gostovanju u okviru Linglong Superlige Srbije. Biće težak tim pre što su se crno-beli vratili sa teškog puta sa Azorskih ostrva. Crno-beli su tamo poraženi od Santa Klare i delom će biti fokusirani na sledeći četvrtak kada dočekuju istog rivala u Humskoj.

Ipak, Aleksandar Stanojević kaže da će uprkos svemu sutra dati šansu najboljima uz manje korekcije. Svestan je da je meč u četvrtak ipak daleko važniji.

- Sutra je za nas vrlo važno da ostanemo konkurentni u borbi za prvu poziciju. Kolubara je vezala dve pobede, igraju kod kuće, mi imamo gust raspored posle puta danas nam je prvi trening. Videćemo u kakvoj su situaciji igrači sa zdravljem. Napravićemo promene, osvežiti ekipu, dati šansu nekim igračima koje stalno rotiramo. Rekao sam da uvek rotiramo 16-17 igrača, koje ćemo stalno rotirati, nevezano za umor. To će biti u narednoj utakmici, koju spremno dočekujemo.

Govorio je i o nastupima Jovića, Zdjelara i Pantića na sutrašnjem meču i protiv Santa Klare u Humskoj ulici.

- Jović je spreman, već će biti u konkurenciji za sutrašnju utakmicu. Za Zdjelara, pokušava ubrzanim tokom da se oporavi, ne znamo stvarno šta će biti. Dača Pantić ne znamo da li će biti spreman za Santa Klaru. Zdjelar želi i voleo bi da zaigra, naravno obojica neće biti spremna za meč protiv Kolubare.

Aleksandar Stanojević Foto: Telegraf

Pitali su novinari Stanojevića da li će šansu dati nekim mlađim igračima.

- Pa, kao što sam rekao, mi ne odmaramo, nego rotiramo. Što se tiče mlađih igrača, dobiće kao do sada šanse. Nama je svaka utakmica posebna, svaka nam donosi borbu za prvo mesto, nema mesta kalkulacijama. Igraće najbolji tim u ovom trenutku. Definitivno sutra pre podne ćemo doneti odluku ko će igrati.

Kolubara je tim koji forsira nešto bržu i dinamičniju igru, a svestan toga je i trener Partizana.

- Sigurno je da su borbeni i agresivni, dinamični su i snažni, igraju na nosioca lopte pritisak. Imaju brzih igrača po bokovima i dosta iskustva, igrača koji su igrali Superligu i koji su bili u Zvezdi. Raznovrstan su tim, pobedili su Čukarički, u gostima su imali utakmicu sa Proleterom. Igramo sa respektom protiv svih.

Kaže da će umor delom igrati ulogu, s obzirom na to da je put iz Santa Klare bio dodatno iskomplikovan.

- Neverovatno, čekali smo dugo, ali da ne pravimo teorije zavere. Posle dugog puta smo čekali na aerodromu, sve je to normalno, juče su igrači imali slobodan dan, nisu spavali celu noć, već treću utakmicu imamo takvu situaciju. To ostavlja određene posledice, ali juče smo odmorili, ja sam lično se dobro odmorio. Mislim da će se igrači dobro osećati, mislim da smo svi spremni.

Nema dileme ko će se naći između stativa za meč protiv Kolubare.

- Planiramo da Stevanović brani sutra, zaslužio je to. Ako me već pitate. Navešćete me da izdiktiram sastav, ima tu logičnih stvari. Polako se hvata ritam.

Objasnio je i zašto toliko forsira dobru odbranu, iako je ona poklekla više puta na poslednje dve evropske utakmice, gde je Partizan ukupno primio četiri gola.

- Odbrana počinje od napada. Ako udaljite protivnika od gola, znači da prva linija odbrane dobro igra. Kada se branite, moraju u kadru biti poslednja četiri igrača i golman. Teško da može tu da bude Rikardo, Natho i Suma, ali mogu da utiču na to da protivnik nema dosta udaraca na gol. Mi smo tim, ne vidim nijedan razlog da bilo kakve probleme imamo te vrste. Igrali smo protiv Sočija i Santa Klare, koji imaju individualni kvalitet. Mi pokušavamo da ih udaljimo od gola, nekad uspemo, nekad ne uspemo, ali to je prirodno. Igrali smo jednu lošiju utakmicu, ali smo igrali koliko je protivnik dozvolio. Bilo je grešaka i u odbrani i u napadu, tako da ćemo ih ispravljati. Biće i uspona i padova.

Aleksandar Stanojević, trener FK Partizan Printskrin: TelegrafTv

Iako je Santa Klara prodala glavne fudbalere, Stanojević kaže da će se uvek pojaviti neki novi Brazilac da napravi problem.

- Znate šta, on im je izuzetan igrač. Imaju i Kristijana koji je odličan, samo dva standardna su bila odsutna. Imali su neke igrače koji nisu bili tu protiv Olimpije, izađe jedan Brazilac, uđe drugi, svi su jako slični. Pretpostavljamo da se vraća posle korone njihov drugi napadač, koji je izuzetan. Nećete ni primetiti da je otišao, a možda će i odigrati ovu poslednju utakmicu.

Optimista je Stanojević da će Partizan u četvrtak pobediti Santa Klaru i proći dalje.

- Igramo pred svojim navijačima, verujem u svoje igrače. Ne vidim razlog da nisam optimista. Biće teško, igramo protiv ekipe iz Portugala, iz teške lige. Ne moraju to da budu velike ekipe, da budu sjajne. Igrali su odlično u kvalifikacijama, slično je u Engleskoj, Francuskoj. Teško je igrati sa njima. Ali verujem da možemo uz naše navijače, uz podršku kao protiv Sočija da pobedimo.

Na kraju, dotakao se i Saleta Ilića, koji upravo igra prvu utakmicu Superlige Srbije u karijeri protiv Radničkog iz Niša na klupi Čukaričkog.

- Drago mi je. Svi smo ga zvali i čestitali. Puno sreće mu želimo, dajemo mu pozitivnu energiju. Već neki period je u trenerskim vodama, samostalno je vodio reprezentaciju, bio je na edukacijama raznim, nije početnik. Sve to što je prošao ga stavlja na jedno mesto da može da ima dobru predigru. Bori se za sebe, za svoj klub. I protiv nas i protiv svih ostalih će se boriti, da bude na mestu gde treba da bude, na ovom mestu.

Video: Napeta situacija za Metalac: Ričard Odada na ivici da dobije crveni karton

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • znamo vas lopovcine

    21. avgust 2021 | 18:01

    zaboli stanoja i upravu ona stvar za navijacaima..ista stvar i u zvezdi..culi ste sta kazu..nece nas rulja preko drustvenih mreza smenjivati..mi smo bogovi a vi ste robovi..eto tako razmislja ova banda koja uzima procente od prodake igraca..banda lopovska koja nema stida a ni obraza..

  • rezim

    21. avgust 2021 | 18:38

    HOCEMO DA S U M A igra pod obavezno..dosta vise sa prodajom magle i rada za opajdaru..aloooo covjeec skontali smo te davno

  • Sale

    21. avgust 2021 | 17:15

    Uprava napolje i ti sa njima prodajete filozofiju neplaćenih navijačima gde su pojačanja postali ste dom staraca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA